Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Νέες σημαντικές απώλειες – Στις 615 μονάδες ο Γ.Δ.

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Νέες σημαντικές απώλειες – Στις 615 μονάδες ο Γ.Δ.
ΑΓΟΡΑ: Πτωτικό το άνοιγμα, ανάλογο των ευρωπαϊκών αγορών, με το γενικό δείκτη να πηγαίνει προς τη στήριξη των 615 μονάδων. Ο τζίρος χαμηλός, η ψυχολογία εύθραυστη, αλλά ελπίζουμε σε κάποια αντίδραση ώστε να μη… μπλέξουμε περισσότερο. Αν κλείσει και πάλι πτωτικά θα είναι η πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Alpha Bank πιέζεται περισσότερο από τις άλλες και με καλό όγκο συναλλαγών. Στα 0,5052 ευρώ και στο -2,09% με 244 χιλ. τεμάχια. Πτώση άνω του 1% για τις υπόλοιπες συστημικές.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: 222 χιλ. τεμάχια έχει αγοράσει ο insider Παπαπέτρου Νίκος μεταξύ 8,80 ευρώ και 8,93 ευρώ στις τελευταίες συνεδριάσεις. Οριακές απώλειες στο ξεκίνημα.

CENERGY: Θεωρούμε τα αποτελέσματα εξαμήνου πολύ καλά, αν και υστέρησαν οι ταμειακές ροές. Ο δείκτης p/bv είναι χαμηλός και η κερδοφορία είναι καλή. Θα πρέπει στο δεύτερο εξάμηνο να βελτιωθούν οι ταμειακές ροές προκειμένου να δούμε μία απομόχλευση. Χαμηλός ο όγκος και οριακή η άνοδος στα πρώτα λεπτά.

MIG: Το τίμημα για την πώληση της Vivartia που διαβάζουμε είναι πολύ μικρότερο συγκριτικά με το πόσο είναι αποτιμημένη στα βιβλία της εισηγμένης. Αν ολοκληρωθεί η συναλλαγή θα εγγράψει σημαντική λογιστική ζημιά η οποία θα επηρεάσει το ύψος της καθαρής θέσης. Τα συνολικά ίδια κεφάλαια του ομίλου ήταν στα 337,2 εκατ. ευρώ. H Vivartia είναι αποτιμημένη στα 399 εκατ. ευρώ. Στο -11% η μετοχή…

ΜΠΗΤΡΟΣ: Αναλυτική ενημέρωση αναφορικά με το deal με τη ΣΙΔΜΑ, χωρίς ωστόσο να γίνεται αναφορά στο ύψος των δανείων που θα αναδιαρθρωθούν. Οι πληροφορίες που είχε η στήλη έλεγαν ότι θα κουρευτούν τα δάνεια της Μπήτρος αλλά όχι της ΣΙΔΜΑ. Πάνω σε αυτό το θέμα θα θέλαμε καλύτερη ενημέρωση.

PRODEA: Η εσωτερική λογιστική αξία της μετοχής είναι στα 5,35 ευρώ, τα EBITDA υποχώρησαν στα 36 εκατ. ευρώ από 138,3 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο και τα προσαρμοσμένα στα 52,4 εκατ. ευρώ από 54 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη σε δημοσιευμένο επίπεδο υποχώρησαν στα 19,9 εκατ. ευρώ από 108,6 εκατ. ευρώ.

AUTOHELLAS: Έγινε στο ξεκίνημα ένα ανοδικό μάζεμα μετοχών μέχρι τα 4,0850 ευρώ συνολικά περίπου 70 χιλ. τεμαχίων. Βγήκαν μετά κάποιες εντολές πώλησης και με λίγα κομμάτια πήγε στα 3,94 ευρώ και στο -1,50%.

ΔΕΗ: υποχωρεί και αυτή και θα λέγαμε πως πραγματοποιεί μία υγιή διόρθωση από τα πρόσφατα υψηλά της. Μέχρι στιγμής είναι λογική η κίνηση.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Πολύ γρήγορα έγιναν 18 χιλ. τεμάχια και λογικά κάποια αφορούν αγορές ιδίων μετοχών. Παρά τη μεγάλη χθεσινή άνοδο η μετοχή συνεχίζει οριακά υψηλότερα και στα 5,60 ευρώ.

ΤΙΤΑΝ: Γίνονται και εδώ κάποιες αγορές από insiders κάτω από τα 11 ευρώ στις τελευταίες συνεδριάσεις.

ΚΕΚΡΟΨ: Ανοδικά ξεκίνησε η μετοχή ενώ η εταιρεία επιβεβαίωσε τις πληροφορίες του ΒΝ για τη συνεδρίαση του δικαστηρίου. Αναμένεται το αποτέλεσμα. Ο όγκος χαμηλός.

ΟΤΕ: Προσπαθεί να βάλει πλάτη και κινείται οριακά ανοδικά.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης