Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Η INTERAMERICAN χορηγός Φοιτητικού Διαγωνισμού του CSR Hellas

Η INTERAMERICAN χορηγός Φοιτητικού Διαγωνισμού του CSR Hellas
Ως κύριο μέλος του CSR Hellas από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του, η INTERAMERICAN έχει ενεργό συμμετοχή σε πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν την εμπέδωση της ιδέας για την Κοινωνική Ευθύνη
Ως κύριο μέλος του CSR Hellas από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του, η INTERAMERICAN έχει ενεργό συμμετοχή σε πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν την εμπέδωση της ιδέας για την Κοινωνική Ευθύνη όχι μόνο στην επιχειρηματική κοινότητα αλλά και στην κοινωνία των πολιτών - ιδιαίτερα μεταξύ των νέων ανθρώπων.
Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία υποστήριξε και φέτος τον Φοιτητικό Διαγωνισμό «Νίκος Αναλυτής», που οργάνωσε για πέμπτη συνεχή χρονιά το CSR Hellas.
Θεματικά, στο επίκεντρο του φετινού διαγωνισμού βρέθηκε ο 5ος  Στόχος Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UN Sustainable Development Goals), που αφορά στην ισότητα των φύλων.
Οι εργασίες που κατατέθηκαν, ήταν εστιασμένες στην εξάλειψη της ανισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών, όπως καταγράφεται ακόμη στον εργασιακό χώρο και παραμένει ζητούμενο για τη χώρα μας.
Στόχος των ομάδων που διαγωνίστηκαν, ήταν ο εντοπισμός των αιτίων της ανισότητας, ο προσδιορισμός του ρόλου των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου, η συνεργασία γι’ αυτό των ενδιαφερομένων μερών, η ανάδειξη διεθνών προτύπων και η διατύπωση προτάσεων.
Αξιολογητές των εργασιών ήταν ακαδημαϊκοί και στελέχη των επιχειρήσεων-μελών του CSR Hellas.
Από τις 11 ομάδες που έλαβαν μέρος, 3 διακρίθηκαν για την εξαιρετική προσπάθειά τους και την υποβολή εργασιών υψηλής ποιότητας.
Συγκεκριμένα οι νικήτριες ομάδες είναι:
1. Κουβαράς, Κορφιάτη, Νήμας, Λουκή, από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
2. Τσερρίκου, Στρατήγη, Μπουκουβάλα, Τομάση, από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
3. Ζωγράφου από το DEREE, Λυχναρά, Πανταζή, από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Οι νικητές, αντί του καθιερωμένου ταξιδιού στις Βρυξέλλες (προσφορά της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα και των εταιρειών-χορηγών), που δεν είναι πραγματοποιήσιμο λόγω των συνθηκών, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το CSR-School, την εκπαιδευτική πρωτοβουλία του CSR Hellas, σε συνεργασία με το ALBA Graduate Business School και το Πανεπιστήμιο Κρήτης από τις 5 έως τις 15 Δεκεμβρίου, σε 12 webinars.
«Συγχαίρουμε τους φοιτητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό για το ενδιαφέρον τους όσον αφορά στην κοινωνική επιταγή των ίσων δικαιωμάτων των φύλων.
Το θέμα της ισότητας -καθώς επίσης και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και τη μοναδικότητα των προσωπικοτήτων- δεν περιορίζεται στον τομέα της εργασίας.
Πρέπει να μας απασχολεί σε κάθε έκφραση της κοινωνικής ζωής, ως δείκτης κοινωνικής δικαιοσύνης, πολιτισμού και ευημερίας» επισημαίνει σχετικά ο Γιάννης Ρούντος, Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων & Υπευθυνότητας του Ομίλου INTERAMERICAN.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης