Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

CNBC: Τουρκία και Ελλάδα κάθονται στο τραπέζι του διαλόγου

CNBC: Τουρκία και Ελλάδα κάθονται στο τραπέζι του διαλόγου
Νέο γύρο διευρευνητικών επαφών ξεκινούν Ελλάδα και Τουρκία
Τουρκία και η Ελλάδα είναι έτοιμες για την επανέναρξη των μεταξύ τους συνομιλιών σε μία προσπάθεια να υπερβληθούν οι διαφορές σχετικά με τα θαλάσσια σύνορα και τα δικαιώματα εκμετάλλευσης πετρελαίου και φυσικού αερίου, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το CNBC.
Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι η δήλωση ακολούθησε τη βιντεοδιάσκεψη που είχε με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Angela Merkel και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel.
Σημειώνεται επίσης ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Erdogan κάλεσε μια περιφερειακή διάσκεψη που θα συγκεντρώσει όλες τις πλευρές που εμπλέκονται στη διαμάχη - συμπεριλαμβανομένων των Τουρκοκυπρίων - και δήλωσε ότι «η "ορμή" του διαλόγου πρέπει να προστατευτεί».
Το CNBC σχολιάζει ότι δύο γειτονικά μέλη του ΝΑΤΟ έχουν εγκλωβιστεί σε μια έντονη αντιπαράθεση για τα δικαιώματα εκμετάλλευσης πετρελαϊκών κοιτασμάτων σε μια περιοχή μεταξύ της νότιας ακτής της Τουρκίας, αρκετών ελληνικών νησιών και της Κύπρου.
Στο ίδιο δημοσίευμα σημειώνεται ότι δεν κατέστη σαφές πότε και πώς θα ξεκινήσουν οι συνομιλίες.
Ενώ ο Τούρκος πρόεδρος Erdogan σημείωσε στους συνομιλητές του ότι «τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν από την Ελλάδα» θα καθορίσουν την πορεία των συνομιλιών.
Επισημαίνεται, τέλος, ότι οι ελληνοτουρκικές συνομιλίες για την επίλυση διμερών διαφορών πραγματοποιήθηκαν για τελευταία φορά το 2016.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης