Σάλος από τη δήλωση Λιάκου (ΣΥΡΙΖΑ) ότι θα έκαιγε τη Μόρια - Τι απάντησε στη ΝΔ που ζητά τη διαγραφή του ζητά η ΝΔ, οργή Χρυσοχοϊδη

Σάλος από τη δήλωση Λιάκου (ΣΥΡΙΖΑ) ότι θα έκαιγε τη Μόρια - Τι απάντησε στη ΝΔ που ζητά τη διαγραφή του ζητά η ΝΔ, οργή Χρυσοχοϊδη
Την οργισμένη αντίδραση Χρυσοχοϊδη προκάλεσε η δήλωση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ
(Upd) Σάλο και πολιτική κόντρα προκάλεσε η δήλωση του καθηγητή Αντώνη Λιάκου (μέλους της ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ) για τη φωτιά στη Μόρια, με τη Νέα Δημοκρατία να ζητά τη διαγραφή του και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη να τον χαρακτηρίζει άφρωνα. 
«Αν ήμουν 16-17 χρονών, είχα περάσει από χίλια μύρια κύματα για να φτάσω σε ευρωπαϊκή γη της επαγγελίας και βρισκόμουν στην κόλαση της Μόριας, κι εγώ φωτιά θα έβαζα.
Να μην αφήσουμε ανυπεράσπιστους τους Αφγανούς νεαρούς πρόσφυγες.
Να οργανώσουμε τη νομική τους υπεράσπιση. Να μην τους εγκαταλείψουμε στα χέρια του Χρυσοχοΐδη.
Είναι και δημοκρατικό και ανθρωπιστικό καθήκον» έγραψε ο κ. Λιάκος, μέλος της ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ, στο Facebook.
Image
Η ανάρτηση προκάλεσε την αντίδραση του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο οποίος ανέφερε:
«Το κάψιμο της #Μόριας έχει εκθέσει 30.000 ντόπιους και 15.000 πρόσφυγες σε αυξημένο κίνδυνο κορωνοϊού.
 Έχει δημιουργήσει μεγάλο θέμα δημόσιας τάξης έως και εθνικής ασφάλειας.
Έχει αφαιρέσει την δυνατότητα περίθαλψης και διοικητικής μέριμνας των αιτούντων άσυλο.
Κόστισε και κοστίζει δεκάδες εκατομμύρια σε ευρώ, απασχολεί σημαντικούς ανθρώπινους και διοικητικούς πόρους του κράτους.
Ποιος άφρων λοιπόν ισχυρίζεται πως θα έκαιγε κι αυτός τη Μόρια;
Ο φανατισμός τυφλώνει, ο ανορθολογισμός τρομάζει κι η ανευθυνότητα περισσεύει με τέτοιες δηλώσεις, έγραψε ο υπουργός.
Image

Λιάκος: Δεν έγραψα «κάψτε τη Μόρια», την απελπισία ανέδειξα - Τι απαντά στη ΝΔ

Δεν έγραψα ‘κάψτε τη Μόρια’, την απελπισία των ανθρώπων που βρέθηκαν παγιδευμένοι σ΄αυτή την κόλαση ανέδειξα».
Αυτό επισημαίνει ο καθηγητής Αντώνης Λιάκος, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, απαντώντας στην επίθεση που του έγινε από τη ΝΔ και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για σχόλιό του στο Διαδίκτυο, ότι αν ήταν κι αυτός 16-17 χρόνων θα έβαζε φωτιά στη Μόρια.
Όπως τονίζει:Αναφορικά με την ανακοίνωση της ΝΔ, για την ανάρτηση μου στο facebook: Να καταλαβαίνουμε το νόημα όσων διαβάζουμε.
Η τραγική κατάληξη του στρατοπέδου στη Μόρια δεν μπορεί να συρρικνωθεί αποκλειστικά σε ζήτημα ασφάλειας.
Δεν έγραψα «κάψτε την Μόρια», ή «κάνατε καλά που την κάψατε», ούτε την επικροτούσα.
Θέλει να δείξει την απελπισία των ανθρώπων, και κυρίως των νέων που βρέθηκαν παγιδευμένοι σε αυτή την κόλαση. Το έγκλημα στη Μόρια είχε συντελεστεί πριν την καταστροφή της.
Στην υποκρισία και στην ένοχη σιωπή σας αναζητείστε τις πολιτικές σας ευθύνες.
«Από την απολογητική απάντηση του κ. Λιάκου, κρατάμε δύο πράγματα αναφέρει σε νέα της ανακοίνωση η ΝΔ: Την ανάγκη του να προβεί σε αυτήν και την εκκωφαντική σιωπή του κ. Τσίπρα που τον καλύπτει πλήρως υιοθετώντας όσα έγραψε» σχολίασε η ΝΔ την απάντηση του κ. Λιάκου.
Και προσέθεσε: «για την κόλαση στη Μόρια, ας απευθυνθεί στους συντρόφους του που τη δημιούργησαν».

Νίκος Φίλης: ‘Ηταν κραυγή ελευθερίας

Την κίνηση του κ. Λιάκου στήριξε δημοσίως ο τομεάρχης Παιδείας του κόμματος Νίκος Φίλης, μιλώντας για διαστρέβλωση του σχολίου του.
“Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, διαστρεβλώνει τη δήλωση του Αντώνη Λιάκου, εμφανίζοντάς τον να επιβραβεύει τον εμπρησμό!
Ο αγωνιστής της Αριστεράς και διαπρεπής ιστορικός Αντώνης Λιάκος «πήρε στους ώμους του» την αγωνία, τη θλίψη και κυρίως την ντροπή όλων μας για την πολύχρονη ανθρωπιστική κρίση στη Μόρια. Που ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις μεγάλες προσπάθειες που έγιναν, μπόρεσε να αντιμετωπίσει με οριστικό τρόπο, αλλά η ΝΔ με τη μισανθρωπική και αποτυχημένη πολιτική της στο μεταναστευτικό, παρόξυνε σε απελπιστικό βαθμό.
Η Μόρια ήταν ένα κάτεργο, ένα προσάναμμα οργής και απόγνωσης απελπισμένων και δυστυχισμένων ανθρώπων.
Μια ντροπή που βαραίνει την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο. Μαζί με τις ανατριχιαστικές εικόνες από τις απωθήσεις των προσφύγων στο Αιγαίο, που σήμερα είναι πρώτη είδηση σε διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως το CNN.

Επίθεση ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ - Ζητά τη διαγραφή του Λιάκου

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει η ΝΔ και ζητά τη διαγρφή του Αντώνη Λιάκου.
Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ επισημαίνει ότι "μπορεί να έγιναν συνολικά 40 ανακοινώσεις, δηλώσεις και ερωτήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ για τη φωτιά στη Μόρια, αλλά δεν βρήκαν μια λέξη να ψελλίσουν για τη σύλληψη των μεταναστών που την έβαλαν. Αυτή την αφωνία ήρθε να καλύψει το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Λιάκος.
Η απαράδεκτη αυτή δήλωση είναι χαρακτηριστική της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό, που εξηγεί την εγκληματική διαχείριση και τη δημιουργία στη Μόρια του χειρότερου καταυλισμού προσφύγων στον κόσμο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC το 2018".
Και η ΝΔ καταλήγει:
"Αν ο κ. Τσίπρας δεν αντιδράσει, σημαίνει ότι υιοθετεί αυτές τις απόψεις, που είναι χαρακτηριστικές του πως αντιλαμβάνονται στο ΣΥΡΙΖΑ την οργανωμένη πολιτεία, τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη.
Όσο ο κ. Λιάκος δεν διαγράφεται, οι χυδαίες, εγκληματικές και αντιδημοκρατικές απόψεις του εκφράζουν τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η ανοχή σε τέτοιες αντιλήψεις αποτελεί ντροπή για ένα κόμμα του δημοκρατικού τόξου.
Και φυσικά καθιστά το άνοιγμα στο προοδευτικό κέντρο, το πιο σύντομο ανέκδοτο.
Ο δρόμος της επιστροφής στο 3% είναι ορθάνοιχτος".

Αποστάσεις Κούλογλου: Ασφαλώς και δεν θα έκαιγα τη Μόρια

Αποστάσεις από τις δηλώσεις Λιάκου κράτησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου.
«Αντίθετα με τον Αντώνη Λιάκο που τάχθηκε υπέρ των Αφγανών που έβαλαν τις φωτιές στο ΚΥΤ, ο Στέλιος Κούλογλου διαφοροποιήθηκε, λέγοντας πως «ασφαλώς δεν θα έβαζα φωτιά αλλά είναι αυτό που λέει ο Σαββόπουλος “είμαι 16άρης σας γ@@ω τα Λύκεια” αυτό είναι ένα ρητορικό σχήμα ούτε ο Σαββόπουλος ήθελε να ...τα Λύκεια.
Είναι ένα ρητορικό σχήμα».

Πρώτη ενημέρωση 2020-09-17 15:05:37
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS