Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διευθυντής think tank Bruegel: Οι περιορισμένες εξουσίες της Kομισιόν έχουν επιπτώσεις και στο προσφυγικό

tags :
Διευθυντής think tank Bruegel: Οι περιορισμένες εξουσίες της Kομισιόν έχουν επιπτώσεις και στο προσφυγικό
Ειδικότερα το προσφυγικό / μεταναστευτικό ζήτημα, εξακολουθεί να είναι τόσο τοξικό στην Ευρώπη που δεν είμαι σίγουρος για το τι μπορεί να θέσει σε εφαρμογή η Επιτροπή στο τέλος, δήλωσε ο διευθυντής του think tank Bruegel
Ο οικονομολόγος Gudram Wolf διευθυντής της δεξαμενής σκέψης (think tank) Bruegel επέκρινε μετά την ομιλία της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, «τις περιορισμένες εξουσίες του σώματος», οι οποίες έχουν διάφορες επιπτώσεις.
«Ειδικότερα το προσφυγικό / μεταναστευτικό ζήτημα, εξακολουθεί να είναι τόσο τοξικό στην Ευρώπη που δεν είμαι σίγουρος για το τι μπορεί να θέσει σε εφαρμογή η Επιτροπή στο τέλος.
Αλλά νομίζω, ειδικά όσον αφορά τον ρατσισμό, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έκανε έστω αναφορά σε αυτό το θέμα, κάτι το οποίο δεν συνέβη σε ομιλίες των προηγούμενων προέδρων της Κομισιόν.
Αυτό δεν συνέβη στις ομιλίες των προηγούμενων προέδρων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Το πρόβλημα του ρατσισμού δεν έμοιαζε να θεωρείται ευρωπαϊκό πρόβλημα, αλλά μάλλον ως υπόθεση που αντιμετωπίζουν οι χώρες μέλη», δήλωσε ο Gudram Wolf σήμερα 17/9, στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk).
Ο διευθυντής της δεξαμενής σκέψης (think tank) Bruegel, χαιρέτισε επίσης την αναφορά της Ursula Von der Leyen στο θέμα του κλίματος.
«Η κλιματική αλλαγή είναι πραγματική και είναι το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου μας.
Από αυτήν την άποψη, είναι σωστό ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να σημειώσει σημαντική πρόοδο σε αυτό το θέμα.
Αυτό που λείπει από την ομιλία είναι μια περιγραφή του πώς πρέπει να επιτευχθεί αυτό. 
Στην ομιλία παρουσιάζεται σαν να πρόκειται για ένα πολύ απλό πράγμα και στο τέλος αναφέρεται πως όλοι θα επωφεληθούμε από αυτό. 
Στην πραγματικότητα, θα υπάρξουν και χαμένοι, ενώ δεν θα είναι εύκολο κοινωνικά», δήλωσε ο οικονομολόγος.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης