Κορωνοΐός: Νέα μέτρα στην Αττική από 21/9 - Επανέρχεται η τηλεργασία - Τα νέα ωράρια στο Δημόσιο

Κορωνοΐός: Νέα μέτρα στην Αττική από 21/9 - Επανέρχεται η τηλεργασία - Τα νέα ωράρια στο Δημόσιο
Καθίσταται υποχρεωτική η τηλεργασία για 4 στους 10 εργαζομένους, ενώ θα ισχύσει και κλιμακωτό ωράριο για το Δημόσιο
Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοΐού με επίκεντρο την Αττική οδηγεί σε νέα μέτρα για την αποφυγή περαιτέρω κρουσμάτων κορωνοϊού από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου.
Ετσι, καθίσταται υποχρεωτική η τηλεργασία για 4 στους 10 εργαζομένους, ενώ θα ισχύσει και κλιμακωτό ωράριο.

Μέτρα για τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

Όπως ανακοίνωσε στην ενημέρωση της Παρασκευής ο Νίκος Χαρδαλιάς πλέον η τηλεργασία καθίσταται υποχρεωτική σε ποσοστό 40% στην Αττική για τους εργαζομένους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, όσον αφορά τις δουλειές γραφείου ή εργασίες που μπορούν να εκτελεστούν εξ αποστάσεως.


Μέτρα στο ωράριο προσέλευσης

Επίσης όσων αφορά στο δημόσιο, θα υπάρχουν κλιμακωτά ωράρια για την προσέλευση των εργαζομένων στις δουλειές τους. Η προσέλευση θα γίνεται σε τρία κύματα για εργαζομένους στον δημόσιο τομέα, και συγκεκριμένα θα προσέρχονται στις 7 π.μ., 8 π.μ. και 9 π.μ. αντίστοιχα.
Όσον αφορά στον ιδιωτικό τομέα, εκτός από την τηλεργασία, θα υπάρχει ευελιξία εντός διώρου από την έναρξη και τη λήξη του ωραρίου, με αποχώρηση από την εργασία σε 4 κύματα.
Ο κ. Χαρδαλιάς τονισε ότι οι έλεγχοι θα είναι ιδιαίτερα αυστηροί και θα επιβάλλονται κυρώσεις τόσο σε εργοδότες όσο και σε εργαζομένους που δεν τηρούν τα μέτρα. Παράλληλα, όλοι οι εργαζόμενοι σε κλειστούς χώρους και γραφεία θα πρέπει να φορούν μάσκα.

Μετρα έως και τις 4 Οκτωβρίου

Ως εναρξη ισχύος των νέων μέτρων ορίζεται η Δευτέρα 21η Σεπτεμβρίου και τα μέτρα θα διαρκέσουν έως τις 4 Οκτωβρίου, αναλυτικά όλα τα μέτρα που εξήγγειλε ο Νίκος Χαρδαλιάς και αφορούν σε συναθροίσεις και κοινωνικές εκδηλώσεις είναι

Τα έκτακτα μέτρα:

Ανώτατο όριο σε 9 άτομα για τις συναθροίσεις σε κλειστούς και ανοικτούς χώρους (εξαιρούνται οι χώροι που ισχύουν ειδικά μέτρα αποστάσεων όπως τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος).

Γάμοι, κηδείες και βαπτίσεις

Σύσταση να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους οι άνω των 65 ετών στις απολύτως αναγκαίες και να αποφεύγουν την επαφή με άλλα άτομα πλην του στενού οικογενειακού τους περιβάλλοντος. Επίσης, να αποφεύγουν τις μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς
Για την Αττική επίσης αποφασίζεται η διαμονή ασυμπτωματικών θετικών κρουσμάτων που ανήκουν σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, π.χ. μετανάστες, σε ξενοδοχεία καραντίνας.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS