Πολιτική

Ο Μητσοτάκης εμμέσως αναγνώρισε το λάθος της καραντίνας – Την αποκηρύσσει για να αποφευχθεί η οικονομική καταστροφή

Ο Μητσοτάκης εμμέσως αναγνώρισε το λάθος της καραντίνας – Την αποκηρύσσει για να αποφευχθεί η οικονομική καταστροφή
Οι θιασώτες της καραντίνας έχουν σωπάσει....
Τα κρούσματα του κορωνοιού αυξάνονται, ο Μητσοτάκης ο έλληνας πρωθυπουργός όμως τονίζει μπορούμε να τα καταφέρουμε και χωρίς lockdown.
Ναι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει και χωρίς καραντίνα.
Όμως η καραντίνα που επιβλήθηκε ήταν ένα μεγάλο λάθος.
Αυτό αναγνωρίζει εμμέσως πλην σαφώς η κυβέρνηση και ο Μητσοτάκης.
Όλοι έχουν κατανοήσει ότι με νέα καραντίνα θα χαθεί ο οικονομικός έλεγχος, η χώρα θα βυθιστεί και θα υποχρεωθεί στο τέλος σε νέο μνημόνιο.
Οι συνέπειες για τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις και την χρηματιστηριακή αγορά θα είναι ανυπολόγιστες.
Το lockdown, η καραντίνα ήταν ένα μεγάλο λάθος στην προσπάθεια καταπολέμησης του κορωνοιού.
Και αυτό το αντιλαμβάνονται όλες οι πλευρές, πλην ίσως των επιδημιολόγων που συνεπαρμένοι από την προβολή διαγκωνίζονται στην τρομολαγνεία.
Ο Μητσοτάκης στο διάγγελμα του ανέφερε ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει και χωρίς νέα καραντίνα.
Τι σημαίνει αυτό;
1)Γνωρίζει η κυβέρνηση ότι δεν μπορεί η οικονομία να σηκώσει νέα καραντίνα, σε αντίθεση με τα σχόλια του υπουργού οικονομικών η αλήθεια είναι ότι το οικονομικό κόστος δεν είναι διαχειρήσιμο.
2)Ήδη το χάσμα μεταξύ του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% και δημοσιονομικό έλλειμμα 6,5% που θα καταλήξει διαμορφώνει ένα χάσμα 20 δισεκ. ευρώ εξέλιξη τουλάχιστον δραματική για μια χώρα όπου 8 χρόνια ακολουθούσε δημοσιονομικές πολιτικές.
3)Οι συνέπειες μιας νέας καραντίνας θα είναι καταστροφικές για τις τράπεζες που λειτουργούν στα όρια, το χρηματιστήριο και τις επιχειρήσεις.
Μια ασθενική οικονομία, όπως η ελληνική δεν μπορεί να σηκώσει δεύτερο σοκ.
Η καραντίνα δεν είναι επιλογή είναι εθνική καταστροφή.

Οι θιασώτες της καραντίνας έχουν σωπάσει.
Το bankingnews από την πρώτη στιγμή είχε αναφέρει ότι η καραντίνα και το μήνυμα Μείνε στο Σπίτι είναι εθνική καταστροφή για την οικονομία.
Με τον φόβο χειραγώγησαν την κοινωνία, προκάλεσαν τρόμο για να την ποδηγετήσουν.
Όμως έχει γίνει αντιληπτό ότι η καραντίνα έχει βαρύτατες οικονομικές συνέπειες και η κυβέρνηση πλέον… δεν βάζει σε προτεραιότητα το lockdown από φόβο για τις συνέπειες.
Για την καραντίνα αυτή όμως πέταξαν εκατομμύρια στα μέσα ενημέρωσης, χαριστικά χρήματα για να μην διαμαρτύρονται και για να συναινέσουν σε ένα έγκλημα κατά της οικονομίας.
Από τα 1200 μέσα ενημέρωσης μόνο ένα αποφάσισε προκαταβολικά να δωρίσει τα χρήματα που του αναλογούσαν στο εθνικό σύστημα Υγείας και την δωρεά αυτή την εξαφάνισαν για να μην τους χαλάσει την επικοινωνιακή στρατηγική τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης