Τελευταία Νέα
Διεθνή

Powell (Fed): Άνισος ο αντίκτυπος της κρίσης στους πολίτες – Η οικονομία θα ανακάμψει πλήρως

Powell (Fed): Άνισος ο αντίκτυπος της κρίσης στους πολίτες – Η οικονομία θα ανακάμψει πλήρως
Δηλώσεις του επικεφαλής της Federal Reserve, Jerome Powell
Για «άνισο» αντίκτυπο των συνεπειών της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού, στους Αμερικανούς πολίτες, έκανε λόγο ο επικεφαλής της Federal Reserve (Fed) Jerome Powell, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι η αμερικανική οικονομία θα ανακάμψει πλήρως.
Μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή του Κογκρέσου, ο ανώτατος κεντρικός τραπεζίτης σημείωσε ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα, μαζί με άλλους κυβερνητικούς οργανισμούς, εργάζονται για την ανακούφιση των πολιτών.
«Παραμένουμε δεσμευμένοι να χρησιμοποιήσουμε τα εργαλεία μας για να κάνουμε ό, τι μπορούμε, για όσο διάστημα χρειάζεται, για να διασφαλίσουμε ότι η ανάκαμψη θα είναι όσο το δυνατόν ισχυρότερη και για να περιορίσουμε τη διαρκή ζημιά στην οικονομία.
Η οικονομική δραστηριότητα ανέβηκε από το επίπεδο ναδίρ του δεύτερου τριμήνου, όταν μεγάλο μέρος της οικονομίας έκλεισε για να σταματήσει η εξάπλωση του ιού.
Πολλοί οικονομικοί δείκτες δείχνουν σημαντική βελτίωση.
Οι δαπάνες των νοικοκυριών φαίνεται να έχουν ανακάμψει περίπου στα τρία τέταρτα, πιθανότατα αυτό οφείλεται εν μέρει στις ομοσπονδιακές πληρωμές τόνωσης και στα διευρυμένα επιδόματα ανεργίας. (…)
Η κάμψη δεν έχει επηρεάσει εξίσου σε όλους τους Αμερικανούς.
Οι λιγότερο ικανοί να αντέξουν το βάρος έχουν επηρεαστεί περισσότερο.
Η αύξηση της ανεργίας υπήρξε ιδιαίτερα σοβαρή για τους εργαζόμενους με χαμηλότερους μισθούς, για τις γυναίκες, τους Αφροαμερικανούς και τους Ισπανόφωνους. (…)
Μια πλήρης ανάκαμψη είναι πιθανό να έρθει μόνο όταν οι άνθρωποι είναι πεπεισμένοι ότι είναι ασφαλές να επανέλθουν σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων.
Η πορεία προς τα εμπρός θα εξαρτηθεί από τη διατήρηση του ιού υπό έλεγχο και από τις πολιτικές δράσεις που λαμβάνονται σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης. (…)
Πολλά από τα προγράμματά μας βασίζονται σε επείγουσες δανειοδοτικές εξουσίες που απαιτούν την υποστήριξη του Υπουργείου Οικονομικών και διατίθενται μόνο σε ασυνήθιστες περιστάσεις. (…)
Η οικονομία μας θα ανακάμψει πλήρως από αυτή τη δύσκολη περίοδο.
Παραμένουμε δεσμευμένοι να χρησιμοποιήσουμε όλο το φάσμα των εργαλείων μας για να στηρίξουμε την οικονομία για όσο διάστημα χρειάζεται», είπε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης