Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρή ανάκαμψη στις ευρωαγορές, ο DAX +3% - Τα futures της Wall στο +1,4%, προσδοκίες για νέο πακέτο στήριξης

Ισχυρή ανάκαμψη στις ευρωαγορές, ο DAX +3% - Τα futures της Wall στο +1,4%, προσδοκίες για νέο πακέτο στήριξης
Οι επενδυτές επιδίδονται σε bargain hunting (κυνήγι ευκαιριών), μετά το sell off της περασμένης εβδομάδας
(upd) Ισχυρή ανάκαμψη καταγράφουν τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, μετά από μία δύσκολη εβδομάδα για τις διεθνείς αγορές, λαμβάνοντας στήριξη από τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ και την ενίσχυση της δραστηριότητας M&A (συγχωνεύσεις και εξαγορές).
Τα futures των δεικτών της Wall Street σημειώνουν άνοδο 1,4%, με τη Nancy Pelosi των Δημοκρατικών να δηλωνει ότι μία συμφωνία για το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας είναι εφικτή.

Οι επενδυτές επιδίδονται σε bargain hunting (κυνήγι ευκαιριών), μετά το sell off της περασμένης εβδομάδας, εν μέσω έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού και της ανησυχίας για την ανάκαμψη, καθώς επιστρέφουν τα lockdowns.
Την περασμένη εβδομάδα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 3,6%, σήμερα σημειώνει άνοδο 2,2%.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX καταγράφει άνοδο 3% στις 12.852 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει άνοδο 1,9% στις 5.951 μονάδες.
Στις 4.843 μονάδες διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι με άνοδο 2,42%.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται 2,4% στις 19.145  μονάδες.
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη σημειώνει άνοδο 2,2%  στις 6.771 μονάδες.
Αύριο Τρίτη θα διεξαχθεί και το πρώτο ντιμπέιτ μεταξύ του Τραμπ και του Μπάιντεν, εν όψει των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, το οποίο θα αφορά την υγεία.
Ο δείκτης μεταβλητότητας VIX - γνωστός και ως δείκτης φόβου - ενισχύεται στις 27 μονάδες.
Οι τραπεζικές μετοχές σημειώνουν άνοδο 3,6%, ανακάμπτοντας από το ιστορικά χαμηλό επίπεδο στο οποίο υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα.
Image
Στο ταμπλό, η μετοχή της HSBC σημειώνει άλμα 11%, καθώς η κινεζική Ping An Insurance, ο μεγαλύτερος μέτοχος της τράπεζας, αύξησε το μερίδιό της στο 8% από 7,95%.

Η Commerzbank σημειώνει άλμα 5%, καθώς ο Manfred Knoφf της Deutsche Bank αναλαμβάνει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.
Σημαντική άνοδο 8% σημειώνει και η μετοχή της ArcelorMittal, μετά τη συμφωνία για την πώληση του αμερικανικού της βραχίονα στην Cleveland-Cliffs, έναντι 3,3 δισ. δολ.
Στις ΗΠΑ, το ενδιαφέρον στρέφεται στις αποκαλύψεις των New York Times για τους φόρους που έχει καταβάλει ο πρόεδρος Trump τα τελευταία 20 χρόνια.
Οι αποκαλύψεις έχουν προκαλέσει σάλο, με τον ίδιο να κάνει λόγο για fake news.
Ειδικότερα, όπως αποκαλύπτει η αμερικανική εφημερίδα, ο Trump κατέβαλε μόλις 750 δολάρια σε ομοσπονδιακούς φόρους το 2016, τη χρονιά κατά την οποία εξελέγη πρόεδρος των ΗΠΑ, και κατόπιν άλλα τόσα το 2017.
«Δεν πλήρωσε καθόλου φόρους για τα εισοδήματά του κατά τη διάρκεια των 10 από τα προηγούμενα 15 χρόνια, κατά κύριο λόγο διότι δήλωσε περισσότερες ζημίες παρά κέρδη», τόνισε η αμερικανική εφημερίδα.
Οι φορολογικές δηλώσεις του μεγιστάνα των ακινήτων που έγινε πρόεδρος και θα διεκδικήσει την επανεκλογή του την 3η Νοεμβρίου βρίσκονται στην καρδιά μιας μακρόχρονης δικαστικής μάχης, καθώς ο Trump αρνείται να τις δώσει στη δημοσιότητα, ερχόμενος σε ρήξη με την πολιτική παράδοση δεκαετιών στις ΗΠΑ.

Κέρδη στις αγορές της Ασίας

Κέρδη καταγράφουν οι αγορές της Ασίας, ανακάμπτοντας από τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας.

Ο Asia Dow ενισχυόταν 1,26% στις 3.237 μονάδες.
Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με άνοδο 1,3% στις 23.511 μονάδες.
Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημείωνε άνοδο 0,95% στις 23.459 μονάδες.
Στην Κίνα ο Shanghai Composite σημείωνε οριακή μεταβολή -0,06 % στις 3.217 μονάδες.
Ο Sensex ενισχυόταν 1,4% στις 37.911 μονάδες.
Στο ταμπλό, πτώση 5% σημειώνει η Semiconductor Manufacturing International (SMIC), η μεγαλύτερη κατασκευάστρια chip στην Κίνα, με φόντο πληροφορίες για την επιβολή ελέγχων από τις ΗΠΑ, στο πλαίσιο της μάχης για την κυριαρχία στον τεχνολογικό κλάδο.
Άλμα 18% καταγράφει η China Evergrande, κινεζικός κολοσσός στο real estate, καθώς διαβεβαίωσε τους επενδυτές ότι παραμείνει σταθερή και υγιής, διαψεύδοντας τα δημοσιεύματα περί κρατικής στήριξης προκειμένου να αποφύγει την κατάρρευση.
Στο μέτωπο των μακροοικονομικών, τα βιομηχανικά κέρδη στην Κίνα σημείωσαν άλμα 19,1% τον Αύγουστο σε ετήσι βάση, στα 612,8 δισ. γουάν.
Πρόκειται για την 4η διαδοχική μηνιαία αύξηση.
Πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού απειλεί την ανάκαμψη της ζήτησης.
Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,9% στα 39,9 δολ. το βαρέλι.
Το πετρέλαιο τύπου brent σημειώνει πτώση 0,8% στα 42,07 δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης