Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rice (ΔΝΤ): Καλύτερη του αναμενομένου η πορεία της παγκόσμιας οικονομίας - H κατάσταση παραμένει δύσκολη

Rice (ΔΝΤ): Καλύτερη του αναμενομένου η πορεία της παγκόσμιας οικονομίας - H κατάσταση παραμένει δύσκολη
O εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Gerry Rice, είπε ότι η παγκόσμια οικονομική προοπτική παραμένει δύσκολη, ως αποτέλεσμα της πανδημίας του κορωνοϊού και του αντίκτυπου του σε πολλούς οικονομικούς τομείς
Στην εκτίμηση πως η προοπτική της παγκόσμιας οικονομίας δεν είναι τόσο ζοφερή και πως τα πράγματα βαίνουν καλύτερα του αναμενομένου προέβη ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Gerry Rice.
Ωστόσο, o κ. Rice είπε στους δημοσιογράφους την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου ότι η παγκόσμια οικονομική προοπτική παραμένει δύσκολη, ως αποτέλεσμα της πανδημίας του κορωνοϊού και του αντίκτυπου του σε πολλούς οικονομικούς τομείς.
Η κατάσταση παρέμεινε «επισφαλής» σε πολλές αναπτυσσόμενες χώρες και σε αναδυόμενες αγορές -εκτός από την Κίνα-, είπε, σημειώνοντας ότι το ΔΝΤ ανησυχεί επίσης για την αύξηση των επιπέδων χρέους.
Το ΔΝΤ τον Ιούνιο μείωσε τις προσδοκίες του για το παγκόσμιο ΑΕΠ το 2020, προβλέποντας ότι η παγκόσμια οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 4,9%, σε σύγκριση με μια συστολή της τάξεως του 3,0% που εκτιμούσε τον Απρίλιο.
Ο κ. Rice δεν έδωσε νέα στοιχεία, αλλά είπε ότι τα δεδομένα από την Κίνα και άλλες προηγμένες οικονομίες ήταν καλύτερα από το αναμενόμενο.
Υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι το παγκόσμιο εμπόριο αρχίζει σταδιακά να ανακάμπτει, μετά από τα εκτεταμένα lockdown, δήλωσε ο Rice.
«Ωστόσο, θα ήθελα να τονίσω ότι δεν έχουμε διαφύγει τον κίνδυνο.
Οι καταστάσεις παραμένουν πολύ απαιτητικές - ειδικά για πολλές αναδυόμενες αγορές και αναπτυσσόμενες χώρες, εκτός από την Κίνα», είπε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, σημειώνοντας ότι πολλές από αυτές τις χώρες αντιμετώπισαν ασθενή εγχώρια ζήτηση, χαμηλότερη ζήτηση εξαγωγών, συρρικνωμένα εμβάσματα και μείωση στον τουρισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης