Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ζαχαράκη (υφ.Παιδείας): Με ένα κρούσμα κορωνοϊού θα κλείνει το τμήμα, με περισσότερα το σχολείο

Ζαχαράκη (υφ.Παιδείας): Με ένα κρούσμα κορωνοϊού θα κλείνει το τμήμα, με περισσότερα το σχολείο
Πρώτιστο μέλημα η υγεία κι η ασφάλεια των παιδιών, των εκπαιδευτικών και του οικογενειακού περιβάλλοντος είπε η κα.Ζαχαράκη
Διευκρινίσεις για το τι ακριβώς προβλέπεται σε περίπτωση εντοπισμού κρουσμάτων κορωνοϊού σε σχολεία παρείχε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.
«Mε ένα κρούσμα κορωνοϊού θα κλείνει το τμήμα μαθητών ενώ με περισσότερα όλο το σχολείο» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ η κα.Ζαχαράκη, η οποία επεσήμανε πως είναι σημαντικό κάθε περίπτωση να αποτιμάται ξεχωριστά από τους ειδικούς , θέτοντας ως υποθετικό παράδειγμα ακόμα και το κλείσιμο σχολείου με τρία κρούσματα του ιού συνολικά, εάν τα στοιχεία που προκύπτουν δείχνουν «ευρεία διασπορά».
«Παρατηρούμε τι συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα, πρώτιστο μέλημα είναι η υγεία κι η ασφάλεια των παιδιών, των εκπαιδευτικών και του οικογενειακού περιβάλλοντος.
Θα δείτε ότι κάθε περίπτωση θα παρατηρείται σχολαστικά.
Ήταν μεγάλη η προσμονή για το άνοιγμα των σχολείων σε νέες συνθήκες» υποστήριξε η κα.Ζαχαράκη, τονίζοντας πως υπάρχει ανησυχία για το εάν θα συνεχίσει ομαλά η εκπαιδευτική διαδικασία.
«Τα παιδιά έμειναν πολύ καιρό εκτός σχολείου.
Θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό να επανασυνδεθούν και φυσικά να γίνει αυτό με όρους ασφάλειας» είπε η υφ.Παιδείας, ξεκαθαρίζοντας πως σε κάθε περίπτωση η διαδικασία της τηλε-εκπαίδευσης είναι έτοιμη να τεθεί σε εφαρμογή σε περίπτωση που σχολεία κλείνουν μαζικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης