Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη για Καρδίτσα και κορωνοϊό - Ντροπή για τη δημοκρατία η νέα λίστα για τα ΜΜΕ - Πέτσας: Δεν θέλουμε να χειραγωγήσουμε κανέναν

Επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη για Καρδίτσα και  κορωνοϊό - Ντροπή για τη δημοκρατία η νέα λίστα για τα ΜΜΕ - Πέτσας: Δεν θέλουμε να χειραγωγήσουμε κανέναν
Σφοδρή επίθεση Τσίπρα σε κυβέρνηση και ΜΜΕ
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς σχετικά με την κακοκαιρία Ιανός και την πανδημία του κορωνοϊού,  αλλά και στα μέσα ενημέρωσης, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.
Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε ντροπή για τη δημοκρατία τη νέα λίστα Πέτσα προς τα ΜΜΕ, ύψους 2 εκατ. ευρώ, που αφορά τη νέα καμπάνια για τον κορωνοϊό.
Μάλιστα, κάλεσε τα ΜΜΕ να μην δεχθούν αυτά τα χρήματα, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε Ουγγαρία του Orban.
«Απευθύνομαι στους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών, μην τα πάρετε αυτά τα 2 εκατομμύρια ευρώ που δίνει η κυβέρνηση.
Μην γίνετε συνένοχοι.
Δώστε τα για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, δώστε τα για τους πληγέντες της Καρδίτσας», ανέφερε χαρακτηριστικά.
 «Τώρα που βλέπετε την οργή των πολιτών να φουντώνει για την ανικανότητα σας να διαχειριστείτε μείζονες κρίσεις, σπεύδετε να δώσετε λεφτά στα κανάλια για να αποκρύψουν ή να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα.
Δεν δείχνετε όμως τα ίδια αντανακλαστικά για τα θέματα που αφορούν τις ζωές των Ελλήνων», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε παρέμβαση του στη Βουλή.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είπε ότι η κυβέρνηση σπεύδει σήμερα να δώσει επιπλέον 2 εκατ. στα κανάλια εθνικής εμβέλειας για την προβολή μηνυμάτων για την πανδημία, ενώ υποχρεούνται να τα προβάλλουν δωρεάν βάσει νόμου.
Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έτσι, σε μια περίοδο που τα κανάλια αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως οι περισσότερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, εμφανίζεται σαν «τοκογλύφος», «για να τους δώσετε λεφτά για τα πάρετε πίσω σε ψέμα, προπαγάνδα και συκοφάντηση όσων σας κάνουν κριτική».
Χαρακτήρισε αυτό ως «βαθύτατα προσβλητικό για τους πολίτες και βαθύτατα προκλητικό και επικίνδυνο για τη δημοκρατία», την ώρα που «η οικονομία καταρρέει, η πανδημία σας έχει ξεφύγει και πέφτετε από τη μία αντίφαση στην άλλη, που παρουσιάζεστε ανίκανοι να διαχειριστείτε ακόμη και τις πλημμύρες στη Θεσσαλία και στα νησιά του Ιονίου, που η ανασφάλεια κυριεύει τη πλειοψηφία των πολιτών».
Τόνισε ότι μέσα σε όλα αυτά η κυβέρνηση «δεν έχει δώσει ένα ευρώ να ενισχύσει τα δημόσια νοσοκομεία, τα δημόσια σχολεία με εκπαιδευτικούς, τις δημόσιες συγκοινωνίες», ενώ, αντίθετα, «τους κουνάτε το δάκτυλο και δίνετε και άλλα λεφτά στα ΜΜΕ, πάλι χωρίς όρους και κριτήρια, προφανώς γιατί έχετε ανοίξει μια φάμπρικα, γιατί βρίσκεστε σε πανικό και αδυναμία διαχείρισης της πραγματικότητας και εφόσον δεν μπορείτε να τη διαχειριστείτε, αυτό που θέλετε είναι να εκβιάζετε τα ΜΜΕ για να αποκρύπτουν αυτή την πραγματικότητα».
«Ο Μητσοτάκης έκρυψε τους υπαίτιους της καταστροφής στην Καρδίτσα», κατήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας.
«Για τέσσερις ημέρες δεν είχε πατήσει κυβερνητικό κλιμάκιο στους πληγέντες της Καρδίτσας.
Ήταν κρυμμένοι τόσο ο δήμαρχος όσο και η περιφερειακή αρχή.
Ακόμα υπάρχουν χωριά αποκλεισμένα στην περιοχή.
Η Καρδίτσα πνίγηκε και ο κ.Μητσοτάκης πήγε σαν κλέφτης», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως κατήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας, κανείς δεν μιλά για την Καρδίτσα, δέκα ημέρες μετά την καταστροφή, με τα ΜΜΕ να κάνουν σαν να μη συμβαίνει τίποτα.
«Δέκα ημέρες μετά την καταστροφή στην Καρδίτσα, οι εργασίες αποκατάστασης γίνονται με ρυθμούς χελώνας.
Γέφυγες και οδικό δίκτυο δεν έχουν ακόμα αποκατασταθεί
Δεν σας πέρασε από το μυαλό να χρησιμοποιήσετε τον στρατό για την αποκατάσταση των ζημιών στις υποδομές;
Καμία βοήθεια από τις δημοτικές και περιφερειακές αρχές στους κατοίκους και επαγγελματίες της Καρδίτσας.
Μιλάμε για ολική καταστροφή και εσείς μιλάτε για μια χορηγία της τάξης των 8.000 ευρώ», τόνισε.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα αναφέρθηκε σε καταγγελίες περί επίδοσης κατάσχεσης σε πληγέντες της Καρδίτσας.

Ανεύθυνη η διαχείριση της πανδημίας - Συκοφαντείτε τους πολίτες

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για ανεύθυνηση στάση της κυβέρνησης απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού, ενώ την κατηγόρησε ότι συκοφαντεί τους πολίτες.
«Έκανε διάγγελμα ο κ.Μητσοτάκης και μας είπε ότι εάν τα πράγματα δεν πάνε καλά, θα φταίτε εσείς .
Δεν κάνει τα αυτονόητα η κυβέρνηση», τόνισε.
Ο Αλέξης Τσίπρας διερωτήθηκε απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρα:
Θα σας κόστιζε τόσο πολύ στο δημόσιο προϋπολογισμό να νομοθετήσετε τη συνταγογράφηση του τεστ για τον κορωνοϊό δωρεάν για όλους τους πολίτες;
Το κόστος του είναι 20 με 25 ευρώ, και καλούνται να πληρώσουν στα ιδιωτικά εργαστήρια ποσά 120 ευρώ.
Έτσι όμως δεν θα έβγαζαν κέρδος τα ιδιωτικά εργαστήρια.
Να πούμε την αλήθεια.
«Όλες οι χώρες της ΕΕ λαμβάνουν περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της επιδημίας και εσείς συκοφαντείτε τους νέους.
 Λογική σας είναι να στρέψετε τη μια κοινωνική ομάδα ενάντια στην άλλη», τόνισε.
Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε επίσης στο κοινό ανακοινωθέν του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Mike Pompeo και του Έλληνα υπουργού Νίκου Δένδια, στο οποίο χαρακτηρίζεται «ιστορική» η Συμφωνία των Πρεσπών.
«Τώρα που συμφωνούμε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι η ιστορική, τι κρύβεστε;
Τώρα που βγάλατε τις περικεφαλαίες, φέρτε να κυρώσουμε τις συμβάσεις της συμφωνίας.
Περιμένουμε 158 συγνώμες», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Σταϊκούρας: Πραγματικότητα και Τσίπρας είναι έννοιες ασύμβατες

Απαντώντας στις επικρίσεις του Αλέξη Τσίπρα, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε ότι πραγματικότητα και Τσίπρας είναι έννοιες ασύμβατες.
«Κυβερνήσατε 4,5 χρόνια και η οικονομία δεν είναι το ατού σας.
Άκουσα τον κ.Τσίπρα να λέει ότι η Ευρώπη μας λέει να σπαταλήσουμε χρήματα. Εμείς δεν σπαταλούμε, αλλά αξιοποιούμε πόρους», τόνισε ο υπ. Οικονομικών.
«Κυβερνήσατε τέσσερα χρόνια και η οικονομία αλλά και η αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, όπως στη Μάνδρα και το Μάτι, δεν ήταν το ατού της δική σας διακυβέρνησης» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, λέγοντας μάλιστα ότι για τις τραγωδίες στο Μάτι και την Μάνδρα «υπάρχουν δημοσιεύματα και θέματα για τα οποία δεν έχουμε πάρει ακόμα απαντήσεις» και κυρίως «δεν έχετε πει αρκετές εσείς ακόμα συγνώμες».
Εμείς, είπε ο υπουργός Οικονομικών ακούμε την κοινωνία, «η οποία λέει ευτυχώς που δεν κυβερνάτε εσείς σήμερα, γιατί, εάν κυβερνούσατε, τότε δεν θα είχαμε αντιμετωπίσει αυτά τα κρίσιμα θέματα με αυτή την σοβαρότητα».
Στη μομφή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι η κυβέρνηση είναι «κρυμμένη από τους κατοίκους της Καρδίτσας» ο κ. Σταϊκούρας ανταπάντησε: «Εγώ χθες το βράδυ ήμουν στο Λιανοκλάδι, σε μια ανοικτή συγκέντρωση που είχε οργανώσει η αντιπολίτευση, είμαστε εκεί δεν είμαστε κρυμμένοι αντιθέτως λέμε τις σκέψεις μας και τις προτάσεις μας και ακούμε».
Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο, είναι συμπληρωματικά μαζί με όσα άλλα έχουν ήδη εξαγγελθεί και υλοποιηθεί με Υπουργικές Αποφάσεις καθώς αυτές δεν χρειαζόντουσαν νομοθέτηση.
Έχουμε, είπε, πάρει 12 μέτρα και άμεσα και έγκαιρα από τη στιγμή που έγινε το συμβάν. Και πρόσθεσε πως «κάθε 4 ημέρες είμαστε εδώ και λογοδοτούμε για το πώς πάει η υλοποίησή τους».
«Θέλει», είπε ο κ. Σταϊκούρας, «μεγάλο θράσος για να μιλάει κάποιος για καθυστερήσεις της Πολιτείας προς τους πληγέντες Αυτό θέλει θράσος και έχετε πολύ θράσος. Σε πέντε ημέρες έχουμε νομοθετήσει για την αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων των πληγέντων και του ΕΝΦΙΑ τους. Έχουμε δείξει αντανακλαστικά για τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις με την τροπολογία αναστολής τους ενώ σε μια εβδομάδα θα έρθει και στη Βουλή και το σχετικό νομοσχέδιο».

Άκυρες οι επιδόσεις για πλειστηριασμούς στους πληγέντες από τον «Ιανό»

Οι πράξεις για πλειστηριασμούς ή κατασχέσεις και ειδοποιητήρια για πληρωμή ΕΝΦΙΑ που επιδόθηκαν ή εστάλησαν στις πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία «Ιανός» είναι «άκυρες», ξεκαθάρισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.
Το ζήτημα έθιξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος εξήγησε ότι παρά τις διατάξεις του υπό ψήφιση νομοσχεδίου που αναστέλλουν κάθε αναγκαστική πράξη στις πληγείσες περιοχές, δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι τις προηγούμενες ημέρες επιδόθηκαν σχετικές πράξεις από δικαστικούς κλητήρες.
«Αν έχουν συμβεί είναι άκυρες.
Δεν έχουν καμία ισχύ.
Το ίδιο πρόβλημα εντοπίσαμε και με ειδοποιητήρια ΕΝΦΙΑ τα οποία εστάλησαν το Σαββατοκύριακο.
Για αυτόν ακριβώς τον λόγο η κυβέρνηση σπεύδει να νομοθετήσει με τη διαδικασία του επείγοντος», είπε ο κ. Σταϊκούρας.
Ο υπουργός Οικονομικών έκανε αναφορά σε 12 δράσεις ενίσχυσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, με το κόστος να ανέρχεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ενώ σε πανελλαδικό επίπεδο αποκάλυψε ότι μέχρι στιγμής έχουν υποβάλει αίτηση για την τρίτη επιστρεπτέα προκαταβολή 167.630 επιχειρήσεις.
Τέλος, είπε ότι 2.900 επιχειρήσεις έχουν υποβάλλει αίτημα για αποζημίωση λόγω του Ιανού.
Από αυτές οι 2.200 είναι στην Καρδίτσα, 450 Κεφαλονιά – Ιθάκη, 173 Ζάκυνθο, 50 Λάρισα, 23 Φθιώτιδα, 7 Μαγνησία και 3 Λευκάδα.

Τσιάρας: Μιλάτε εσείς κύριε Τσίπρα με την Μάνδρα και το Μάτι;

Έκκληση για υπευθυνότητα και σοβαρότητα από τις πολιτικές δυνάμεις, απέναντι στην πόνο και την απελπισία των πληγέντων από τον μεσογειακό κυκλώνα Ιανό, απηύθυνε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, με αφορμή την προσέγγιση που έκανε στο ζήτημα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.
«Ο κ. Τσίπρας λειτούργησε με τρόπο πολιτικά απαράδεκτο.
Μίλησε για απουσία του κράτους ο κ. Τσίπρας. Αλήθεια, το πιστεύετε αυτό; Τέσσερις ώρες, μετά το σταμάτημα της βροχής, με εντολή του πρωθυπουργού, υπήρχε κυβερνητικό κλιμάκιο στην Καρδίτσα, με συμμετοχή υπουργών, με συμμετοχή γενικών γραμματέων προκειμένου να υπάρξει άμεση καταγραφή της πραγματικότητας.
Για πείτε, πότε επί των δικών σας ημερών, σε δύο ημέρες, υπήρχε υπουργική απόφαση για χρηματοδότηση των δήμων, μετά από μια φυσική καταστροφή; Πότε είδατε, μετά από τρεις ημέρες να υπάρχουν 150 μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών προκειμένου να καταγράψουν την πραγματικότητα; Πότε ο πρωθυπουργός με έξι υπουργούς, που βρέθηκε στην Καρδίτσα, συνιστά μια πραγματικότητα που επαναλήφθηκε επί των δικών σας ημερών;», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, απευθυνόμενος στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε: «Προσπάθησα να αποφύγω την αναφορά στο παρελθόν. Αλλά λέτε εσείς αυτά; Τα λέει ο πρώην πρωθυπουργός, με το Μάτι και Μάνδρα, με την απώλεια ζωών εκατοντάδων ανθρώπων να βαραίνουν την ελληνική πολιτεία; Πόσο σοβαρή είναι αυτή η προσέγγιση; Δεν ενημέρωσε κανείς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι ήταν ένα καιρικό φαινόμενο που συμβαίνει μια φορά στα 80 χρόνια, με βάση τις καταγραφές των επιστημόνων; Ξέρετε ότι η βροχή στην Καρδίτσα σε 16 ώρες ισοδυναμεί με τις βροχοπτώσεις 8 μηνών; Τα γνωρίζετε αυτά; Τα μάθατε προτού αρχίσετε την πλειοδοσία;».
Ο κ. Τσιάρας υπογράμμισε ότι όλες αυτές τις ημέρες ο ΕΛΓΑ καταγράφει όλες τις ζημιές με πλήθος εκτιμητών για να δουν σε ποια έκταση πρέπει να δοθούν αποζημιώσεις. Είπε ακόμη ότι, με εντολή του πρωθυπουργού, από την πρώτη στιγμή, δεν καταβάλλεται το τέλος της αίτησης για όλους εκείνους που έχουν υποστεί καταστροφές.
«Ακόμη και ότι νομοθετούμε σήμερα για την αναστολή των πλειστηριασμών, για ένα χρόνο, είναι κάτι που ο κ. Τσίπρας δεν το άκουσε ή δεν το κατάλαβε. Αν θέλετε να παίξουμε επικοινωνιακά σόου.
Εμείς αντί να κάνουμε τα επικοινωνιακά σόου που κάποιοι άλλοι έκαναν στο παρελθόν, γνωρίζοντας ότι υπάρχουν νεκροί, προτιμήσαμε να είμαστε εκεί και να τρέχουμε δίπλα στους κατοίκους της Καρδίτσας! Αυτή είναι η διαφορά μας!», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης και πρόσθεσε: «Αυτά που έγιναν με προκλητικό τρόπο σε προηγούμενη περίοδο, τώρα δεν επαναλήφθηκαν.
Ήμασταν εκεί δίπλα στους πολίτες και κάναμε ότι ήταν δυνατό. Θα έπρεπε όλες οι πτέρυγες του κοινοβουλίου να πουν ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Πυροσβεστική που έδωσε μάχη προκειμένου να βοηθήσει τον κόσμο. Το μήνυμα του πρωθυπουργού ήταν να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές.
Λυπούμαστε που τρεις συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους. Για εμάς η αξία της ζωής είναι ανυπολόγιστη και δεν μπορούσαμε ποτέ να παίζουμε με αυτό το ζήτημα».
Ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε στις διατάξεις αρμοδιότητάς του που έχουν περιληφθεί στο νομοσχέδιο με τις επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών από την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα.
Ο κ. Τσιάρας είπε ειδικότερα ότι με το νομοσχέδιο αναστέλλεται έως 30 Σεπτεμβρίου η διενέργεια κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης, επί της κινητής ή ακίνητης περιουσίας φυσικών ή νομικών προσώπων, σε πειοχές που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, εξαιτίας των φυσικών καταστροφών που προκλήθηκαν από την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα. Επισήμανε ακόμα ότι η αναστολή καταλαμβάνει ιδίως, αλλά όχι περιοριστικά, τη διενέργεια πλειστηριασμών, κατασχέσεων, αποβολών και προσωπικών κρατήσεων, ότι αναστέλλονται οι προθεσμίες άσκησης ένδικων μέσων και βοηθημάτων που αφορούν σε εκκρεμείς διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης.

Πέτσας: Δεν θέλουμε να χειραγωγήσουμε κανέναν, θέλουμε να σώσουμε ζωές

«Δεν θέλουμε να χειραγωγήσουμε κανέναν.
Θέλουμε να σώσουμε ζωές», τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε πως η κυβέρνηση της ΝΔ δεν θέλει «μπροστινούς», για να ελέγξει τους αρμούς της εξουσίας, αλλά προχωρά σε μια εκστρατεία ενημέρωσης για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού και με μόνο μέλημα να σωθούν ανθρώπινες ζωές.
«Το βασικό ζητούμενο, που πρέπει όλοι να αποφασίσουμε μέσα σε αυτή την αίθουσα, είναι αν χρειάζεται ή όχι μια επαγγελματική εκστρατεία ενημέρωσης για τον κορωνοϊό.
Η κυβέρνηση φρονεί πως "ναι". Και η κυβέρνηση εκλέγεται για να υλοποιεί την πολιτική της. Γι΄αυτήν την εξέλεξαν οι πολίτες.
Όχι γι΄αυτά που νομίζει η αξιωματική αντιπολίτευση», είπε ο Στέλιος Πέτσας και επισήμανε: «Η πρώτη καμπάνια του "Μένουμε Σπίτι-Μένουμε Ασφαλείς" έδειξε ότι αυτή η εκστρατεία έσωζε ζωές και πιστεύουμε ότι θα ξανασώσει ζωές και τώρα.
Αν, λοιπόν, απαντάμε καταφατικά ότι χρειάζεται μια καμπάνια ενημέρωσης, πρέπει να δούμε αν μπορεί να συνδυαστεί με τα δωρεάν μηνύματα κοινωνικού περιεχομένου, όπως είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Και πράγματι μπορεί να συνδυαστεί και το ίδιο κάναμε και τον Μάρτιο και τον Μάιο.
Και το ίδιο κάναμε και τώρα, μόλις άνοιξαν τα σχολεία, με ειδική καμπάνια του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με ειδικά μηνύματα που εγκρίθηκαν από το ΕΣΡ και έπαιξαν δωρεάν από τα κανάλια.
Αλλά μαζί με τα δωρεάν μηνύματα, πρέπει να έχουμε και μια εκστρατεία ενημέρωσης επαγγελματική.
Και το ποσό που προκρίνουμε είναι 2 εκατομμύρια, για τα τηλεοπτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας, γιατί αυτό καλύπτει την αποτελεσματικότητα που θέλουμε, με το συγκεκριμένο ποσό, το οποίο είναι σχετικά περιορισμένο».
Ο Στέλιος Πέτσας απάντησε και στην αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, για τα τεστ του κορωνοϊού στο σύνολο του πληθυσμού.
«Ο κ. Τσίπρας μας είπε ότι τα 2 εκατομμύρια ευρώ, θα κάλυπταν τα τεστ που θα μπορούσε να κάνει η πολιτεία για το σύνολο του πληθυσμού.
Δεν τα πάει καλά ο κ. Τσίπρας με τους αριθμούς, είναι γνωστό αυτό.
Αλλά είναι δυνατό να λέτε ότι για 11 εκατομμύρια (ή 10 εκατομμύρια Έλληνες αν βγάλουμε εκτός τα μικρά παιδιά), με τα 20 ευρώ που είπε ο κ. Τσίπρας ότι κοστίζει ένα τεστ (αν κοστίζει 20 ευρώ, αυτό το ποσό θα φτάσει δισ. αν προβούμε σε επαναλήψεις), ότι θα καλυφθεί με τα 2 εκατομμύρια μιας εκστρατείας που έρχεται για να σώσει ζωές, για να μην επιβαρυνθεί το σύστημα υγείας, για να μην καταλαμβάνονται κλίνες ΜΕΘ ή ΜΕΘ;
Το ποσό αυτό των 2 εκατομμυρίων ευρώ είναι το 0,029% του πακέτου των 6,8 δισ. ευρώ που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, πριν από μερικές εβδομάδες για να στηρίξουμε την οικονομία σε αυτή τη φάση της.
Ένα ελάχιστο ποσό σε σχέση με την ευρύτερη πολιτική μας στήριξης της οικονομίας», είπε ο κ. Πέτσας και προσέθεσε: «Μην μπερδεύουμε την κοινωνική πολιτική με μια καμπάνια ενημέρωσης, όπως αυτή.
Η κοινωνική πολιτική -να στηρίξουμε τον κόσμο της εργασίας, η ανάγκη να μείνει ο παραγωγός στη θέση του, τα εργαλεία που χρησιμοποιεί το υπουργείο Οικονομικών και άλλα εργαλεία της κυβέρνησης- είναι άλλο πράγμα και άλλο πράγμα η ενημέρωση».
Σχολιάζοντας τις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα στον Orban, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ είπε: «Ποιος θέλει να μοιάσει με τον κ. Όρμπαν; αυτός που ενδεχομένως ήθελε να χρησιμοποιήσει "μπροστινούς" για να ελέγξει τους αρμούς της εξουσίας, όπως ο κ. Καλογρίτσας που ο ίδιος το καταγγέλλει; Εμείς θέλουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες.
Δεν θέλουμε να χειραγωγήσουμε κανέναν, θέλουμε να σώσουμε ζωές και αυτό θα κάνουμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης