Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Η IATA ζητά τεστ COVID-19 πριν από την αναχώρηση - Τι δείχνει έρευνα της Ένωσης

tags :
Η IATA ζητά τεστ COVID-19 πριν από την αναχώρηση - Τι δείχνει έρευνα της Ένωσης
Η πανδημία έχει καθηλώσει μεγάλο μέρος του παγκόσμιου αεροπορικού στόλου
Η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) ζήτησε την ανάπτυξη προσιτών, εύχρηστων, κλιμακωτών και συστηματικών δοκιμών COVID-19 για όλους τους επιβάτες πριν από την αναχώρηση.
Ως εναλλακτική λύση, όπως λέει σε σημερινή ανακοίνωση της στα μέτρα καραντίνας που συντελούν στη μείωση της ταξιδιωτικής κίνησης.
Η πανδημία έχει καθηλώσει μεγάλο μέρος του παγκόσμιου αεροπορικού στόλου. Και οι αεροπορικές εταιρείες ασκούν πιέσεις στις κυβερνήσεις να υιοθετήσουν εναλλακτικά μέτρα αντί των «τυφλών» περιορισμών που αρχίζουν και πάλι να αυστηροποιούνται στην Ευρώπη, καθώς αυξάνονται τα κρούσματα. Και υπονομεύουν την ανάκαμψη της ταξιδιωτικής κίνησης.
Η IATA θα συνεργαστεί μέσω του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) και με τις αρχές υγείας για την ταχεία εφαρμογή αυτής της λύσης.

Συστηματική δοκιμή COVID-19 για όλους τους ταξιδιώτες πριν από την αναχώρηση

“Το κλειδί για την αποκατάσταση της ελευθερίας της διασυνοριακής κινητικότητας είναι η συστηματική δοκιμή COVID-19 για όλους τους ταξιδιώτες πριν από την αναχώρηση, υπογραμμίζει ο Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος της ΙΑΤΑ Αλεξάντρ ντε Ζουνιάκ.
Αυτό θα δώσει στις κυβερνήσεις την εμπιστοσύνη να ανοίξουν τα σύνορα τους χωρίς περίπλοκα μοντέλα κινδύνου που βλέπουν συνεχείς αλλαγές στους κανόνες που επιβάλλονται στα ταξίδια.
Η δοκιμή όλων των επιβατών θα δώσει στους ανθρώπους την ελευθερία τους να ταξιδεύουν με αυτοπεποίθηση. Και αυτό θα επιστρέψει εκατομμύρια ανθρώπους στη δουλειά τους”.

Αλεξάντρ ντε Ζουνιάκ: “Δεν βλέπουμε άλλη εναλλακτική λύση”

Τα συγκεκριμένα τεστ θα πρέπει να υπόκεινται σε διεθνή πρότυπα, δήλωσε ο επικεφαλής της της ΙΑΤΑ.
“Δεν βλέπουμε άλλη εναλλακτική λύση με λιγότερες προκλήσεις ή πιο αποτελεσματική, είπε χαρακτηριστικά.
Ζητώντας να καθιερωθεί μια σφαιρική προσέγγιση των δοκιμών COVID-19 για όλους τους επιβάτες πριν από την αναχώρηση, στέλνουμε ένα σαφές μήνυμα για τις ανάγκες της αεροπορίας.
Εν τω μεταξύ, κερδίζουμε πρακτικές γνώσεις από τα προγράμματα δοκιμών που υπάρχουν ήδη ως μέρος των διαφόρων ταξιδιωτικών πρωτοβουλιών ή διαδρόμων ταξιδιού σε όλο τον κόσμο.
Πρέπει να συνεχίσουμε με αυτά τα πολύτιμα προγράμματα που μας οδηγούν στη σωστή κατεύθυνση. Διευκολύνοντας τα απαραίτητα ταξίδια και δείχνοντας την αποτελεσματικότητα των δοκιμών”.

Τι δείχνει έρευνα της IATA

Η έρευνα κοινής γνώμης της IATA αποκάλυψε ισχυρή υποστήριξη για τις δοκιμές COVID-19 στη διαδικασία ταξιδιού.
Περίπου το 65% των ταξιδιωτών που ερωτήθηκαν συμφώνησαν ότι η καραντίνα δεν πρέπει να απαιτείται εάν ένα άτομο δοκιμάσει αρνητικό για το COVID-19.
Η υποστήριξη των επιβατών για δοκιμές είναι εμφανής στα ακόλουθα αποτελέσματα της έρευνας:
*    Το 84% συμφώνησε ότι πρέπει να απαιτηθούν δοκιμές από όλους τους ταξιδιώτες.
*    Το 88% συμφώνησε ότι είναι πρόθυμοι να υποβληθούν σε δοκιμές στο πλαίσιο της διαδικασίας ταξιδιού.

Προτεραιότητα των κυβερνήσεων, το άνοιγμα με τεστ

“Η αποκατάσταση της παγκόσμιας συνδεσιμότητας θα διατηρήσει τις ταξιδιωτικές και τουριστικές θέσεις εργασίας, δήλωσε ο Αλεξάντρ ντε Ζουνιάκ.
Οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 10% της παγκόσμιας απασχόλησης και έχουν πληγεί περισσότερο από αυτήν την κρίση.
Το άνοιγμα των συνόρων που υποστηρίζεται από συστηματικό έλεγχο όλων των επιβατών πριν από την αναχώρηση θα πρέπει να περιλαμβάνεται στον κατάλογο προτεραιότητας των κυβερνήσεων”.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης