Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γώγος (λοιμωξιολόγος): Εάν δεν μειωθούν τα κρούσματα, θα λάβουμε νέα μέτρα

tags :
Γώγος (λοιμωξιολόγος): Εάν δεν μειωθούν τα κρούσματα, θα λάβουμε νέα μέτρα
Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση με τις αστικές συγκοινωνίες είπε ο κ.Γώγος
Τη θέση πως εάν δεν μειωθούν τα κρούσματα, τότε θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα για να αποφευχθεί η περαιτέρω διασπορά του ιού διατύπωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και παθολογίας του πανεπιστημίου Πατρών, Χ. Γώγος.
Σε δηλώσεις του στο Mega ο κ.Γώγος εκτίμησε πως δεν θα φτάσουμε σε τετραψήφιο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων, τονίζοντας ωστόσο ότι είναι πολύ πιθανό να ληφθούν και άλλα μέτρα.
Αναφερόμενος στις λαϊκές αγορές, ο κ.Γώγος υποστήριξε ότι τα νέα μέτρα επιβάλλουν την αύξηση των αποστάσεων μεταξύ των πάγκων και την υποχρεωτική χρήση μάσκας, επισημαίνοντας ότι «με τις μάσκες προστατεύει ο ένας τον άλλο» και ότι «αστυνόμευση δεν μπορεί να υπάρξει σε κάθε πάγκο, επομένως ο καθένας πρέπει να φροντίζει για την τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων και την αποφυγή συνωστισμού».
Όσον αφορά τις αστικές συγκοινωνίες ο κ.Γώγος τόνισε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση και πως πρέπει να αυξηθούν τα δρομολόγια με καινούρια λεωφορεία και περισσότερους οδηγούς.
«Η μάσκα βοηθάει (στα λεωφορεία), αλλά χρειάζονται και αποστάσεις» είπε ο κ.Γώγος, ο οποίος σχετικά με τα σχολεία, υποστήριξε πως τα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί δεν προέρχονται από διασπορά μέσα στο κτίριο, έρχονται από έξω.
«Επομένως, και επειδή είναι αρχή ακόμα, υπάρχει μεγαλύτερη ευαισθησία και προσοχή.
Σε περίπτωση κρουσμάτων, η διαδικασία είναι συγκεκριμένη.
Πρέπει ο υπεύθυνος του σχολείου να επικοινωνήσει με τον υπεύθυνο της εκπαίδευσης και τον υπεύθυνο της δημόσιας υγείας στην περιφέρεια και να συναποφασίσουν με τη βοήθεια των ειδικών» υποστήριξε ο κ.Γώγος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης