Κομισιόν: Υπέρ της επίλυσης των ζητημάτων στην ανατολική Μεσόγειο μέσω διαλόγου

Κομισιόν: Υπέρ της επίλυσης των ζητημάτων στην ανατολική Μεσόγειο μέσω διαλόγου
Έχουμε δει πολλές διπλωματικές ενέργειες τις τελευταίες ημέρες και εβδομάδες ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΕΕ
Τη θέση ότι η ΕΕ είναι υπέρ της επίλυσης των ζητημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω του διαλόγου και των συζητήσεων διατύπωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων, Peter Stano.
«Εάν δεν είναι δυνατή η επίλυση μέσω της συζήτησης, τότε εναπόκειται στους ηγέτες που θα συναντηθούν αυτή την εβδομάδα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να συζητήσουν προς ποια κατεύθυνση πρέπει να πάνε οι σχέσεις μας με την Τουρκία.
Οτιδήποτε σε σχέση με κυρώσεις ή το να ειπωθεί ότι θα εισαχθούν ή δεν θα εισαχθούν σε αυτό το στάδιο είναι πρόωρο γιατί στο τέλος αυτή είναι απόφαση που θα λάβουν οι ηγέτες ή θα υποδείξουν την κατεύθυνση προς την οποία οι συζητήσεις και η δέσμευση της ΕΕ με την Τουρκία πρέπει να ακολουθήσει» είπε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.
«Έχουμε δει πολλές διπλωματικές ενέργειες τις τελευταίες ημέρες και εβδομάδες με στόχο την αποκλιμάκωση της κατάστασης και την έναρξη διαλόγου και ελπίζουμε ότι αυτές οι δραστηριότητες θα συνεχιστούν, ώστε να είναι δυνατόν να λυθούν τα ανοιχτά ζητήματα με διάλογο, με εποικοδομητική δέσμευση βασισμένη στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου» υποστήριξε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS