Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δανία, Ολλανδία, Ισλανδία: Η έξαρση κρουσμάτων Covid-19 φέρνει νέα περιοριστικά μέτρα

Δανία, Ολλανδία, Ισλανδία: Η έξαρση κρουσμάτων Covid-19 φέρνει νέα περιοριστικά μέτρα
Η Ολλανδία κατέγραψε 1.972 νέα κρούσματα κατά το τελευταίο 24ωρο, αριθμό ρεκόρ για 4η συνεχή ημέρα
Η Δανία μειώνει το όριο των συμμετεχόντων σε δημόσιες εκδηλώσεις στους 50 (από 100) και ορίζει ότι τα μπαρ και τα εστιατόρια θα κλείνουν στις 22.00 για την αντιμετώπιση της αύξησης των κρουσμάτων της επιδημίας COVID-19, ανακοίνωσε η πρωθυπουργός Mette Frederiksen.
Ο αριθμός των κρουσμάτων έχει αυξηθεί στην Δανία τις τελευταίες εβδομάδες μετά την χαλάρωση των μέτρων του lockdown που είχε επιβληθεί ανάμεσα στον Μάρτιο και τον Μάιο.
Κατά τις τελευταίες 24 ώρες, 454 νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην Δανία, κοντά στον αριθμό ρεκόρ των 473 που είχε καταγραφεί τον Απρίλιο.
Ο ρυθμός αναπαραγωγής του ιού βρίσκεται στο 1,5 σε ολόκληρη την χώρα.
Η κυβέρνηση της Ισλανδίας επέβαλε το κλείσιμο των χώρων ψυχαγωγίας και των παμπ στην περιφέρεια της πρωτεύουσας Ρέικιαβικ για τέσσερις ημέρες, από τις 18 έως τις 21 Σεπτεμβρίου για την ανάσχεση της διάδοσης της επιδημίας Covid-19.
Η Ολλανδία κατέγραψε 1.972 νέα κρούσματα κατά το τελευταίο 24ωρο, αριθμό ρεκόρ για τέταρτη συνεχή ημέρα.
Η κυβέρνηση του Mark Rutte αναμένεται να ανακοινώσει εντός της ημέρας νέα περιοριστικά μέτρα τοπικού χαρακτήρα, που θα περιλαμβάνουν την απαγόρευση των μεγάλων δημοσίων συναθροίσεων και το κλείσιμο των εστιατορίων και των μπαρ νωρίς το βράδυ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης