Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ημέρα κρίσης για τον άμεσο μέλλον της TikTok στις Ηνωμένες Πολιτείες – Τι αναμένεται

ΗΠΑ: Ημέρα κρίσης για τον άμεσο μέλλον της TikTok στις Ηνωμένες Πολιτείες – Τι αναμένεται
Τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Ουάσινγκτον, όπου θα διεξαχθεί η ακροαματική διαδικασία που είναι προγραμματισμένη περίπου στις 09:30 (τοπική ώρα, 16:30 ώρα Ελλάδας)
Στις Ηνωμένες Πολιτείες θα κριθεί σήμερα, Κυριακή 27/9, το άμεσο μέλλον της TikTok, αφού στο τέλος μιας ακροαματικής συνεδρίασης ενώπιον δικαστή είτε θα επιβεβαιώσει, είτε θα αναστείλει την εξαφάνιση από απόψε της δημοφιλούς εφαρμογής στη χώρα, όπως το αποφάσισε η κυβέρνηση του D. Trump.
Τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Ουάσινγκτον, όπου θα διεξαχθεί η ακροαματική διαδικασία που είναι προγραμματισμένη περίπου στις 09:30 (τοπική ώρα, 16:30 ώρα Ελλάδας),  και η πραγματοποίησή της αποφασίσθηκε μετά από επείγουσα προσφυγή της TikTok.
Υπενθυμίζεται ότι η TikTok ζήτησε αυτή την εβδομάδα επείγουσα προσφυγή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσινγκτον, διαβεβαιώνοντας ότι η απαγόρευσή της δεν είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα της χώρας, ενώ έχει τονίζει ότι το μπλοκάρισμα των τηλεφορτώσεων θα της προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές, καθώς στην αρχή του καλοκαιριού κέρδιζε περίπου 424.000 νέους αμερικανούς χρήστες κάθε μέρα.
Πάντως, η υπόθεση παρακολουθείται στενά από τους επιχειρηματικούς κύκλους και από το Πεκίνο και εάν τελικά ο δικαστής επιβεβαιώσει την απόφαση του προέδρου D. Trump  να απαγορεύσει την TikTok στις ΗΠΑ, τότε  η δημοφιλής εφαρμογή δεν θα μπορεί πλέον να τηλεφορτωθεί στη χώρα από απόψε στις 23:59 (τοπική ώρα, 06:59 της Δευτέρας 28/9, ώρα Ελλάδας).
Οι Αμερικανοί που χρησιμοποιούν σήμερα την εφαρμογή θα μπορούν μεν να συνεχίσουν να την χρησιμοποιούν, αλλά δεν θα μπορούν να κάνουν ενημέρωσή της.
Επιπλέον, ο δικαστής μπορεί και να δώσει μια ανάπαυλα σ' αυτή την εφαρμογή μουσικών και χιουμοριστικών βίντεο που χρησιμοποιούν κάθε μήνα 100 εκατ. Αμερικανοί, αφού κα΄τι παρόμοιο συνέβη πριν από μία εβδομάδα με την WeChat, ένα άλλο κόσμημα της τεχνολογίας που δημιουργήθηκε στην Κίνα.
Ωστόσο, δεν αποκλείεται και να βρεθεί μια συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση Trump και την κινεζική μητρική εταιρεία της TikTok, την ByteDance.
Σημειώνεται ότι στις αρχές Αυγούστου ο Αμερικανός πρόεδρος D. Trump υπέγραψε διάταγμα για να υποχρεώσει τον κινεζικό όμιλο ByteDance να πωλήσει την πλατφόρμα σε κάποια αμερικανική επιχείρηση, επικαλούμενος απειλή για την «εθνική ασφάλεια», καθώς κατηγορεί εδώ από καιρό την TikTok, χωρίς να υπάρχουν αποδείξεις, ότι κατασκοπεύει τους χρήστες της για λογαριασμό του Πεκίνου.
Ένα τελευταίο σχέδιο πώλησης, που ανακοινώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο, προβλέπει τη δημιουργία μιας νέας εταιρείας, της TikTok Global, στην οποία θα μετέχει η Oracle ως τεχνολογικός εταίρος στις ΗΠΑ και η Walmart ως εμπορικός εταίρος και οι Αμερικανοί θα έχουν τέσσερις από τις πέντε έδρες του διοικητικού συμβουλίου.
Αδιαμφισβήτητα, η TikTok είναι ακόμα ένα κομμάτι από το παζλ στην διαμάχη ή αλλιώς... "πόλεμο" μεταξύ των υπερ δυνάμεων, ΗΠΑ και Κίνα, για την κυριαρχία στον τομέα των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης