Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σύψας (λοιμωξιολόγος): Ένα βήμα πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας η Αττική – Θα κάνουμε lockdown περιοδικά

Σύψας (λοιμωξιολόγος): Ένα βήμα πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας η Αττική – Θα κάνουμε lockdown περιοδικά
Πρέπει να δράσουμε προκαταβολικά και προληπτικά είπε ο κ.Σύψας
Τη θέση ότι η Αττική βρίσκεται ένα βήμα πριν από την απαγόρευση κυκλοφορίας διατύπωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Ν. Σύψας.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Σύψας είπε ότι «η πραγματική διάσταση είναι ότι στη σκάλα του συναγερμού είμαστε στο πορτοκαλί».
«Αυτό σημαίνει απαγόρευση κυκλοφορίας.
Ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκτραπεί η κατάσταση.
Δεν χρειάζεται πανικός, χρειάζεται σωστή ενημέρωση» είπε ο κ.Σύψας, ο οποίος ερωτηθείς για τα 453 κρούσματα που αναφέρθηκαν χθες, είπε ότι δεν τον ανησυχούν γιατί από τα 453 τα 184 είναι γνωστή συρροή από μετανάστες.
«Πρέπει να δράσουμε προκαταβολικά και προληπτικά
Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού, ακόμα και lockdown.
Θα κάνουμε lockdown περιοδικά, θα γίνει για 2 βδομάδες μέχρι να πέσει η καμπύλη της επιδημίας, μετά αν ξαναχρειαστεί θα ξαναγίνει για άλλες δυο βδομάδες» υποστήριξε ο κ.Σύψας, αναφέροντας πως θα κλείσουν και τα σχολεία.
«Μπορεί να γείρουμε προς την πλευρά του κόκκινου ανά πάσα στιγμή.
Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι στο κέντρο της Αθήνας επειδή η ιχνηλάτηση είναι δύσκολη, καθώς υπάρχει μεγάλη συρροή μεταναστών.
Το πιο αποτελεσματικό όπλο που έχουμε είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας.
Ελπίζουμε το 10 ήμερο αυτό, μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα δούμε την επίδραση των μέτρων.
Αν χρειαστεί θα πάρουμε μέτρα και νωρίτερα» είπε ο Σύψας, ο οποίος επεσήμανε πως μαζί με την απαγόρευση κυκλοφορίας επιστρέφουν και τα SMS στο 13033.
«Αλίμονο αν με την κατάσταση αυτή μπούμε Οκτώβρη-Νοέμβρη» υποστήριξε ο κ.Σύψας, τονίζοντας ότι μέχρι στιγμής ο δείκτης (R) μεταδοτικότητας στην Αττική είναι πάνω από 1, ενώ όπως εκτιμά το καλοκαίρι του 2021 το φαινόμενο θα αρχίσει να ξεθυμαίνει και θα εξαφανιστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης