Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εξαδάκτυλος: Πολύ περισσότερα από 1.000 κρούσματα ημερησίως, αν δεν τιθασευτεί ο κορωνοϊός

Εξαδάκτυλος: Πολύ περισσότερα από 1.000 κρούσματα ημερησίως, αν δεν τιθασευτεί ο κορωνοϊός
Κινδυνεύουμε να βρεθούμε μπροστά σε τραγικές καταστάσεις είπε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου
Σαφή προειδοποίηση ότι εάν δεν τιθασευτεί τώρα η επιδημία του κορωνοϊού, υπάρχει κίνδυνος να βρεθούμε αντιμέτωποι με πολύ περισσότερα από 1.000 κρούσματα την ημέρα απηύθυνε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.
«Αν δεν τιθασευτεί η εξάπλωση θα βρεθούμε σε καταστάσεις τραγικές και πρέπει να τις γλιτώσουμε πάσει θυσία.
Είναι η τελευταία ευκαιρία να τιθασεύσουμε με απλά μέτρα την κυκλοφορία του ιού» είπε μιλώντας στο Θέμα Fm ο κ. Εξαδάκτυλος με αφορμή το γεγονός ότι ο Σεπτέμβριος έχει εξελιχθεί στον φονικότερο μήνα «καθώς έχει ξεπεράσει και τον Απρίλιο».
«Και ακόμα είμαστε πρακτικά στο τέλος του καλοκαιριού και έχουμε μπροστά μας μια δυσκολότερη περίοδο στο φθινόπωρο και το χειμώνα.
Αν δεν τιθασευτούν οι αριθμοί θα πρέπει να υπάρξουν οπωσδήποτε μέτρα γιατί αν δεν γίνει αυτό θα δούμε αριθμούς που δεν διανοούμαστε» συμπλήρωσε ο κ.Εξαδάκτυλος κάνοντας λόγο και για «πολύ περισσότερα από 1000» κρούσματα».
«Τα μαθηματικά μοντέλα δείχνουν εικόνες που η σημερινή κατάσταση θα αποτελεί γλυκιά ανάμνηση» είπε χαρακτηριστικά, αναφέροντας πάντως ότι «δεν εξετάζουμε να κλείσουν τα σχολεία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης