Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρέθηκε μπουκάλι με novichok στο δωμάτιο που διέμενε ο Alexei Navalny

Βρέθηκε μπουκάλι με novichok στο δωμάτιο που διέμενε ο Alexei Navalny
Οι συνάδελφοι του Alexei Navalny ανέβασαν βίντεο στο Instagram και ισχυρίζονται πως συνέλεξαν το δηλητηριασμένο με novichok, μπουκάλι
Οι συνάδελφοι του Alexei Navalny ισχυρίζονται ότι ένα μπουκάλι νερό με ίχνος νευροτοξικού παράγοντα novichok βρέθηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του, μετά τη δηλητηρίασή του.
Ο Ρώσος ηγέτης της αντιπολίτευσης αρρώστησε σε πτήση από τη Σιβηρία προς τη Μόσχα στις 20 Αυγούστου και μεταφέρθηκε στη Γερμανία, όπου έμεινε σε κώμα για περισσότερες από δύο εβδομάδες, καθώς του παρεχόταν αντίδοτο.
Στις 15 Σεπτεμβρίου, δημοσίευσε μια φωτογραφία του από το νοσοκομειακό κρεβάτι του στο Βερολίνο, δηλώνοντας ότι είναι καλά.
Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Instagram του Alexei Navalny στις 17 Σεπτεμβρίου, δείχνει την ομάδα του να περιεργάζεται το δωμάτιο του ξενοδοχείου του στο Τομσκ, όπου διέμενε πριν φύγει από την πόλη και καταρρεύσει σε μια πτήση με προορισμό την Μόσχα.
Η ομάδα του εξηγεί στο βίντεο ότι επέστρεψαν στο δωμάτιο μία ώρα αφότου έμαθαν ότι είχε αρρωστήσει και μάζεψαν τα μπουκάλια του δωματίου και άλλα αντικείμενα για περαιτέρω έλεγχο.
"Δύο εβδομάδες αργότερα, ένα γερμανικό εργαστήριο βρήκε ίχνη novichok σε ένα μπουκάλι από το δωμάτιο στο Τομσκ.
Και μετά άλλα τρία εργαστήρια που πήραν δείγματα του Alexei απέδειξαν ότι είχε δηλητηριαστεί με αυτό.
Τώρα καταλαβαίνουμε:
Έγινε πριν φύγει από το δωμάτιό του για να πάει στο αεροδρόμιο" προσθέτουν οι συνεργάτες του, σύμφωνα με το Euronews.
Ένα γερμανικό στρατιωτικό εργαστήριο κατέληξε ότι ο Alexei δηλητηριάστηκε με novichok, τον ίδιο νευροτοξικό παράγοντα που χρησιμοποιήθηκε στον πρώην Ρώσο κατάσκοπο Sergei Skripal και την κόρη του στο Salisbury, το 2018.
Πρόσφατα μάλιστα η γερμανική κυβέρνηση δήλωσε ότι ανεξάρτητες δοκιμές από εργαστήρια στη Γαλλία και τη Σουηδία υποστήριξαν τα ευρήματά της.
Ο Οργανισμός για την Απαγόρευση Χημικών Όπλων με έδρα τη Χάγη λαμβάνει επίσης μέτρα για την διερεύνηση δειγμάτων του Alexei Navalny στα καθορισμένα εργαστήριά της, δήλωσε η Γερμανία.
Το Κρεμλίνο από την άλλη, ήρθε αντιμέτωπο με κλήσεις από τη Γερμανίδα Καγκελάριο Angela Merkel και άλλους ηγέτες, προκειμένου να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τη δηλητηρίαση, αρνούμενο ωστόσο οποιαδήποτε επίσημη ανάμειξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης