Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sanders (γερουσιαστής ΗΠΑ): Ο Trump υπονομεύει τη δημοκρατία για να παραμείνει στην εξουσία

Sanders (γερουσιαστής ΗΠΑ): Ο Trump υπονομεύει τη δημοκρατία για να παραμείνει στην εξουσία
Ο γερουσιαστής Bernie Sanders κατηγόρησε τον Trump ότι «επιχειρεί μαζική καταστολή των ψηφοφόρων»
Ο γερουσιαστής Bernie Sanders κατηγόρησε σήμερα τον πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump ότι «είναι έτοιμος να υπονομεύσει την αμερικανική δημοκρατία προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία» κα ζήτησε τη συγκρότηση μιας ανεξάρτητης επιτροπής που θα αναλάβει να επιβλέψει τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.
Την Τετάρτη, ο Trump απέφυγε να δεσμευτεί για το αν θα είναι ειρηνική η μεταβίβαση της εξουσίας και είπε ότι αναμένει οι εκλογές να κριθούν από το Ανώτατο Δικαστήριο.
Ο Sanders, προοδευτικός, ανεξάρτητος γερουσιαστής από το Βερμόντ που διεκδίκησε ανεπιτυχώς το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος, κατηγόρησε τον Trump ότι «επιχειρεί μαζική καταστολή των ψηφοφόρων» και «φυτεύει τον σπόρο του χάους, της σύγχυσης και των θεωριών συνωμοσίας, αμφισβητώντας την ακεραιότητα των εκλογών».
«Αυτές οι εκλογές είναι μεταξύ του Donald Trump και της δημοκρατίας.
Και η δημοκρατία πρέπει να νικήσει», είπε ο Trump σε ομιλία του στην Ουάσνγκτον.
Ο Sanders δήλωσε ότι στηρίζει την έκκληση για τη συγκρότηση μιας μη κομματικής επιτροπής που θα επιβλέψει τις εκλογές και θα βοηθήσει να καθησυχαστούν οι ψηφοφόροι.
Ζήτησε επίσης από όλες τις Πολιτείες να ξεκινήσουν την καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων πριν από τις 3 Νοεμβρίου αλλά και από τους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης να σταματήσουν την παραπληροφόρηση που διαχέεται από τις πλατφόρμες τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης