Τελευταία Νέα
Διεθνή

EKT: Θα καταργηθεί σταδιακά η υποχρέωση εξασφάλισης καλυμμένων τίτλων

EKT: Θα καταργηθεί σταδιακά η υποχρέωση εξασφάλισης καλυμμένων τίτλων
Τροποποιήσεις στην αντιμετώπιση των παραβιάσεων όσον αφορά τις απαιτήσεις ιδίων κεφαλαίων και την αναφορά των δεικτών κεφαλαίου
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δημοσίευσε σήμερα τροποποιήσεις στις κατευθυντήριες γραμμές της σχετικά με την εφαρμογή της νομισματικής πολιτικής στο Ευρωσύστημα, οι οποίες εφαρμόζονται από την 1η Ιανουαρίου 2021.
Οι τροποποιημένες κατευθυντήριες γραμμές εφαρμόζουν την απόφαση που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο στις 13 Δεκεμβρίου 2019, σύμφωνα με την οποία τα εξασφαλισμένα εμπορεύσιμα περιουσιακά στοιχεία εκτός των τίτλων που καλύπτονται από περιουσιακά στοιχεία και τα καλυμμένα ομόλογα δεν θα γίνονται πλέον αποδεκτά ως ασφάλεια του Ευρωσυστήματος.
Σύμφωνα με τις τροποποιημένες κατευθυντήριες γραμμές, η ΕΚΤ θα καταργήσει επίσης τα μη νομοθετικά καλυμμένα ομόλογα (δηλαδή συμβατικά καλυμμένα ομόλογα) από το πλαίσιο ασφάλειας του Ευρωσυστήματος.
Αυτό σημαίνει ότι μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2021, όλα τα καλυμμένα ομόλογα που παραμένουν στο πλαίσιο της ασφάλειας θα είναι νομοθετικά καλυμμένα ομόλογα.
Οι κατευθυντήριες γραμμές αποσαφηνίζουν επίσης τη διαδικασία αίτησης και τα κριτήρια αποδοχής για εξωτερικά ιδρύματα αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας στο πλαίσιο αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας του Ευρωσυστήματος.
Επιπλέον, τροποποιεί το πλαίσιο αντισυμβαλλομένου της νομισματικής πολιτικής του Ευρωσυστήματος όσον αφορά την αντιμετώπιση επιβεβαιωμένων παραβάσεων των ελάχιστων απαιτήσεων ιδίων κεφαλαίων και παραβιάσεων της υποχρέωσης αναφοράς πληροφοριών σχετικά με τους δείκτες κεφαλαίου εντός των απαιτούμενων προθεσμιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης