Οργή επικρατεί στη Μαδρίτη για την επιβολή μερικού lockdown από 21/9 λόγω κορωνοΐoύ

Οργή επικρατεί στη Μαδρίτη για την επιβολή μερικού lockdown από 21/9 λόγω κορωνοΐoύ
Διαδηλώσεις την Κυριακή 20/9 σε συνοικίες της Μαδρίτης εναντίον των νέων περιοριστικών μέτρων
Oργή επικρατεί στα νότια προάστια της Μαδρίτης για τα νέα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων λόγω κορωνοϊού.
Χιλιάδες κάτοικοι, που βγήκαν στους δρόμους, θεωρούν πως η περιφέρεια τους αδικεί με τις αποφάσεις της, αφού τα μέτρα αφορούν μόνο τις νότιες και πιο φτωχές περιοχές της ισπανικής πρωτεύουσας.
Από τη Δευτέρα (21/9/2020), 850.000 άνθρωποι δε θα μπορούν να εξέλθουν της περιοχής τους, παρά μόνο για να μεταβούν στην εργασία, στο γιατρό και τα παιδιά τους στο σχολείο.
Τα πάρκα θα κλείσουν, θα επιτρέπονται οι συναθροίσεις έως έξι ανθρώπων, τα καταστήματα, τα μπαρ και τα εστιατόρια θα λειτουργούν με πληρότητα 50% και θα πρέπει να κλείνουν στις 10 το βράδυ.
Οι κάτοικοι των συγκεκριμένων περιοχών υπογραμμίζουν πως από τα μέτρα αποκλείεται το κέντρο της Μαδρίτης και μιλούν για άδικη απόφαση των τοπικών αρχών.
Επιπλέον, σημειώνουν ότι πολλοί είναι εκείνοι που εργάζονται στο κέντρο της ισπανικής πρωτεύουσας και ως εκ τούτου θα μετακινούνται έως εκεί.
Στόχος των νέων μέτρων είναι «ο περιορισμός της κινητικότητας και της δραστηριότητας τις ζώνες όπου διαπιστώνεται έντονη μετάδοση του ιού», σύμφωνα με τις τοπικές υγειονομικές αρχές της Μαδρίτης.
Η πρόεδρος της περιφέρειας της Μαδρίτης Isabel Diaz Αyuso, που συγκεντρώνει τα πυρά των πολιτών, εξήγησε πως ο περιορισμός των μετακινήσεων γίνεται σε περιοχές όπου διαπιστώθηκε σοβαρή μετάδοση του κορωνοϊού.
Τη Δευτέρα (21/9) πάντως συναντάται με τον πρωθυπουργό Pedro Sanchez.
Στην Ισπανία, μία από τις πλέον πληγείσες από τη πανδημία χώρες, ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπέρασε τα 600.000 και οι θάνατοι τους 30.000.
 

bankingnews.gr

BREAKING NEWS