Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η ΔΕΠΑ «βάζει πλάτη» στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας

tags :
Η ΔΕΠΑ «βάζει πλάτη» στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας
ΔΕΠΑ: Σχεδιάζει προσεχτικά την είσοδό της στις ΑΠΕ, καθώς και σε εναλλακτικά καύσιμα, φιλικά προς το περιβάλλον, όπως το υδρογόνο και το βιομεθάνιο
Η εξελισσόμενη αποκρατικοποίηση των τομέων Εμπορίας και Υποδομών της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον κορυφαίων ενεργειακών ομίλων του εσωτερικού και του εξωτερικού, αφού η απόκτησή τους θα τους δώσει σημαντικό προβάδισμα όχι μόνο στην ελληνική αγορά, αλλά και σε εκείνη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Αυτό επισημαίνει σε συνέντευξη προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο πλαίσιο του αφιερώματος για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας (ECONOMY RESTART) ο Δρ. Κωνσταντίνος Καραγιαννάκος, Συντονιστής Διευθυντής Δραστηριοτήτων Εμπορίας της εταιρείας.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η επιλογή του αναδόχου για τη ΔΕΠΑ Υποδομών θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου του 2021, ενώ θα ακολουθήσει η ΔΕΠΑ Εμπορίας.
Αναφερόμενος στον σταθμό Υγροποιημένο Φυσικού Αερίου (FSRU) Αλεξανδρούπολης στον οποίο συμμετέχει η ΔΕΠΑ, ο κ.Καραγιαννάκος κάνει λόγο για «στρατηγική επένδυση με μεγάλη γεωπολιτική σημασία που μαζί με τον αγωγό IGB θα συμβάλλουν καταλυτικά στην ασφάλεια εφοδιασμού, τόσο της χώρας μας, όσο και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης».
Αναφέρει ακόμη ότι η εταιρεία επεκτείνεται σε νέες δραστηριότητες, όπως η τροφοδοσία βιομηχανιών και απομακρυσμένων πελατών εκτός δικτύου, μέσω των τεχνολογιών Small Scale LNG και Remote CNG, αλλά και η αεριοκίνηση, αναπτύσσοντας ένα πανελλαδικό δίκτυο πρατηρίων φυσικού αερίου (FISIKON).
Παράλληλα σχεδιάζει προσεχτικά την είσοδό της στις ΑΠΕ, καθώς και σε εναλλακτικά καύσιμα, φιλικά προς το περιβάλλον, όπως το υδρογόνο και το βιομεθάνιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης