Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκάρει ο ΠΟΥ: Τα 2 εκατομμύρια μπορεί να φτάσουν οι θάνατοι από Covid-19 πριν κυκλοφορήσει το εμβόλιο

Σοκάρει ο ΠΟΥ: Τα 2 εκατομμύρια μπορεί να φτάσουν οι θάνατοι από Covid-19 πριν κυκλοφορήσει το εμβόλιο
Ο αριθμός των νεκρών θα μπορούσε να ξεπεράσει ακόμη και τα 2 εκατ. αν δεν ληφθεί συντονισμένη δράση για την αναχαίτιση της πανδημίας, προειδοποίησε o ΠΟΥ
Για έναν θλιβερό απολογισμό 2 εκατομμυρίων ή και περισσότερων θανάτων από τον κορωνοϊό, προειδοίησε αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κατά την τακτική ενημέρωση του Τύπου σήμερα Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου.
Ο αριθμός των νεκρών θα μπορούσε να διπλασιαστεί στα 2 εκατομμύρια πριν κυκλοφορήσει ευρέως ένα εμβόλιο, ενώ θα μπορούσε να αυξηθεί περαιτέρω αν δεν ληφθεί συντονισμένη δράση για την αναχαίτιση της πανδημίας, προειδοποίησε αξιωματούχος του ΠΟΥ.
«Αν δεν το κάνουμε, όλοι οι αριθμοί για τους οποίους μιλάμε (2 εκατομμύρια θάνατοι) δεν θα είναι μονάχα κάτι που μπορεί κανείς να φανταστεί, αλλά δυστυχώς πολύ πιθανοί», είπε ο Mike Ryan, ο επικεφαλής του ΠΟΥ στο πρόγραμμα εκτάκτων καταστάσεων, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης σήμερα.
Η εκτίμησή του διατυπώθηκε, καθώς το σύνολο των νεκρών 9 μήνες μετά την ανακάλυψη του ιού στην Κίνα πλησιάζει το ορόσημο του 1 εκατομμυρίου.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης