Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Αρνητικό παραμένει το outlook για τις τράπεζες της Αυστραλίας

Fitch: Αρνητικό παραμένει το outlook για τις τράπεζες της Αυστραλίας
Η Fitch Ratings δεν μεταβάλλει τις προοπτικές για τις τράπεζες της Αυστραλίας
Σε αρνητικές διατήρησε τις προοπτικές επαναξιολόγησης 12μήνου (outlook) για τις τράπεζες της Αυστραλίας η Fitch Ratings, χωρίς παράλληλα να μεταβάλλει τις αξιολογήσεις.
Η έκθεση αφορά, ειδικότερα, τις Australia and New Zealand Banking Group, Commonwealth Bank of Australia, National Australia Bank και Westpac Banking Corporation -αξιολόγηση βιωσιμότητας «a+».
Όπως σημειώνει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης, το αρνητικό outlook θα παραμείνει τουλάχιστον έως τις αρχές του 202, όταν θα υπάρχει μεγαλύτερη σαφήνεια σχετικά με την ποιότητα των περιουσιακών στοιχείων των τραπεζών και άλλες βασικές χρηματοοικονομικές μετρήσεις.
«Υπάρχει κίνδυνος, παρά τις βελτιωμένες οικονομικές προοπτικές.
Η Fitch αναμένει το ΑΕΠ της Αυστραλίας να συρρικνωθεί κατά 3,6% το 2020, προτού ανακάμψει κατά 3,9% το 2021. (…)
Η ποιότητα των περιουσιακών στοιχείων θα μπορούσε να επιδεινωθεί περαιτέρω το 2021, μετά την άρση των μέτρων στήριξης και την αναβολή αποπληρωμής δανείων.
Το επίπεδο επιδείνωσης παραμένει ασαφές, ωστόσο, τα συνολικά αναβαλλόμενα δάνεια μειώθηκαν από τα υψηλά επίπεδα.
Μπορεί να χρειαστούν αρκετά χρόνια για να επιλυθούν τα αυξημένα απομειωμένα δάνεια, αντικατοπτρίζοντας τη σημαντική κλίμακα του οικονομικού σοκ που προκλήθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού.
Η κερδοφορία θα συνεχίσει να υποφέρει τους επόμενους 12 μήνες λόγω των χαμηλών επιτοκίων, της επιβράδυνσης της πιστωτικής αύξησης και των πιθανών πρόσθετων χρεώσεων προβλέψεων.
Ωστόσο, οι χρηματοδοτικές διευκολύνσεις που παρέχονται από την κεντρική τράπεζα θα μπορούσαν να προσφέρουν κάποια αντιστάθμιση. (…)
Τα προφίλ χρηματοδότησης και ρευστότητας των τραπεζών ενισχύθηκαν από την υψηλή ρευστότητα του συστήματος που αναπτύχθηκε από την κεντρική τράπεζα.
Αυτό θα τους βοηθήσει να διατηρήσουν τις ενισχυμένες θέσεις ρευστότητάς τους τους επόμενους 12 μήνες», σχολιάζεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης