Διεθνή

ΗΠΑ: Ανοίγει ο δρόμος για τον ορισμό νέου δικαστή στο Ανώτατο Δικαστήριο - Προς διεύρυνση της συντηρητικής πλειοψηφίας

tags :
ΗΠΑ: Ανοίγει ο δρόμος για τον ορισμό νέου δικαστή στο Ανώτατο Δικαστήριο - Προς διεύρυνση της συντηρητικής πλειοψηφίας
Οι Ρεπουμπλικάνοι στη Γερουσία, συμπεριλαμβανομένου και του Μitt Romney, συντάχθηκαν χθες, Τρίτη, πίσω από την πρωτοβουλία του προέδρου Donald Trump
Ανοίγει ο δρόμος για τον ορισμό νέου δικαστή στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, ο οποίος θα αντικαταστήσει την εκλιπούσα Ruth Bader Ginsburg.
Οι Ρεπουμπλικάνοι στη Γερουσία, συμπεριλαμβανομένου και του Μitt Romney, συντάχθηκαν χθες, Τρίτη, πίσω από την πρωτοβουλία του προέδρου Donald Trump, προκειμένου να διευρυνθεί η συντηρητική πλειοψηφία στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.
Όπως μεταδίδει το Reuters, οι Δημοκρατικοί από την πλευρά τους, μετά την κίνηση του Romney να συνταχθεί με τον πρόεδρο Trump, έχουν ελάχιστες ελπίδες να εμποδίσουν την ψηφοφορία επικύρωσης του διορισμού ενός δικαστή, που θα αντικαταστήσει τη θανούσα δικαστή Ginsburg πριν από τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.
Ο Romney, που είναι από τους λίγους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές που έχει ασκήσει κριτική κατά του προέδρου Trump, δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ μιας ψηφοφορίας για έναν υποψήφιο δικαστή που θα προτείνει ο Αμερικανός πρόεδρος, δίνοντας με τον τρόπο αυτό επαρκή κοινοβουλευτική υποστήριξη στο κόμμα του και εντός της Γερουσίας για την επικύρωση του τρίτου διορισμού δικαστή από τον Τραμπ στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.
Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι σχεδιάζει να ανακοινώσει τον υποψήφιο δικαστή για την πλήρωση της θέσης της Ginsburg, ενδεχομένως το Σάββατο, ενώ παρότρυνε τη Γερουσία, στην οποία οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν πλειοψηφία 53-47, να ψηφίσει πριν από τις προεδρικές εκλογές.
Ο Romney, που διεκδίκησε ανεπιτυχώς την προεδρία των ΗΠΑ για τους Ρεπουμπλικάνους το 2012, δήλωσε πως θα ήταν κατάλληλο για ένα έθνος, το οποίο ο ίδιος περιέγραψε πολιτικά ως κεντροδεξιό, να έχει ένα ανώτατο δικαστήριο που αντανακλά τις κεντροδεξιές πολιτικές απόψεις.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: «Μάχη» για την εκλογή νέου ανώτατου δικαστή - O θάνατος της Ginsburg αλλάζει τα δεδομένα των εκλογών (3/11)
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης