Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Είναι «μυωπικό», οι επενδυτές να γυρνάνε την πλάτη τους στις μετοχές αυτή τη στιγμή

Nomura: Είναι «μυωπικό», οι επενδυτές να γυρνάνε την πλάτη τους στις μετοχές αυτή τη στιγμή
Η αύξηση στα κρούσματα του κορωνοϊού θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη
Με τις αγορές να κλονίζονται για άλλη μια φορά από την επανεμφάνιση κρουσμάτων κορωνοϊού και τους φόβους για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη να έχουν αναζωπυρωθεί, οι αναλυτές επισημαίνουν ότι οι επενδυτές θα πρέπει -αυτή τη φορά- να μην αλλάξουν πορεία.
Ειδικότερα, ο Ilan Chaitowitz από τη Nomura Asset Management εξέφρασε τις αμφιβολίες του για διαρκή ισχύ του αρνητικού κλίματος.
Την Τετάρτη (23/9/2020) στη Wall Street καταγράφηκε sell off, με τον Dow Jones να κλείνει με απώλειες άνω των 500 μονάδων λόγω των απωλειών των τεχνολογικών μετοχών.
Σύμφωνα με τον Chaitowitz, η αύξηση στα κρούσματα κορωνοϊού το Φθινόπωρο θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, όπως συμβαίνει και με την εποχική γρίπη.
Αντί για να πυροδοτηθεί sell off στην αγορά όπως τον Μάρτιο όταν ο κορωνοϊός άρχισε να εξαπλώνεται στον κόσμο, η Nomura πιστεύει ότι οι επενδυτές θα τοποθετηθούν με βάση το σενάριο ότι τα κρούσματα κορωνοϊού θα καταρρεύσουν καθώς οδεύουμε προς την άνοιξη.
Αρκετά εμβόλια για τον κορωνοϊό έχουν εισέλθει στην τρίτη φάση, με τα αποτελέσματα των ερευνών να αναμένονται τον επόμενο μήνα,
Ο Chaitowitz είπε ότι κάθε μέρα που περνούσε χωρίς να υπάρχει ενδείξεις ανησυχίες για την ασφάλεια του κάθε εμβολίου, είναι λόγος αισιοδοξίας.
Τα τελευταία στοιχεία επιδεινώνουν μείωση των θανάτων από τον κορωνοϊό τους τελευταίους μήνες, κάτι που ο ίδιος αποδίδει στα καλύτερα υγειονομικά πρωτόκολλα και στην αυξημένη επαγρύπνηση των ηλικιωμένων.
«Καθώς τους επόμενους μήνες αναμένονται τα αποτελέσματα ερευνών για επτά εμβόλια -με το καθένα να έχει 85% πιθανότητες επιτυχίας- φαίνεται μυωπικό για τους επενδυτές να παρατήσουν τις μετοχές σήμερα λόγω του φόβου για έξαρση της πανδημίας» τόνισε.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης