Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο Βερολίνο ο Φραγκογιάννης για την άτυπη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων για θέματα εμπορίου

Στο Βερολίνο ο Φραγκογιάννης για την  άτυπη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων για θέματα εμπορίου
Στο πλαίσιο του συμβουλίου αναμένεται η ανάδειξη του νέου γενικού γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ)
Για το Βερολίνο θα βρεθεί  ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης, προκειμένου να συμμετάσχει στην άτυπη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων για θέματα εμπορίου (FAC TRADE) στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου 2020.  
Στο επίκεντρο της συνεδρίασης αναμένεται να βρεθεί η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ό,τι αφορά το εμπόριο που περιλαμβάνει και το ζήτημα της Τουρκίας, αλλά και η ανάδειξη του νέου γενικού γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ).  
Τη Δευτέρα 21/9 κατά τη συνεδρίαση του συμβουλίου θα δοθεί έμφαση θα δοθεί στην ενίσχυση του ΠΟΕ και την ανάδειξη ενός νέου γενικού γραμματέα «γιατί όλες οι πολιτισμένες χώρες αναγνωρίζουν την ανάγκη ενός ισχυρού Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου», όπως έχει επισημάνει ο κ. Φραγκογιάννης σε πρόσφατη συνέντευξή.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Φραγκογιάννη, στο συμβούλιο αναμένεται να αποσαφηνιστεί «τι είναι στρατηγικό για την καθεμία χώρα, ποιοι κλάδοι της οικονομίας πρέπει να στηριχθούν, πώς μπορούμε να αποδεσμευτούμε από μακρινούς παραγωγούς και προμηθευτές και με ποιους κανόνες πρέπει να γίνεται το παγκόσμιο εμπόριο».
Κατά τον ίδιο, «ο ΠΟΕ χρειάζεται μια ηγετική φιγούρα η οποία να είναι σε θέση να βάλει ένα νέο πλαίσιο κανόνων που θα είναι αποδεκτό απ' όλους.
Και αυτό επιδιώκουμε αυτή τη στιγμή όλοι συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης