Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ταϊλάνδη κινείται νομικά εναντίον Facebook και Twitter

Η Ταϊλάνδη κινείται νομικά εναντίον Facebook και Twitter
Oι αμερικανικές εταιρείες αγνόησαν τις διορίες για να συμμορφωθούν πλήρως με τις εντολές κατάργησης που εκδόθηκαν από το δικαστήριο
(upd) Στη νομική οδό προσφεύγει το υπουργείο Ψηφιακής Δημοκρατίας της Ταϊλάνδης καθώς θα κινηθεί εναντίον των Facebook και του Twitter, καθώς όπως υποστηρίζει, αγνόησαν ορισμένα αιτήματα για κατάργηση περιεχομένου.
Η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί την πρώτη επίσημη καταγγελία στην οποία προχωρά η χώρα προς εταιρείες - κολοσσούς, όπως οι προαναφερθείσες, σύμφωνα με το Reuters.
Tο υπουργείο θα υποβάλει έτσι καταγγελίες στις 24 Σεπτεμβρίου 2020, αφού οι αμερικανικές εταιρείες αγνόησαν τις διορίες για να συμμορφωθούν πλήρως με τις εντολές κατάργησης που εκδόθηκαν από το δικαστήριο, δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός για την Ψηφιακή πολιτική, Puttipong Punnakanta.
Όσον αφορά τη Google, ο αρμόδιος υπουργός δήλωσε ότι η Ταϊλάνδη δεν θα προσφύγει νομικά εναντίον της εταιρείας, καθώς αποσύρθηκαν όλα τα σχετικά video στο YouTube.
"Έχουμε ειδοποιήσει τις εταιρείες δύο φορές, αλλά δεν έχουν ανταποκριθεί  στα αιτήματα", δήλωσε ο Puttipong στο Reuters.
Δεν αποκάλυψε ωστόσο, λεπτομέρειες σχετικά με το περιεχόμενο ή τους νόμους που έχουν παραβιαστεί.
Οι εκπρόσωποι των εταιρειών δεν τοποθετήθηκαν αναφορικά με τις κατηγορίες που προέκυψαν.
Το υπουργείο της Ταϊλάνδης θα υποβάλει επίσης ξεχωριστές καταγγελίες εναντίον 10 χρηστών, οι οποίοι, όπως είπε, κατέκριναν τη μοναρχία σε δημοσιεύσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης αντικυβερνητικής διαδήλωσης το Σαββατοκύριακο (19-20/09/2020), δήλωσε επίσης ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης