Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Bank: «Λουκέτο» στο 20% των καταστημάτων στη Γερμανία

tags :
Deutsche Bank: «Λουκέτο» στο 20% των καταστημάτων στη Γερμανία
Η Deutsche Bank θέλει να εκμεταλλευτεί την αλλαγή που προκάλεσε η πανδημία στις συνήθειες των καταναλωτών
Στο κλείσιμο του 20% των υποκαταστημάτων της Γερμανία σκοπεύει να προχωρήσει η Deutsche Bank, προκειμένου να εξοικονομήσει κόστη και να κεφαλαιοποιήσει τις αλλαγές που προκάλεσε η πανδημία στις συνήθειες των καταναλωτών.
Ο Philipp Gossow, υπεύθυνος της γερμανικής τράπεζας για τη λιανική, δήλωσε στο Reuters ότι η μείωση των υποκαταστημάτων θα πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.
H Deutsche Bank έχει ξεκινήσει από το 2019 την ευρεία αναθεώρηση των δραστηριοτήτων της παγκοσμίως, μετά από πολλά χρόνια ζημιών.
Παραδοσιακά, οι γερμανικές τράπεζες λειτουργού με μεγάλο αριθμό καταστημάτων σε σύγκριση με την Ολλανδία ή τη Βρετανία, χώρες στις οποίες οι πελάτες είναι πιο άνετοι με τις ψηφιακές συναλλαγές.
Μετά την κρίση του κορωνοϊού, οι ευρωπαϊκές τράπεζες προχωρούν σε επανεξέταση της στρατηγικής τους όσον αφορά τα φυσικά καταστήματα.
Πρόσφατα η Commerzbank ανακοίνωσε ότι θα κλείσει τα 200 από τα 1000 υποκαταστήματά της, ενώ εξετάζει περαιτέρω αύξηση των «λουκέτων».
«Ο κορωνοϊός έχει αλλάξει περαιτέρω τις απαιτήσεις προς τις συμβουλευτικές υπηρεσίες και τις δραστηριότητες δικτύου», δήλωσε ο Gossow.
«Ακόμα και πελάτες που προηγουμένως δεν ήταν πολύ εξοικειωμένοι με τη διαδικτυακή τραπεζική κάνουν τώρα πολλές απλές τραπεζικές συναλλαγές από το σπίτι τους στον υπολογιστή ή το iPad», εξήγησε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης