Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Λέσβος: Αστυνομική επιχείρηση για τη μεταφορά μεταναστών και προσφύγων στη δομή στο Καρά Τεπέ

tags :
Λέσβος: Αστυνομική επιχείρηση για τη μεταφορά μεταναστών και προσφύγων στη δομή στο Καρά Τεπέ
Για επιχείρηση της προστασίας της δημόσιας υγείας κάνει λόγο η ΕΛΑΣ
Αστυνομική επιχείρηση είναι σε εξέλιξη από το πρωί στη Λέσβο με απώτερο στόχο τη μεταφορά των μεταναστών και των προσφύγων στη νέα δομή που έχει δημιουργηθεί στο Καρά Τεπέ.
Από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ διευκρινίζεται ότι πρόκειται για «επιχείρηση για την προστασία της δημόσιας υγείας και με σαφές ανθρωπιστικό περιεχόμενο». Μέχρι στιγμής, η επιχείρηση διεξάγεται ομαλά και οι μετανάστες μεταφέρονται χωρίς προβλήματα στη νέα δομή του Καρά Τεπέ.
Εκεί, υποβάλλονται σε τεστ για κορωνοϊό από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και αφού βγουν τα αποτελέσματα οδηγούνται στις σκηνές τους.
Σημειώνεται πως έως και χθες 16/9 στο νέο καταυλισμό είχαν μπει μόλις λίγο περισσότεροι από 1. 700 άνθρωποι, γεγονός που σημαίνει πως περισσότεροι από 10 χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες που διέμεναν μέχρι πρότινος στο ΚΥΤ της Μόριας, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς την περασμένη εβδομάδα από πυρκαγιά, είχαν κατασκηνώσει στην ύπαιθρο.
Στην επιχείρηση συμμετέχουν και οι 70 γυναίκες αστυνομικοί που είχαν μεταβεί χθες το πρωί στο νησί, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττική, με στρατιωτικό αεροσκάφος C130 και οι οποίες θα αναλάβουν να μεταφέρουν τις γυναίκες και τα παιδιά στον καταυλισμό.
Σε χθεσινές του δηλώσεις στη βρετανική εφημερίδα The Guardian ο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είπε ότι η Λέσβος θα έχει αδειάσει από πρόσφυγες μέχρι το Πάσχα του 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης