Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρδαλιάς: Αποτελεσματικά τα μέτρα που λαμβάνονται για τον κορωνοϊό - Το lockdown είναι η τελευταία λύση

Χαρδαλιάς: Αποτελεσματικά τα μέτρα που λαμβάνονται για τον κορωνοϊό - Το lockdown είναι η τελευταία λύση
«Εάν όλοι μας φοράμε μάσκα, κρατάμε τις αποστάσεις και είμαστε προσεκτικοί στο θέμα της υγιεινής των χεριών, δημιουργούμε ασπίδα απέναντι στον ιό», τονίζει ο Ν. Χαρδαλιάς
 «Το lockdown είναι η τελευταία λύση και θα γίνει μόνο αφού έχουμε εξαντλήσει κάθε άλλο πρόσφορο μέτρο για την ανάσχεση της διασποράς του ιού» , δηλώνει ο υφυπουργός Πολίτικής Προστασίας , Ν. Χαρδαλιάς,  τονίζοντας πως «αν όλοι φορούσαμε μάσκες για 14 ημέρες, θα είχαμε εξαφανίσει τον κορωνοϊό».
Ο σκοπός της όλης προσπάθειάς μας, όπως αναφέρει κ. Χαρδαλιάς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Realnews», «είναι να μη χρειαστούν επιπλέον μέτρα, πολλώ δε μάλλον ένα νέο  lockdown» και «ο μόνος τρόπος για να το επιτύχουμε είναι να εφαρμόσουμε όλοι, με συνέπεια, τα υφιστάμενα μέτρα».
Όπως εξηγεί, «εάν όλοι μας φοράμε μάσκα, κρατάμε τις αποστάσεις και είμαστε προσεκτικοί στο θέμα της υγιεινής των χεριών, δημιουργούμε ασπίδα απέναντι στον ιό- βάζουμε τον ιό σε lockdown αντί να μπαίνουμε εμείς».
Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι το στοίχημα είναι η υγειονομική θωράκιση του πληθυσμού και η αποφυγή οικονομικού μαρασμού, σημειώνοντας πως πρόκειται για δύσκολη εξίσωση, ενώ η απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη  προτεραιότητα παραμένει η διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής.
Για τα σχολεία, ο κ. Χαρδαλιάς αφού αναφέρει ότι στο πρώτο κύμα της πανδημίας το κλείσιμό τους ήταν αναγκαίο,  υπογραμμίζει πως τώρα βρισκόμαστε στο δεύτερο κύμα που παρουσιάζει πιο αργή εξάπλωση και πλέον «έχουμε εν τω μεταξύ αναπτύξει τα εργαλεία που χρειαζόμαστε  για τον κατά το δυνατό περιορισμό της διασποράς, έχουμε εκπαιδευτεί , ξέρουμε πως πρέπει να ενεργήσουμε. Και αυτό κάναμε με τα σχολεία.
Κανονική λειτουργία, επιστροφή των παιδιών στον φυσικό τους χώρο, με συγκεκριμένους όμως κανόνες και μέτρα αυτοπροστασίας».
Κατά τον ίδιο, είναι εξαιρετικά περιορισμένος ο αριθμός των σχολικών μονάδων που έκλεισαν λόγω κρούσματος και σε σύνολο 79.574 τμημάτων σε όλη τη χώρα,  το ποσοστό τμημάτων σε αναστολή ανέρχεται σε 0,09%.   
Σημειώνει δε, πως τα μέτρα που λαμβάνονται δεν είναι τυχαία, αλλά και πως αποδείχτηκε ιδιαίτερα αποτελεσματικός ο περιορισμός του ωραρίου για να τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα μέτρα που ελήφθησαν στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές της χώρας.
Σχολιάζοντας την άποψη των «αρνητών» της μάσκας στη διάρκεια της καραντίνας που ισχυριζόντουσαν ότι μετανάστες και πρόσφυγες  δεν υπόκεινται σε αστυνομικούς ελέγχους και σε υποχρέωση αποστολής  sms, έκανε λόγο για αστειότητες και ξεκαθάρισε ότι είναι αυτονόητο πως «και οι έλεγχοι αφορούν τους πάντες.
Ας μη στοχοποιούν, λοιπόν, ορισμένοι συγκεκριμένες ομάδες για να καλύψουν τη δική τους ανευθυνότητα και αντικοινωνική συμπεριφορά».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης