Τελευταία Νέα
Διεθνή

Observer: Καταποντίζονται οι Συντηρητικοί του Johnson, οι Εργατικοί 3 μονάδες μπροστά

Observer: Καταποντίζονται οι Συντηρητικοί του Johnson, οι Εργατικοί 3 μονάδες μπροστά
Οι Εργατικοί κατάφεραν για πρώτη φορά μετά από χρόνια να προηγούνται με 3 ποσοστιαίες μονάδες των Συντηρητικών
Χρειάστηκε μόλις ένα χρόνο διακυβέρνησης του Boris Johnson για να φτάσει η δημοτικότητα του ίδιου αλλά και του συντηρητικού κόμματος στο ναδίρ. 
Οι Εργατικοί κατάφεραν για πρώτη φορά να προηγούνται με 3 ποσοστιαίες μονάδες των Συντηρητικών φτάνοντας στο 42%.
Το κόμμα του Kir Starmer κατάφερε να ανακάμψει από την ταπεινωτική ήττα του 2019 και την όλο και πτωτική τάση του και να αφήσει τον Boriw Johnson στο 39%.
Η δημοσκόπηση για λογαριασμό της βρετανικής εφημερίδας Observer, έρχεται να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα στον βρετανό πρωθυπουργό που βλέπει την ανεργία στη χώρα να εκτινάσσεται αλλά και τις εσωκομματικές αντιδράσεις για τον τρόπο που αντιμετωπίζει την κρίση του κορωνοΐού την ώρα που η μνηστή του έκανε διακοπές στην Ιταλία.
Είναι η πρώτη φορά που οι Εργατικοί παίρνουν κεφάλι σε δημοσκοπήσεις από τις αρχές Ιουλίου του 2019, όταν είχαν προβάδισμα δύο μονάδων μετά το άδοξο – πλην αναμενόμενο - τέλος της πρωθυπουργίας της Theresa May.
Πολιτικοί αναλυτές κάνουν λόγο για ραγδαία μεταβολή του πολιτικού σκηνικού στη Βρετανία, όπου οι Τόρηδες κατέγραφαν μέχρι πριν από έξι μήνες ένα προβάδισμα 26 ποσοστιαίων μονάδων στην πρώτη φάση του lockdown.
Στο μεταξύ οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι μόλις τρεις στους δέκα Βρετανούς εγκρίνουν τώρα τους χειρισμούς του Johnson στο μέτωπο της υγειονομικής κρίσης.
Ο Starmer προηγείται πλέον κατά 4% στο ερώτημα ποιος θα ήταν ο καταλληλότερος πρωθυπουργός.
Πάνω από τους μισούς Βρετανούς (55%) θεωρούν ότι ο ηγέτης των Εργατικών - που είχε τεθεί πρόσφατα σε καραντίνα για τον κορωνοϊό μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων της Covid-19 σε άτομο του οικογενειακού του περιβάλλοντος - έχει τα φόντα να παραλάβει τη σκυτάλη από τον Johnson, ενώ το 40% εκτιμά ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πλέον έτοιμο να αναλάβει το σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης της Βρετανίας. Εκλογολόγοι σημειώνουν ότι στο προβάδισμα των Εργατικών συνέβαλαν οι κυβερνητικές αποτυχίες, καθώς η δημοτικότητα του Starmer παραμένει στα ίδια επίπεδα που βρισκόταν πριν από δύο εβδομάδες, ενώ του Johnson έχει πέσει στο χαμηλότερο ποσοστό από την έναρξη της πανδημίας με το 50% να διαφωνεί με τη διαχείριση της πανδημίας και το 60% να θεωρεί ότι θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα για να αποτραπεί ένα δεύτερο κύμα.
Την ίδια ώρα οι Ελεύθεροι Δημοκράτες, παρά την ανάληψη της ηγεσίας τους από τον Ed Davie, υποχωρούν κατά μία ποσοστιαία μονάδα στο 5%.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης