Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Απώλειες 6,5% σε πέντε συνεδριάσεις λόγω ανησυχιών για νέο lockdown

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Απώλειες 6,5% σε πέντε συνεδριάσεις λόγω ανησυχιών για νέο lockdown
ΑΓΟΡΑ: Απογοητευτική η εικόνα. Ο τζίρος εξαιρετικά χαμηλός, αν αφαιρεθούν και τα πακέτα και η πέμπτη συνεχόμενη πτωτική είναι γεγονός. Προσπάθησε να βγάλει αντίδραση αλλά τα καύσιμα δεν έφταναν. Εταιρείες που επηρεάζονται από την πανδημία και θα επηρεαστούν περισσότερο σε περίπτωση lockdown συνέχισαν να έχουν πωλητές.

Αυτές καταγράφουν και απώλειες μεγαλύτερες του γενικού δείκτη στις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις. Δεν έχουμε και σημαντικές ειδήσεις στο εσωτερικό και περιμένουμε από το εξωτερικό να λάβουμε κάποια κατεύθυνση. Λίγο το μάζεμά τους μας βοήθησε στο κλείσιμο. Φτάσαμε ξανά σημαντικές στηρίξεις. Ελπίζουμε να κρατήσουν…

Τελικά το ΧΑ έκλεισε σχεδόν στις 620 μονάδες με χαμηλό ημέρας οριακά χαμηλότερα από τις 615 μονάδες. Οι απώλειες στις τελικές δημοπρασίες περιορίστηκαν στο 0,38%. Ξεχώρισε ο ΟΤΕ, ο οποίος από νωρίς ήταν θετικός και λίγο η Τιτάν που έκλεισε θετική αλλά χωρίς να ενθουσιάσει.

ΕΛΠΕ: Όπως και η Motor Oil επηρεάζονται σημαντικά. Η μετοχή έκλεισε σήμερα σε χαμηλό ημέρας και στα 4,6650 ευρώ με καλούτσικο όγκο. Η αποτίμηση στα 1,42 δισ. ευρώ. Δεν είναι όμορφο το διάγραμμα της μετοχής και δείχνει πως πλησιάζει τα χαμηλά του Μαρτίου στα 4,40 ευρώ.

Αδύναμα τα περιθώρια διύλισης, χαμηλή η ζήτηση και άλλα αρνητικά. Αλλά όχι βρε παιδιά και τέτοια επίπεδα. Ελπίζουμε κάτι να αλλάξει σύντομα γιατί το διάγραμμα δε μας δίνει και πολλές στηρίξεις, που να είναι καλές στα τρέχοντα επίπεδα. Μας δίνει μία ισχυρή αρκετά πιο κάτω.

JUMBO: Μας έχει προβληματίσει αρκετά η μετοχή το τελευταίο διάστημα γιατί δεν αντιδρά όπως τις άλλες φορές στη βόλτα που κάνει ανάμεσα στα 15 και 17 ευρώ. Τη θεωρούμε σηματωρό για την αγορά και δε θέλουμε να φύγει άλλο κάτι. Άντε λίγο ακόμα αλλά μετά θέλουμε αντίδραση.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Τι να πούμε γι΄αυτές; Μόνο η Eurobank έκλεισε θετική, αλλά για τον τραπεζικό δείκτη αυτό ήταν αρκετό για να ενισχυθεί έστω και οριακά κατά 0,03%.

ΟΤΕ: Μόνος του προσπαθεί… Στα 12,86 ευρώ και στο +1,58%.

ΤΙΤΑΝ: Καλή σήμερα η συμπεριφορά της και κατάφερε να κλείσει με άνοδο. Δεν έχει αλλάξει κάτι σε αυτό που βλέπουμε στη μετοχή. Βγαίνουν κομμάτια…

ΚΕΚΡΟΨ (απάντηση): Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό στη μετοχή. Τα πάνω-κάτω εδώ είναι συνηθισμένα. Πήγε μέχρι τα 2,80 ευρώ περίπου, δυο-τρεις φορές πρόσφατα και μετά κατέρρευσε. Βέβαια ήταν και μεγάλη η κίνηση το προηγούμενο διάστημα. Όσοι την κοιτάνε τεχνικά, δίνει καλά σημεία εισόδου και εξόδου.

Ακούμπησε σήμερα τον εκθετικό των 100 ημερών, ενώ ο αντίστοιχος των 200 ημερών είναι πιο κάτω και κοντά στα 2 ευρώ…

ΕΚΤΕΡ: Με τελευταία πράξη στα 0,7890 ευρώ και στο +0,13% και αφού είχε περάσει πρώτα και από το -4,82% κάποιος στις τελικές δημοπρασίες έβαλε πώληση 1 τεμάχιο στο -30%. Υπήρχε βέβαια καλή εντολή αγοράς στα 0,78 ευρώ και στο -1,02%, αλλά κάποιοι παίζουν με τη νοημοσύνη μας.

Βρίσκουν και τα κάνουν μάλλον, αφού κανείς δεν ασχολείται από τους αρμόδιους. Την ακύρωσαν την εντολή λίγο πριν γίνουν οι δημοπρασίες. Θα πούμε πως κάποιοι μαζεύουν μεθοδικά την προσφορά και η πρόσφατη διόρθωση μάλλον τους βολεύει.

ΚΛΜ: Δε φτάνει να βγεις μία φορά και να προσπαθήσεις να βελτιώσεις την εικόνα της εταιρείας και της μετοχής. Θέλει συνεχή παρουσία. Στα 19,7 εκατ. ευρώ η αποτίμηση και στα 0,49 ευρώ η μετοχή. Γεμάτη η πλευρά των πωλητών, αλλά η πλευρά των αγοραστών τηρούσε τις αποστάσεις μάλλον για να μην υπάρξει συγχρωτισμός.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Να διορθώσει και αυτή… Λογική κίνηση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης