Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκληρό πλήγμα του Covid -19 στο Ιράν, 30 βουλευτές θετικοί στη νόσο στην Ινδία

Σκληρό πλήγμα του Covid -19 στο Ιράν, 30 βουλευτές θετικοί στη νόσο στην Ινδία
Σφοδρό πλήγμα του Covid -19 σε Ινδία και Ιράν
Ινδία και Ιράν δοκιμάζονται από τον Covid -19 και καταγράφουν αύξηση θανάτων και κρουσμάτων.
Στο Ιράν προστέθηκαν στη λίστα των απωλειών άλλοι 166 άνθρωποι με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των νεκρών να ανέρχεται σε 24.118 σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης αυξήθηκε κατά 2.845 κατά το τελευταίο 24ωρο στα 419.043 κρούσματα στο Ιράν, μία από τις χώρες της κεντρικής Ασίας που έχει δεχτεί σκληρό πλήγμα από τη νόσο.
Στην Ινδία η συνεδρίαση του κοινοβουλίου, η οποία άρχισε αυτήν την εβδομάδα, είναι πιθανόν να διακοπεί αιφνιδίως, καθώς 30 βουλευτές διαγνώστηκαν θετικοί στον νέο κορωνοϊό, δήλωσαν δύο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του ινδικού κοινοβουλίου, την ώρα που ο αριθμός των κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στη χώρα αυξήθηκε σε 5,3 εκατομμύρια.
Το ινδικό κοινοβούλιο συνήλθε στις 14 Σεπτεμβρίου για πρώτη φορά σε διάστημα έξι μηνών και αναμενόταν να συνεχίσει να συνεδριάζει ως την 1η Οκτωβρίου.
Ωστόσο σύμφωνα με τους δύο αυτούς αξιωματούχους που επικαλείται το Reuters, η συνεδρίασή του μπορεί να συντομευθεί κατά περίπου μία εβδομάδα.
«Από την έναρξη της συνεδρίασης ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων έχει αυξηθεί και ως εκ τούτου η κυβέρνηση σκέφτεται να την διακόψει», δήλωσε ο ένας από τους δύο αξιωματούχους, οι οποίοι εμπλέκονται στα θέματα λειτουργίας των κοινοβουλευτικών διαδικασιών.
Η κυβέρνηση της Ινδίας έδωσε επίσης εντολή για την υποβολή καθημερινά  σε τεστ για τον νέο κορωνοϊό των δημοσιογράφων που εισέρχονται στο κοινοβούλιο για να καλύψουν την συνεδρίασή του.
Αξιωματούχος της γραμματείας της άνω βουλής απάντησε με ηλεκτρονικό του μήνυμα στο Reuters ότι δεν έχει πληροφορίες όσον αφορά μια πρόωρη λήξη της συνεδρίασης του κοινοβουλίου την επόμενη εβδομάδα.
Η Ινδία, η οποία κατέγραψε 93.337 νέα κρούσματα κορωνοϊού το 24ωρο που πέρασε, είναι η χώρα που αναφέρει τα περισσότερα κρούσματα σε ημερήσια βάση στον κόσμο από τις αρχές του Αυγούστου, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters.
Η Ινδία είναι εξάλλου η δεύτερη χειρότερα πληγείσα από τον νέο κορωνοϊό χώρα στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ, με τον συνολικό αριθμό των καταγεγραμμένων κρουσμάτων σε αυτήν να ανέρχεται σε 5,3 εκατομμύρια.
Ωστόσο ο αριθμός των θανάτων στη χώρα είναι σχετικά χαμηλός.
Το 24ωρο που πέρασε 1.247 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ινδία, με τους οποίους ανήλθε σε 85.619 ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τη νόσο στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης