Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Janicka-Pawlowska νέα συντονίστρια της Κομισιόν για τα δικαιώματα των θυμάτων

Η Janicka-Pawlowska νέα συντονίστρια της Κομισιόν για τα δικαιώματα των θυμάτων
Η Janicka-Pawlowska νέα συντονίστρια της Κομισιόν
Σε μια τηλεδιάσκεψη υψηλού επιπέδου σήμερα το απόγευμα, που συνδιοργανώνεται με τη γερμανική Προεδρία, ο Επίτροπος Δικαιοσύνης, Didier Reynders, θα εγκαινιάσει τη νέα πλατφόρμα για τα δικαιώματα των θυμάτων.
Η νέα πλατφόρμα, η οποία θα συνεδριάζει ετησίως και σε ad-hoc βάση όταν είναι απαραίτητο, θα χρησιμεύσει ως ένα σημαντικό φόρουμ για συζητήσεις σχετικά με τα δικαιώματα των θυμάτων με όλους τους σχετικούς παράγοντες.
Σε αυτούς περιλαμβάνονται το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για τα Δικαιώματα των Θυμάτων, το Δίκτυο της ΕΕ των εθνικών σημείων επαφής για αποζημίωση, ο Συντονιστής Αντιτρομοκρατικής ΕΕ, η Eurojust, ο Οργανισμός Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η κοινωνία των πολιτών.
Εκτός από αυτούς τους οργανισμούς, οι οποίοι θα συμμετάσχουν επίσης σήμερα το απόγευμα, στην εκδήλωση θα συγκεντρωθούν Υπουργοί Δικαιοσύνης της ΕΕ και μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Στη διάσκεψη, ο Επίτροπος Reynders θα παρουσιάσει επίσης την νεοδιορισμένη συντονίστρια της Κομισιόν για τα δικαιώματα των θυμάτων Katarzyna Janicka-Pawlowska.
Επιπλέον, η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι στη δεύτερη επίσημη συνεδρίαση της ειδικής ομάδας για την επιβολή της ενιαίας αγοράς (SMET), οι εκπρόσωποι των κρατών μελών και της Κομισιόν συζήτησαν ένα σχέδιο για την ιεράρχηση των εργασιών για την άρση των βασικών εμποδίων που παρεμποδίζουν τη λειτουργία της ενιαίας αγοράς.
Το πρόγραμμα εργασίας στοχεύει, μεταξύ άλλων, στην αποτροπή πιθανών περιορισμών που συνδέονται με ένα δεύτερο κύμα πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς και στην αντιμετώπιση άλλων περιορισμών σε βασικά βιομηχανικά οικοσυστήματα, όπως οι κατασκευές και ο τουρισμός, με σκοπό τη βελτίωση της ανθεκτικότητας της ενιαίας αγοράς.
Σε αυτή τη συνάντηση, η SMET εστίασε στον τρόπο αντιμετώπισης των εμποδίων στον τομέα των γεωργικών προϊόντων διατροφής και στις ρυθμιζόμενες επαγγελματικές υπηρεσίες, καθώς επίσης συζήτησε μια συντονισμένη προσέγγιση της ΕΕ για την κατασκευή αποθεμάτων φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού για να αποτρέπει πιθανές ελλείψεις και να εξασφαλίζει διαφάνεια.
Η ειδική ομάδα ενέκρινε μια ισχυρή και σαφή εντολή που θα της επιτρέψει να ενισχύσει τα μέτρα επιβολής ώστε να αποφευχθεί η ανεπαρκής ή υπερβολικά διαφοροποιημένη εφαρμογή από τα κράτη μέλη.
Τέλος η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι ξεκινά σήμερα 22/9 μια πρωτοβουλία για τη βελτίωση της βιωσιμότητας στον τομέα του κακάο, με διάλογο που θα συγκεντρώσει εκπροσώπους της Ακτής του Ελεφαντοστού και της Γκάνας -τις δύο κύριες χώρες παραγωγής κακάο που αντιπροσωπεύουν το 70% της παγκόσμιας παραγωγής κακάο- καθώς και εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, των κρατών μελών της ΕΕ, των καλλιεργητών κακάο και της κοινωνίας των πολιτών.
Στόχος είναι να παράσχει συγκεκριμένες συστάσεις για την προώθηση της βιωσιμότητας σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού κακάο μέσω συλλογικής δράσης και συνεργασιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης