Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ο νέος Αναπληρωτής CEO της Eurobank Ανδρέας Αθανασόπουλος και οι ανατροπές που φέρνει η έλευσή του εντός και εκτός τράπεζας

Ο νέος Αναπληρωτής CEO της Eurobank Ανδρέας Αθανασόπουλος και οι ανατροπές που φέρνει η έλευσή του εντός και εκτός τράπεζας
Το όπλο της επιτυχημένης πορείας στον όμιλο Dixons και οι επιδράσεις σε Εθνική και Eurobank
Ένας άνθρωπος της αγοράς με περγαμηνές έρχεται να προστεθεί στη διοικητική ομάδα της Eurobank και να δώσει τη δική του οπτική και δυναμική στην προσπάθεια ανάπτυξης της Τράπεζας.
Πρόκειται για τον Ανδρέα Αθανασόπουλο ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου στην Eurobank ερχόμενος αντιμέτωπος με τη βαριά κληρονομιά που αφήνει πίσω του ο προκάτοχός του Θεόδωρος Καλαντώνης.
Ταυτόχρονα ο έτερος αναπληρωτής CEO Σταύρος Ιωάννου αποτελεί τον άλλο διοικητικό πόλο ο οποίος συνεργάζεται πολύ παραγωγικά με τον διευθύνοντα σύμβουλο Φ. Καραβία.
Να σημειωθεί δε... ότι το θέμα αυτό το έχει αναδείξει πριν πολλούς μήνες το bankingnews.

Έχοντας πίσω του τη βαριά κληρονομιά μιας επιτυχημένης πορείας φαίνεται ότι θα αποτελέσει το αντίβαρο στην ισχυρή θέση που έχει σήμερα στη Eurobank ο έτερος Αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος K. Βασιλείου αλλά και το αντίπαλος δέος της Χριστίνας Θεοφιλίδη στην Εθνική Τράπεζα.
Η έλευση Αθανασόπουλου ο οποίος φέρει το προσωνύμιο του workaholic φαίνεται ότι ουσιαστικά μπορεί να αποτελέσει τον καταλύτη για αλλαγές των όρων του στελεχιακού ανταγωνισμού αλλά και της αποτελεσματικότητας στις τράπεζες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ανδρέας Αθανασόπουλος θεωρείται ο άνθρωπος κλειδί για την εντυπωσιακή ανάπτυξη της Κωτσόβολος στην Ελλάδα γεγονός που είχε ως συνέπεια να έχει μια ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία στον όμιλο Dixons.
Ο Ανδρέας Αθανασόπουλος επανέρχεται στην Ελλάδα από το Λονδίνο όπου βρέθηκε τα δύο τελευταία χρόνια, μετά την επιτυχημένη πορεία του στο τιμόνι της Dixons South East Europe – Κωτσόβολος και την αναβάθμισή του στη θέση του Group Chief Customer Officer και CEO Financial Services στον όμιλο Dixons Carphone το 2018. Νωρίτερα είχε την ευθύνη της Κωτσόβολος η οποία πέτυχε επιδόσεις ιδιαίτερα αξιοζήλευτες για τον βρετανικό όμιλο.
Ο Ανδρέας Αθανασόπουλος βέβαια δεν πέφτει ως αλεξιπτωτιστής στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα καθώς πριν την επιτυχημένη πορεία του στον όμιλο Dixons έχει διατελέσει Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής στη Eurobank EFG , Διευθυντής Μarketing στην Τράπεζα Πειραιώς, ενώ από το 2011 έως και το 2013 ήταν Γενικός Διευθυντής Λιανικής Τραπεζικής στην Εθνικής Τράπεζας με τομείς εποπτείας τις Διευθύνσεις Κτηματικής Πίστης, Καταναλωτικής Πίστης, Καρτών, Πιστοδοτήσεων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, Καταθετικών και Επενδυτικών Προϊόντων, Marketing και Επικοινωνίας Ομίλου, Τομέα Εξυπηρέτησης Πελατείας και Εξυπηρέτησης Μεγάλων Πελατών.
Η πορεία του Ανδρέα Αθανασόπουλου στον όμιλο Dixons  από το 2013 οπότε και ανέλαβε καθήκοντα Αντιπροέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου για τη Dixons South-East Europe συνοδεύτηκε με σημαντικές επιτυχίες, οδηγώντας την Κωτσόβολος σε πλήρη κερδοφορία και σε διεύρυνση των μεριδίων αγοράς της σε μία πολύ ανταγωνιστική αγορά μέσω ενός ανασχεδιασμού και επενδύσεων σε όλες τις βασικές λειτουργίες της αλλά και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.
Ο Ανδρέας Αθανασόπουλος είναι κάτοχος πτυχίου Εφαρμοσμένων Μαθηματικών από το Πανεπιστήμιο Πατρών, μεταπτυχιακό στη Στατιστική και στην Επιχειρησιακή Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Essex, διδακτορικό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Warwick και μεταδιδακτορικό από το London Business School.
Έχει εργαστεί ως καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Warwick (1991-1996) και στο ALBA Graduate School.

Νίκος Καρούτζος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης