Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας: Ο διαγωνισμός καινοτομίας και τεχνολογίας που έγινε θεσμός

NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας: Ο διαγωνισμός καινοτομίας και τεχνολογίας που έγινε θεσμός
NBG Business Seeds της ΕΤΕ: Ο διαγωνισμός καινοτομίας και τεχνολογίας που έγινε θεσμός
Τρεις εβδομάδες έχουν απομείνει για να ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής προτάσεων συμμετοχής στον 11o διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας του προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας.
Η υποβολή γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο και αφορά σε ένα κείμενο έως 1.000 λέξεις στο www.nbg.gr/competition.
Στα δέκα χρόνια του διαγωνισμού της Εθνικής Τράπεζας που έχει γίνει πλέον θεσμός, έχουν υποβληθεί 3.400 προτάσεις από 6.000 συμμετέχοντες με την υποστήριξη 135 αξιολογητών και μεντόρων.
Το πρόγραμμα NBG Business Seeds, αυτή τη στιγμή έχει περισσότερες από 40 εταιρείες που αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό ποσοστό του ενεργού οικοσυστήματος της χώρας.
Έχουν διατεθεί συνολικά περισσότερα από 5 εκατ. ευρώ με τη μορφή δανεισμού, συμμετοχής στο εταιρικό κεφάλαιο αλλά και βραβείων.
Ο διαγωνισμός αποσκοπεί στην ενίσχυση και τη στήριξη της δημιουργικότητας, ειδικά των νέων, και στην καλλιέργεια κουλτούρας καινοτομίας.
Η αξιολόγηση των προτάσεων θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα:
-Πανεπιστήμιο Αθηνών,
-Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο,
-Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών,
-Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης,
-Πανεπιστήμιο Πειραιά, καθώς και τα
-Πανεπιστήμια Πατρών,
-Κρήτης,
-Μακεδονίας,
-Πελοποννήσου,
-Θεσσαλίας και το
-Πολυτεχνείο Κρήτης.
Οι νικητές κερδίζουν χρηματικά βραβεία συνολικής αξίας 49.000 ευρώ και μεγάλη προβολή στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.
Η συμμετοχή στον διαγωνισμό μπορεί να είναι ατομική ή ομαδική με αντικείμενο που εντάσσεται σε μία από τις παρακάτω θεματικές ενότητες: ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα, περιβάλλον και τεχνολογία και πολιτισμός και τεχνολογία.
Πέρα από τη διαγωνιστική φάση και τη βράβευση των προτάσεων μέσα από τον ετήσιο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας, έμφαση δίνεται στην υποστήριξη της υλοποίησης επιλεγμένων προτάσεων που έχουν διακριθεί.
Έμφαση δίνεται επίσης στην καθοδήγηση (mentoring) των ομάδων και από έμπειρα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, τα οποία, με επαγγελματική εμπειρία άνω των είκοσι ετών και σε διαφορετικούς κλάδους προτείνουν στοχευμένες λύσεις για τη βελτίωση κάθε καινοτόμου προσπάθειας.
Σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, εκπρόσωποι επιλεγμένων προτάσεων παρακολουθούν προγράμματα εκπαίδευσης σε θέματα επιχειρηματικότητας και λαμβάνουν δωρεάν υπηρεσίες και προϊόντα της Amazon και του Facebook.
Επίσης, για την οικονομική στήριξη εταιρειών, προβλέπονται στοχευμένες δράσεις οικονομικής στήριξης σε συνεργασία με τον οργανισμό The People's Trust, δράσεις δανεισμού και συμμετοχής στο μετοχικό τους κεφάλαιο καθώς και δράσεις καθοδήγησης και δικτύωσης σε συνεργασία με τη Google, Grant Thornton, Watson, Farley & Williams, Israel Advanced Technology Industries (IATI), Ελληνο-Αμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο, Census, ΜcKinsey, KEMEΛ, Endeavor Greece, InnoEnergy, KiNNO, Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και το Ίδρυμα Ωνάση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης