Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – 6 πτωτικές, οι τράπεζες σε τεχνικά κρίσιμα σημεία και πολλές μικρομεσαίες τσάμπα

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – 6 πτωτικές, οι τράπεζες σε τεχνικά κρίσιμα σημεία και πολλές μικρομεσαίες τσάμπα
ΑΓΟΡΑ: Η διατήρηση των 615 μονάδων είναι το πιο θετικό στοιχείο της σημερινής συνεδρίασης. Ο χαμηλός τζίρος επίσης. Από την άλλη η αδυναμία να βγάλει αντίδραση προβληματίζει. Όμως, από τα επίπεδα που βρίσκεται τώρα το ΧΑ, έχει ξαναβγάλει αντίδραση. Κάποιες μετοχές είναι σε «οριακό» σημείο και δε πρέπει να σπάσουν προς τα κάτω.

Είναι από τις λίγες φορές που εντοπίζουμε περιπτώσεις εταιρειών οι οποίες είναι στο ταμπλό πιο φθηνές από την αξία κάποιων μόνο περιουσιακών τους στοιχείων. Τα εκποιείς δηλαδή και παίρνεις πιο πολλά ενώ σου μένει και η επιχειρηματική δραστηριότητα να την κάνεις δώρο στους εργαζόμενους. Τι να λέμε τώρα…

Αυτά τα πράγματα δε γίνονται. Και την ίδια ώρα ασχολούνται πολλοί με χρεοκοπημένες εταιρείες, που δε ξέρουν που χρωστάνε. Ψάχνουν οι θεσμικοί τα turnaround stories, έχουν εμμονή όλοι με τις τράπεζες και γι΄ αυτές αδιαφορούν. Έτσι τις εξαγοράζουν οι βασικοί μέτοχοι τσάμπα και πίνουν στην υγειά μας…

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Συμπλήρωσε 6 πτωτικές συνεδριάσεις. Οι ξένες αγορές έχουν κάνει μία αξιόλογη διόρθωση επίσης. Αλλά αυτές έχουν κάνει και ράλι που δεν έχουμε κάνει εμείς. Θα λέγαμε εκ του αποτελέσματος πως ίσως η πορεία της δική μας αγοράς να είναι πιο λογική. Και αυτό γιατί βλέπουμε πως η πανδημία όχι μόνο δεν τελείωσε, αλλά πάμε από το κακό στο χειρότερο.

Όμως αφού έχουν γίνει τόσες παρεμβάσεις και αφού οι ξένες αγορές πήγαν εκεί που ήταν προ της πανδημίας, η δική μας αγορά θα μπορούσε να είχε κάνει έστω μία καλύτερη κίνηση. Δε λέμε να πάμε 900 μονάδες αλλά τις 700 θα μπορούσαμε να τις δούμε. Όμως δεν έχουμε επενδυτές. Και αυτοί που υπήρχαν φεύγουν ένας-ένας.

Σημειώστε πως ο γενικός δείκτης συμπλήρωσε 6 πτωτικές. Μικρές σήμερα οι απώλειες και ευτυχώς που κάποια γνωστά καλά χαρτιά έβαλαν πλάτη. ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, ΔΕΗ και λίγο η Jumbo. Αντέδρασαν μετά από τόσο ξύλο που έφαγαν ΕΛΠΕ και Motor Oil. Από την Άλλη Coca Cola και Eurobank είχαν μεγάλες απώλειες και ακολούθησαν Viohalco, Πειραιώς και Aegean.

COCA COLA: Πέφτουν τα ξένα, φοβούνται το lockdown και αυτή είναι σχεδόν σε όλο τον κόσμο. Είναι εισηγμένη και αλλού και άρα επηρεάζεται περισσότερο από τις άλλες. Στο -3,17%και στα 21,06 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Και η Eurobank και η Alpha Bank δεν πρέπει να πάνε άλλο κάτω. Πρέπει να αντιδράσουν άμεσα. Το διάγραμμα δείχνει πως πατάνε στη στήριξη που προσφέρει το κάτω όριο της συσσώρευσης. Αν φύγουν κάτω θα εξελιχθούν ακόμα χειρότερα τα πράγματα.

VIOHALCO (απάντηση): Οι ζημιές ήταν μεγάλες. Αυτό που έδειξε το εξάμηνο είναι πως αν μειωθεί από ένα σημείο και κάτω το EBITDA δε μπορούν να βγουν κέρδη. Το λειτουργικό αποτέλεσμα ήταν όσο οι τόκοι. Cenergy και ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ έβγαλαν πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Στο -2,92%

AEGEAN: Έγερνε το γράφημα και πάει εκεί που φαινόταν. Προς τα χαμηλά του Μαρτίου δηλαδή.

ΔΕΗ: Εξαιρετική! Αν δεν είχε γυρίσει η αγορά μπορεί να δοκίμαζε τα προηγούμενα υψηλά της. Στα 4,97 ευρώ και στο +2,47% με υψηλό ημέρας τα 5,1550 ευρώ.

MOTOR OIL: Αν και αντέδρασε δεν έπεισε…

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Έβαλε καλή πλάτη σήμερα και παραμένει σε απόσταση βολής από τα 9 ευρώ.

ΒΙΟΣΩΛ: Αν και συσσώρευε καιρό μεταξύ 0,23-0,28 ευρώ τώρα φαίνεται πως έχει φύγει λίγο χαμηλότερα στις τελευταίες συνεδριάσεις. Επόμενη στήριξη οριακά χαμηλότερα από τα 0,20 ευρώ.

ΕΚΤΕΡ: Μετά την πρόσφατη διόρθωση από τα 0,86 ευρώ περίπου στα 0,76 ευρώ η μετοχή έχει γίνει ξανά ελκυστική. Περιμένουμε εξάμηνο και θέλουμε αναφορές για τη ρευστότητα.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Σήμερα είχε λίγο διαφορετική συμπεριφορά η μετοχή. Έδειχνε πως έβγαιναν χαριά και ο όγκος πήγε στις 62 χιλ. τεμάχια. Έμεινε και με καλούς πωλητές. Με μία κίνηση περίπου+40% από τα χαμηλά θα λέγαμε πως είναι λογικό κάποιοι να βγαίνουν. Είναι άλλωστε οι πειρασμοί πολλοί με αυτές τις τιμές που έχουν διαμορφωθεί στο ταμπλό.

ΕΥΔΑΠ: Στα 6,53 ευρώ και στο -1,80% με όγκο 98 χιλ. τεμάχια και με τους πωλητές να θέλουν στο κλείσιμο να δώσουν άλλες 30 χιλ. τεμάχια. Δε μας αρέσει που θα κάνει προσλήψεις που αντιστοιχούν στο 20% του προσωπικού της. Από την άλλη τη θεωρούμε πλέον εξαιρετικά φθηνή. Περιμένουμε να δούμε αν θα πλησιάσει τη σημαντική στήριξη εκεί κοντά στα 6,35 ευρώ και πως θα αντιδράσει.

ΟΛΠ: Μεγάλοι πωλητές στην τιμή κλεισίματος.

ΚΛΜ: Τραγική η εικόνα παρά το ανοδικό κλείσιμο.

ΕΥΑΘ: Πιο τσάμπα δε γίνεται…

AS COMPANY: Θα περιμέναμε η λογιστική κατάσταση να τραβήξει επενδυτές, αλλά που να βρεθούν; Απίστευτη η φθήνια της.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης