Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λιάκος: Δεν έγραψα «κάψτε τη Μόρια», την απελπισία ανέδειξα - Τι απαντά στη ΝΔ

tags :
Λιάκος: Δεν έγραψα «κάψτε τη Μόρια», την απελπισία ανέδειξα - Τι απαντά στη ΝΔ
Δεν έγραψα κάψτε τη Μόρια, την απελπισία των ανθρώπων που βρέθηκαν παγιδευμένοι σ΄αυτή την κόλαση ανέδειξα ανέφερε με νέα δηλωσή του ο ο καθηγητής Αντώνης Λιάκος, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ
Δεν έγραψα ‘κάψτε τη Μόρια’, την απελπισία των ανθρώπων που βρέθηκαν παγιδευμένοι σ΄αυτή την κόλαση ανέδειξα».
Αυτό επισημαίνει ο καθηγητής Αντώνης Λιάκος, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, απαντώντας στην επίθεση που του έγινε από τη ΝΔ και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για σχόλιό του στο Διαδίκτυο, ότι αν ήταν κι αυτός 16-17 χρόνων θα έβαζε φωτιά στη Μόρια.
Όπως τονίζει:Αναφορικά με την ανακοίνωση της ΝΔ, για την ανάρτηση μου στο facebook: Να καταλαβαίνουμε το νόημα όσων διαβάζουμε.
Η τραγική κατάληξη του στρατοπέδου στη Μόρια δεν μπορεί να συρρικνωθεί αποκλειστικά σε ζήτημα ασφάλειας.
Δεν έγραψα «κάψτε την Μόρια», ή «κάνατε καλά που την κάψατε», ούτε την επικροτούσα.
Θέλει να δείξει την απελπισία των ανθρώπων, και κυρίως των νέων που βρέθηκαν παγιδευμένοι σε αυτή την κόλαση. Το έγκλημα στη Μόρια είχε συντελεστεί πριν την καταστροφή της.
Στην υποκρισία και στην ένοχη σιωπή σας αναζητείστε τις πολιτικές σας ευθύνες.

Νίκος Φίλης: ‘Ηταν κραυγή ελευθερίας

Την κίνηση του κ. Λιάκου στήριξε δημοσίως ο τομεάρχης Παιδείας του κόμματος Νίκος Φίλης, μιλώντας για διαστρέβλωση του σχολίου του.
“Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, διαστρεβλώνει τη δήλωση του Αντώνη Λιάκου, εμφανίζοντάς τον να επιβραβεύει τον εμπρησμό!
Ο αγωνιστής της Αριστεράς και διαπρεπής ιστορικός Αντώνης Λιάκος «πήρε στους ώμους του» την αγωνία, τη θλίψη και κυρίως την ντροπή όλων μας για την πολύχρονη ανθρωπιστική κρίση στη Μόρια. Που ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις μεγάλες προσπάθειες που έγιναν, μπόρεσε να αντιμετωπίσει με οριστικό τρόπο, αλλά η ΝΔ με τη μισανθρωπική και αποτυχημένη πολιτική της στο μεταναστευτικό, παρόξυνε σε απελπιστικό βαθμό.
Η Μόρια ήταν ένα κάτεργο, ένα προσάναμμα οργής και απόγνωσης απελπισμένων και δυστυχισμένων ανθρώπων.
Μια ντροπή που βαραίνει την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο. Μαζί με τις ανατριχιαστικές εικόνες από τις απωθήσεις των προσφύγων στο Αιγαίο, που σήμερα είναι πρώτη είδηση σε διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως το CNN.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης