Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εφιάλτης ο κορωνοϊός – Νέα μέτρα στην Ευρώπη, 2ο εμβόλιο προς έγκριση στη Ρωσία – Πάνω από 200 χιλ. οι νεκροί στις ΗΠΑ, 966 χιλ. το σύνολο

Εφιάλτης ο κορωνοϊός – Νέα μέτρα στην Ευρώπη, 2ο εμβόλιο προς έγκριση στη Ρωσία – Πάνω από 200 χιλ. οι νεκροί στις ΗΠΑ, 966 χιλ. το σύνολο
Νέα περιοριστικά μέτρα στο Ηνωμένο Βασίλειο - Κλείνουν στις 22:00 εστιατόρια, μπαρ, παμπ - Ξεπέρασαν το φράγμα των 200.000 οι νεκροίσ τις ΗΠΑ
(upd5)Στον απόλυτο εφιάλτη εξελίσσεται η πανδημία του κορωνοϊού για τις ΗΠΑ και την Ευρώπη καθώς υπάρχει έντονη ανησυχία για μια ακόμα σφοδρή επίθεση του ιού ενόψει του φθινοπώρου και του χειμώνα με αποτέλεσμα ολοένα και περισσότερες κυβερνήσεις να προσανατολίζονται σε νέα περιοριστικά μέτρα, ακόμα και σε lockdown.
Στις ΗΠΑ, οι οποίες ξεπέρασαν τους 200.000 νεκρούς, ο πρόεδρος Trump υποστήριξε ότι τα χειρότερα έχουν περάσει και ανήκουν στο παρελθόν, τοποθέτηση με την οποία πάντως δεν συμφωνούν οι επιστήμονες και οι επιδημιολόγοι, οι οποίοι εκτιμούν ότι η χώρα θα βρεθεί αντιμέτωπο με ένα «αποκαλυπτικό» φθινόπωρο και ενώ υπάρχουν μοντέλα και προβλέψεις που κάνουν λόγο ακόμα και για 600.000 νεκρούς έως τον Ιανουάριο.
Εξίσου δύσκολη είναι η κατάσταση και στην Ευρώπη και στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου και καταγράφεται έξαρση των κρουσμάτων.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο ο πρωθυπουργός Boris Johnson αναμένεται σήμερα 22/9 να ζητήσει από τους Βρετανούς να δουλεύουν από το σπίτι ενώ θα ανακοινώσει ότι παμπ, μπαρ, εστιατόρια θα κλείνουν από τις 22:00 το βράδυ με τα μέτρα να τίθενται σε ισχύ από μεθαύριο Πέμπτη 24/9.
Περιοριστικά μέτρα όμως ανακοινώνουν και άλλα κράτη στην Ευρώπη, όπως η Ισπανία που έχει θέσει περιοχές της Μαδρίτης σε lockdown, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ολλανδία, κα.
Και ενώ ΗΠΑ, Λατινική Αμερική, Ινδία και Ευρώπη βρίσκονται στο κόκκινο, σε πολύ καλύτερη κατάσταση είναι η Κίνα, η οποία μετρά ελάχιστα ημερήσια κρούσματα ενώ και ο αριθμός των νεκρών παραμένει αμετάβλητος από τον περασμένο Μάιο ενώ άρση των περιοριστικών μέτρων ανακοίνωσαν Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία.
Την ίδια ώρα και σε αντίθεση με τα εμπόδια που συναντούν στις δοκιμές του εμβολίου τους η Astrazeneka με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, η Ρωσία ανακοίνωσε πως είναι έτοιμη να δώσει έγκριση ως τις 15 Οκτωβρίου και στο δεύτερο εμβόλιό της κατά του νέου κορωνοϊού, το Epivakkorona.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι νεκροί προσεγγίζουν τους 966.000, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τα 31,3 εκατομμύρια ενώ οι άνθρωποι που νόσησαν και θεραπεύτηκαν, υπολογίζονται σε περισσότερους από 21,5 εκατομμύρια.

Η εξάπλωση της πανδημίας με μια ματιά:

- Τα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχονται σε 31.389.682 και οι θάνατοι σε 965.642
- Πρώτες οι ΗΠΑ σε κρούσματα με 6.867.960 και σε νεκρούς με 200.182
- Δεύτερη σε νεκρούς η Βραζιλία με 137.272 και τρίτη σε κρούσματα με 4.558.040
- Τρίτη σε νεκρούς η Ινδία με 88.935 και τέταρτο το Μεξικό με 73.697
- Ακολουθεί στην πέμπτη θέση το Ηνωμένο Βασίλειο με 41.877 νεκρούς
- Τέταρτη παγκοσμίως σε κρούσματα η Ρωσία με 1.105.048 – Στους 19.420 οι νεκροί
- Πέμπτη σε κρούσματα η Κολομβία με 770.435 και έκτο το Περού με 768.895
- Έβδομο το Μεξικό με 700.580, όγδοη σε κρούσματα η Ισπανία με 671.648 και ένατη η Νότια Αφρική με 661.936
- Δέκατη η Αργεντινή με 640.147
- Στους 35.724 οι νεκροί στην Ιταλία, στους 31.346 οι νεκροί στη Γαλλία
Image
ΠΟΥ: Νέο ρεκόρ με 2 εκατ. νέα κρούσματα κορωνοϊού την τελευταία εβδομάδα – Αύξηση παντού με εξαίρεση την Αφρική

Για νέο ρεκόρ κρουσμάτων από την επιδημία του κορωνοϊού κάνει λόγο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, αναφέροντας πως καταγράφηκε αύξηση στον αριθμό των μολύνσεων παντού με εξαίρεση την Αφρική.
Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΟΥ αναφέρεται ρεκόρ δύο εκατομμυρίων νέων κρουσμάτων κορωνοϊού την προηγούμενη εβδομάδα (14 με 20 Σεπτεμβρίου) παγκοσμίως, αλλά και μείωση κατά 10% του αριθμού των νεκρών.
«Από τις 14 ως τις 20 Σεπτεμβρίου καταγράφηκαν σχεδόν 2 εκατομμύρια νέα κρούσματα covid-19, αύξηση 6% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και ο μεγαλύτερος εβδομαδιαίος αριθμός κρουσμάτων από την αρχή της επιδημίας.
Στη διάρκεια της ίδιας περιόδου ο αριθμός των θανάτων μειώθηκε κατά 10%, με 37.700 να αναφέρονται» επισημαίνει στην εβδομαδιαία έκθεση του ο ΠΟΥ.
Όπως αναφέρεται, στην περιοχή της Ευρώπης καταγράφηκε η μεγαλύτερη άνοδος στον αριθμό των θανάτων στη διάρκεια της εβδομάδας που πέρασε (αύξηση 27% σε σχέση με την προηγούμενη).
Περισσότερο από το 38% των νέων κρουσμάτων εντοπίστηκε στην αμερικανική ήπειρο, η οποία παραμένει η πλέον πληγείσα, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.
Όμως στην περιοχή αυτή το ποσοστό των θανάτων μειώθηκε κατά 22%.
Στη νοτιοανατολική Ασία, όπου εντοπίζεται το 35% των νέων κρουσμάτων, ξεπεράστηκε το όριο των 100.000 νεκρών, με 9.000 νέους θανάτους να καταγράφονται την προηγούμενη εβδομάδα.
Στις περιοχές της ανατολικής Μεσογείου και του δυτικού Ειρηνικού παρατηρείται τις τρεις τελευταίες εβδομάδες μικρή άνοδος στον αριθμό των κρουσμάτων όπως και των θανάτων.
Αντίθετα, στην Αφρική η εξάπλωση της επιδημίας εξακολουθεί να επιβραδύνεται, με το ποσοστό των νέων κρουσμάτων να μειώνεται κατά 12% και κατά 16% των θανάτων

Μετά το Sputnik-V η Ρωσία θα εγκρίνει και δεύτερο εμβόλιο κατά της Covid-19 έως τις 15 Οκτωβρίου, το Epivakkorona

Η Ρωσία αναμένει την έγκριση του δεύτερου εν δυνάμει εμβολίου κατά της Covid-19 έως τις 15 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε η ρυθμιστική αρχή προστασίας του καταναλωτή (Rospotrebnadzor).
«Το υπουργείο Υγείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ξεκίνησε την διαδικασία έγκρισης του εμβολίου Epivakkorona…
Η ολοκλήρωση της διαδικασίας έγκρισης του εμβολίου Epivakkorona αναμένεται στις 215 Οκτωβρίου του 2020» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Το εμβόλιο αυτό έχει αναπτυχθεί από το Ινστιτούτο Vector της Σιβηρίας το οποίο ολοκλήρωσε τις πρώτες φάσεις των κλινικών δοκιμών την προηγούμενη εβδομάδα.
Η Ρωσία έχει εγκρίνει το πρώτο υποψήφιο εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού που αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Γκαμαλέι της Μόσχας τον Αύγουστο.
Η τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών του εμβολίου αυτού που έχει την ονομασία Sputnik-V, στην οποία συμμετέχουν 40.000 εθελοντές, βρίσκεται σε εξέλιξη.
Μετά την έγκριση του εμβολίου θα πραγματοποιηθούν κλινικές δοκιμές στις οποίες θα συμμετέχουν άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών καθώς και άτομα που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις.
Το Ινστιτούτο Vector στις 24 Ιουλίου έλαβε την άδεια από το υπουργείο Υγείας να πραγματοποιήσει κλινικές δοκιμές με τη συμμετοχή εθελοντών.

Ένας στους πέντε θανάτους παγκοσμίως από κορωνοϊό στις ΗΠΑ - Στους 200.000 οι νεκροί


Στους 200.000 ανέρχονται οι νεκροί από την επιδημία του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, στις οποίες αναλογεί το ένα πέμπτο των θανάτων που έχουν καταγραφεί παγκοσμίως.
Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, κατά μέσο όρο πεθαίνουν 800 άνθρωποι την ημέρα, αριθμός κατά πολύ χαμηλότερος από τους 2.800 θανάτους που αναφέρονταν στα μέσα Απριλίου.
Όσον αφορά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, αυτά προσεγγίζουν τα 6,9 εκατομμύρια.
Χθες Δευτέρα 21/9 ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump υποστήριξε ότι τα χειρότερα έχουν περάσει όσον αφορά την επιδημία στις  ΗΠΑ, αν και υπάρχουν προβλέψεις μοντέλων από αμερικανικά πανεπιστήμια που κάνουν λόγο ακόμα και για 600.000 έως τις αρχές Ιανουαρίου.
Από την πλευρά του ο Αμερικάνος λοιμωξιολόγος, Anthony Fauci υποστήριξε ότι βλέπει κάποια αισιόδοξα στοιχεία σχετικά με την πορεία της επιδημίας.
«Υπάρχουν περιοχές της χώρας που τα έχουν πάει καλά και που τα πηγαίνουν καλά.
Αυτή τη στιγμή, αυτό που μου αρέσει είναι ότι κάποιοι αριθμοί μειώνονται.
Αλλά ακόμα είμαστε σε υψηλά επίπεδα» υποστήριξε ο Fauci, τη στιγμή που ποτέ από την έναρξη της πανδημίας ο αριθμός των κρουσμάτων δεν έπεσε κάτω από 20.000 νέες μολύνσεις την ημέρα.
«Όταν επιχειρήσαμε να ανοίξουμε την οικονομία, κάποιες Πολιτείες δεν ακολούθησαν τις εντολές, κάποιοι πολίτες δεν άκουσαν αυτά που έλεγαν οι κυβερνήτες και οι δήμαρχοι.
Θυμηθείτε, φτάσαμε τα 70.000 κρούσματα και τώρα είμαστε στα 30.000 με 40.000 κρούσματα την ημέρα» υποστήριξε ο Fauci, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για νέα κρούσματα καθώς έρχονται το φθινόπωρο και ο χειμώνας.
«Είσαι σε μειονεκτική θέση, όταν έχεις 40.000 νέες μολύνσεις την ημέρα» υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Fauci.

Νέοι περιορισμοί στο Ηνωμένο Βασίλειο – Κλείνουν στις 22:00 παμπ, εστιατόρια, μπαρ

Νέα περιοριστικά μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα 22/9 ο πρωθυπουργός Boris Johnson καθώς τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφεται έξαρση των κρουσμάτων.
Ο Johnson αναμένεται να ζητήσει από τους Βρετανούς να εργάζονται από το σπίτι ενώ θα ανακοινώσει ότι από μεθαύριο Πέμπτη 24/9 τα μπαρ, οι παμπ και τα εστιατόρια θα κλείνουν από τις 22:00 το βράδυ.
Οι επιστήμονες επισημαίνουν πως αν δεν ληφθούν μέτρα τώρα, τότε η επιδημία θα ξεφύγει και θα κινείται ανεξέλεγκτα.
Άλλωστε η κυβέρνηση Johnson κάνει λόγο για έξι πολύ δύσκολους μήνες, επισημαίνοντας ότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ένα δεύτερο lockdown σε όλη την χώρα προκειμένου να αναχαιτιστεί η διασπορά του νέου κορωνοϊού στη Βρετανία.
Σημειώνεται πως ήδη η κυβέρνηση έχει προχωρήσει στην επαναφορά μέτρων για τους κατοίκους των περιοχών της βόρειας, βορειοδυτικής και κεντρικής Αγγλίας, οι οποίες έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τον νέο κορωνοϊό, με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας.
Τα μέτρα αυτά προβλέπουν την απαγόρευση των συγκεντρώσεων άνω των έξι ατόμων  σε εσωτερικούς και σε εξωτερικούς χώρους καθώς και τις συναντήσεις ατόμων από διαφορετικά νοικοκυριά ενώ υπό εξέταση βρίσκεται  η επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες.
Image
Ανησυχία στην Ευρώπη - Ισπανία: Τοπικά lockdown σε 6 περιοχές της Μαδρίτης από χθες 21/9

Ωστόσο έκδηλη ανησυχία για την πορεία του κορωνοϊού υπάρχει και σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη, τα οποία καταγράφουν νέα έξαρση κρουσμάτων και ενώ εισέρχονται και στην φθινοπωρινή και χειμερινή περίοδο.
Δεκάδες γειτονιές της Μαδρίτης είναι από χθες 21/9 σε τοπικό lockdown μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοΐού σε ιδιαίτερα φτωχιές περιοχές της ισπανικής πρωτεύουσας.
Οι κάτοικοι των συνοικιών αυτών δεν θα μπορούν να εξέλθουν της περιοχής τους, παρά μόνο για λόγους πρώτης ανάγκης, όπως να πάνε στη δουλειά τους, στον γιατρό ή τα παιδιά τους στο σχολείο, ενώ  θα μπορούν να κινηθούν ελεύθερα μέσα στη συνοικία.
Επιπλέον, απαγορεύεται η είσοδος στις περιοχές αυτές, εκτός αν υπάρχουν λόγοι έκτακτης ανάγκης, ενώ κλειστά θα παραμείνουν τα πάρκα.
Στις συναθροίσεις θα μπορούν να συμμετάσχουν έως 6 άτομα.
Τα καταστήματα, τα μπαρ και τα εστιατόρια θα πρέπει να περιορίσουν την δυναμικότητά τους στο 50% και να κλείνουν έως τις 22:00 το βράδυ στις πληγείσες περιοχές.
Στη Γαλλία έχει καταστήσει υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους δημόσιους χώρους στο Παρίσι για όλα τα άτομα άνω των 11 ετών ενώ αντίστοιχα μέτρα έχουν υιοθετηθεί και σε άλλες πόλεις, όπως στην Τουλούζη, στη Νίκαια, στη Λιλ και στη Λυών ενώ πρόσθετα περιοριστικά μέτρα εξετάζει και η Γερμανία, η οποία και αυτή καταγράφει αύξηση κρουσμάτων.
Στην Τσεχία, όπου ο ρυθμός εξάπλωσης της επιδημίας είναι από τους ταχύτερους στην Ευρώπη μαζί με την Ισπανία, την Γαλλία, την Μάλτα, την Κροατία και την Ρουμανία, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, η κυβέρνηση αντέδρασε με την ενίσχυση των περιοριστικών μέτρων.
Αυτά αφορούν σε  μείωση του ωραρίου λειτουργίας των μπαρ, απαγόρευση των δημόσιων εκδηλώσεων ορθίων σε εσωτερικούς χώρους και επέκταση της χρήσης της μάσκας στα σχολεία.
Περιοριστικά μέτρα έχουν ληφθεί και στη Δανία, όπου μειώθηκε το όριο των συμμετεχόντων σε δημόσιες εκδηλώσεις στους 50 (από 100) και ορίζει ότι τα μπαρ και τα εστιατόρια θα κλείνουν στις 22:00 ενώ και στην Ολλανδία η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα περιοριστικά μέτρα τοπικού χαρακτήρα,  όπως η απαγόρευση των μεγάλων δημοσίων συναθροίσεων και το κλείσιμο των εστιατορίων και των μπαρ νωρίς το βράδυ.

Ινδία: Στα 5,6 εκατομμύρια τα κρούσματα

Στα 5,6 εκατομμύρια ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ινδία, όπου το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν άλλες 75.083 νέες μολύνσεις.
Πρόκειται για τον χαμηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφονται σε ένα 24ωρο στη χώρα εδώ και σχεδόν έναν μήνα.
Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι οι θάνατοι από COVID-19 ανήλθαν σε 1.053 το 24ωρο που πέρασε, με το σύνολο τους να προσεγγίζει τους 89.000 θανάτους.
Σημειώνεται πως από χθες και ύστερα από έξι μήνες επαναλειτούργησε το εμβληματικό μνημείο του Taj Mahal.
Η Ινδία είχε κηρύξει εθνικό lockdwon στα τέλη Μαρτίου, το οποίο όμως έχει αρχίσει να αίρεται σταδιακά από τις αρχές Ιουνίου.
Αν και τα κρούσματα εξακολουθούν να αυξάνονται ραγδαία, η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να επιβάλλει νέα περιοριστικά μέτρα.
Image
Στο κόκκινο λόγω κορωνοϊού Βραζιλία, Αργεντινή και Μεξικό -  Ξεπερνούν τους 200.000 οι νεκροί

Στο κόκκινο παραμένει η Λατινική Αμερική εξαιτίας της επιδημίας του κορωνοϊού με τη Βραζιλία, το Μεξικό και την Αργεντινή να δέχονται από τα ισχυρότερα «χτυπήματα» του ιού.
Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες εντοπίστηκαν 13.439 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ενώ ακόμη 377 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19.
Η Βραζιλία έχει καταγράψει πάνω από 4,5 εκατομμύρια περιπτώσεις μόλυνσης επισήμως καθώς και 137.272 νεκρούς.
Δύσκολη είναι η κατάσταση και στο Μεξικό, το οποίο ξεπέρασε τις 700 χιλιάδες μολύνσεις.
Παράλληλα, οι νεκροί έφτασαν τους 73.697 καθώς το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 204 νέοι θάνατοι.
Σε έξαρση όμως είναι η επιδημία και στην Αργεντινή.
Οι αρχές της Αργεντινής ανακοίνωσαν ότι το προηγούμενο 24ωρο κατέγραψαν ρεκόρ 429 θανάτων εξαιτίας της COVID-19, με το σύνολο τους να ανέρχεται σε 13.482
Ο βαρύτερος ημερήσιος απολογισμός καταγράφηκε παρότι παραμένουν σε ισχύ περιοριστικά μέτρα από την 20ή Μαρτίου, αν και έχει υπάρξει χαλάρωσή τους κατά τόπους, ανάλογα με την πορεία της επιδημίας.
Ο συνολικός αριθμός των μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 έχει φθάσει τις 640.134, εκ των οποίων 508.563 άνθρωποι ανέρρωσαν, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.
Η μητροπολιτική περιοχή του Μπουένος Άιρες είναι αυτή όπου έχουν καταγραφεί τα περισσότερα κρούσματα.
Το Μπουένος Άιρες μπήκε αυτή την εβδομάδα σε φάση χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων, με την εστίαση να επιτρέπεται σε καταστήματα που διαθέτουν υπαίθριους χώρους και επίσης την επανέναρξη των έργων σε οικήματα υπό ανέγερση εάν βρίσκονται στην τελική τους φάση, μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων.
Πάντως οι παραδόσεις μαθημάτων με φυσική παρουσία συνεχίζει να τελεί υπό αναστολή σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.
Η κυβέρνηση αποφάσισε να παραταθούν τα μέτρα ως την 11η Οκτωβρίου, προκειμένου να ελεγχθεί η εξάπλωση του ιού, απόφαση που προκάλεσε διαδηλώσεις από άτομα που ζητούν να αρθούν πλήρως τα περιοριστικά μέτρα.

Κίνα: Σε ύφεση η επιδημία του κορωνοϊού, μόλις 6 εισαγόμενα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Σε ύφεση είναι η επιδημία του κορωνοϊού στην Κίνα καθώς το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν μόλις 6 εισαγόμενα κρούσματα από 12 που ήταν την προηγουμένη.
Το υπουργείο Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν 15 ασυμπτωματικοί φορείς, από 25 την προηγουμένη, αν και αυτές οι περιπτώσεις δεν συμπεριλαμβάνονται στους αριθμούς των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που ανακοινώνει καθημερινά το Πεκίνο.
Άλλοι 13 ασθενείς κρίθηκε ότι ανέρρωσαν και τους δόθηκαν εξιτήρια από νοσοκομεία, με το σύνολο των ανθρώπων που θεωρείται ότι αποθεραπεύτηκαν να ανέρχεται σε 80.497.
Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 166 ασθενείς.
Επισήμως, οι νεκροί ανέρχονται σε 4.634 επί συνόλου 85.297 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.

Αυστραλία: Νέα αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στη Βικτόρια – Έως τις 28/9 το lockdown στη Μελβούρνη

Αύξηση στον αριθμό των θυμάτων και των κρουσμάτων κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο η Πολιτεία της Βικτόρια στην Αυστραλία, η οποία αποτελεί και το επίκεντρο της επιδημίας.
Συγκεκριμένα, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι το προηγούμενο 24ωρο κατέγραψαν τρεις θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 28 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, αριθμούς υψηλότερους από τους 2 θανάτους και τα 11 κρούσματα της προηγουμένης ημέρας.
Σημειώνεται ότι ο ημερήσιος μέσος όρος των μολύνσεων τις τελευταίες δύο εβδομάδες στη Μελβούρνη, η οποία παραμένει σε lockdown έως τις 28/9 έχει πλέον μειωθεί σε κάτω από τα 33.
Τα μέτρα θα αρθούν εάν ο ημερήσιος μέσος όρος παραμείνει κάτω από τα 50 κρούσματα μέχρι τότε.
Στη Βικτόρια καταγράφεται σχεδόν το 90% των 854 θανάτων εξαιτίας της COVID-19 στην Αυστραλία και περίπου το 75% των περίπου 27.000 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 στη χώρα.
Άλλες πολιτείες της Αυστραλίας πάντως ανακοίνωσαν ότι χαλαρώνουν τους περιορισμούς και αίρουν εν μέρει απαγορεύσεις διέλευσης των συνόρων, καθώς τα κρούσματα εκμηδενίζονται.
Αξιωματούχοι στην πολιτεία Κουίνσλαντ ανακοίνωσαν ότι ανοίγουν εν μέρει τα σύνορα με τη γειτονική Νέα Νότια Ουαλία καθώς εντείνεται η βεβαιότητα πως το δεύτερο κύμα έχει πλέον τεθεί υπό έλεγχο.
Στη Νέα Νότια Ουαλία ο ημερήσιος αριθμός μολύνσεων παραμένει μονοψήφιος από την 11η Σεπτεμβρίου και το προηγούμενο 24ωρο αναφέρθηκαν μόνο δύο κρούσματα, και στις δύο περιπτώσεις ταξιδιώτες από το εξωτερικό ήδη σε καραντίνα.
Η Κουίνσλαντ δεν κατέγραψε κανένα νέο κρούσμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης