Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of America: Ασανσέρ η Wall Street λόγω εκροών - εισροών, σε σύγχυση οι επενδυτές

Bank of America: Ασανσέρ η Wall Street λόγω εκροών - εισροών, σε σύγχυση οι επενδυτές
Σύμφωνα με την Bank of America, την εβδομάδα που έληξε στις 16 Σεπτεμβρίου, παρατηρήθηκε η μεγαλύτερη κεφαλαιακή εισροή, ύψους 26,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μετά τη 18η Μαρτίου.
Ιστορικού μεγέθους εκροές και εισροές στη Wall Street έχουν προκαλέσει άνευ προηγουμένου σύγχυση στην επενδυτική κοινότητα, αναφέρει σε ανάλυσή της η Bank of America.
Για όσους ακολουθούν τη ροή παραγγελιών των μικροεπενδυτών ως δείκτη της διαπραγματευτικής διαδικασίας, είναι σημαντικό να δώσετε σημασία σε όσα ακολουθούν.
Σύμφωνα με την Bank of America, την εβδομάδα που έληξε στις 16 Σεπτεμβρίου, παρατηρήθηκε η μεγαλύτερη κεφαλαιακή εισροή, ύψους 26,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μετά τη 18η Μαρτίου.

Κατόπιν, οι επενδυτές συνωστίστηκαν στα μεγάλα ονόματα της τεχνολογίας, με τις εισροές σε τεχνολογικές μετοχές να σπάνε κάθε ρεκόρ.

Και ενώ το κύμα νέων εισροών μπορεί να πυροδοτήθηκε από την προσδοκία για ένα BTFD (Buy the Dips) ράλι, οι επενδυτές συνωστίζονται στα ίδια και τα ίδια ονόματα...

Με τους διαχειριστές κεφαλαίων να λένε στην BofA στην τελευταία έρευνα Fund Manager ότι η «τεχνολογική φούσκα» είναι τώρα ο δεύτερος μεγαλύτερος κίνδυνος για την αγορά μετά από ένα «δεύτερο κύμα» του COVID-19.

Στη συνέχεια, οι επενδυτές ίσως απογοητεύτηκαν από την έλλειψη ανοδικής δυναμικής στο χρηματιστήριο, σε συνδυασμό με την αύξηση της μεταβλητότητας.
Το EPFR ανέφερε ότι, μετά από το ρεκόρ εισροών της περασμένης εβδομάδας, υπήρξαν εκροές 26,87 δισεκ. δολ. σε μετοχές και ETFs - η μεγαλύτερη εβδομαδιαία εκροή από τον Δεκέμβριο του 2018 και η τρίτη μεγαλύτερη εκροή ποτέ.

Αυτή η αλλαγή των ροών κεφαλαίων σε εβδομαδιαία βάση δείχνει πόσο «σχιζοφρενική» είναι η ψυχολογία της αγοράς, αλλά και πώς από την ευφορία μπορεί να καταλήξει στην απόγνωση.
Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα tech funds, που «είδαν» την 9η μεγαλύτερη εισροή στην ιστορία τους την περασμένη εβδομάδα, κλυδωνίστηκαν έντονα, καθώς οι μακροπρόθεσμοι επενδυτές -που ήταν η ραχοκοκαλιά του ράλι του Nasdaq φέτος- φαίνεται να λιποψυχούν.
Στον κλάδο της τεχνολογίας, τα ETFs είχαν εκροές 1,23 δισεκατομμυρίου δολαρίων.
Ο δε Σεπτέμβριος ήταν επίσης ο πρώτος μήνας εκροών το 2020 στον τομέα της τεχνολογίας μετά την πτώση του Μαρτίου.

Τα στοιχεία είναι σημαντικά επειδή σε ETFs, π.χ. τα QQQ στον Nasdaq, έχουν τοποθετηθεί περίπου 20 δισεκ. δολ. μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουλίου.
Ωστόσο τις τελευταίες ημέρες διαπιστώνονται μαζικές μεταβολές στις ροές QQQ:
Για παράδειγμα, τα QQQ σημείωσαν ρεκόρ εκροών 3,5 δισεκ. δολ. τη Δευτέρα, εν μέσω μιας πτώσης του Nasdaq.
Την επόμενη ημέρα, 4 δισεκατομμύρια δολάρια επέστρεψαν, καθώς η ψυχολογία ανέκαμψε.

Η πτώση ήταν εκτεταμένη.
Οι τεχνολογικές μετοχές υποχώρησαν περισσότερο από 13% σε σχέση με τα υψηλά του Σεπτεμβρίου, αντιπροσωπεύοντας το ήμισυ της πτώσης του S&P 500.
Ακόμη και με αυτήν τη διόρθωση, οι αποτιμήσεις παραμένουν εξαιρετικά «φουσκωμένες».
Για πολλούς, ωστόσο, αυτή είναι μια ακόμη ευκαιρία να αγοράσετε την πτώση: Ο Sumant Wahi, διαχειριστής χαρτοφυλακίου της Fidelity International, δήλωσε ότι πρόκειται για μια προσωρινή διόρθωση.
Με τις ενέσεις ρευστότητας της κεντρικής τράπεζας να μειώνονται, το Κογκρέσο να είναι σε αδιέξοδο και τις μετοχές να διολισθαίνουν, είναι θέμα χρόνου η Fed να παρέμβει εκ νέου...


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης