Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκλογές ΗΠΑ: Μάχη μεγατόνων στο πρώτο debate Trump - Biden

Εκλογές ΗΠΑ: Μάχη μεγατόνων στο πρώτο debate Trump - Biden
Κορυφώνεται ο προεκλογικός αγώνας για την προεδρία στις ΗΠΑ με το debate Trump - Biden
Κορυφώνεται ο προεκλογικός αγώνας για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ με την έναρξη του debate μεταξύ των δύο μεγάλων αντιπάλων.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump και ο πρώην αντιπρόεδρος, Joe Biden ρίχνονται ξανά στην μάχη την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020, αυτή τη φορά όμως για το πρώτο τους ζωντανό debate.
Πέντε εβδομάδες πριν τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2020, οι προσδοκίες είναι μεγάλες και η ένταση κορυφώνεται.
Ποια είναι όμως τα βασικά σημεία που καθορίζουν την συζήτηση των 90 λεπτών, στο Κλίβελαντ;
To σκηνικό στις ΗΠΑ
Ο τηλεοπτικός «αγώνας» έρχεται την ώρα που ο Trump δέχεται επίμονα ερωτήματα, εξαιτίας των δηλώσεών του σχετικά με νοθεία στις εκλογές και αν θα δεχτεί τα αποτελέσματα σε περίπτωση που χάσει, σύμφωνα με το Reuters.
Οι δύο υποψήφιοι θα αναφερθούν επίσης στον διορισμό της Amy Coney Barrett στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ από τον Trump.
Ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ, χρησιμοποιεί την επιλογή του, για να συσπειρώσει τη συντηρητική βάση των ψηφοφόρων του και να αποσπάσει την προσοχή του λαού από τον κορωνοϊό και άλλα θέματα.
Η στιγμή του Biden
Για τον Biden, η συζήτηση θα χρησιμεύσει ως ένα είδος επανεμφάνισης.
Αυτό, καθώς έχει πραγματοποιήσει περιορισμένες εκδηλώσεις σε ορισμένες πολιτείες και ενώ έχει δώσει συνεντεύξεις στα μέσα ενημέρωσης, η πανδημία του κορωνοϊού τον έθεσε σε μεγάλο βαθμό εκτός σκηνής για μήνες.
Το εν λόγω γεγονός, επέτρεψε στον Biden να διατηρήσει την προσοχή εκεί που θέλει: στον Trump και την απόδοσή του στο αξίωμα.
Όμως την Τρίτη, ο υποψήφιος των Δημοκρατών θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τις δικές του θέσεις για την προεδρία, εκφράζοντας συνοπτικές απαντήσεις και αποφεύγοντας μερικές από τις λεκτικές ατυχίες που τον μαστίζουν καθ 'όλη τη διάρκεια της πολιτικής του σταδιοδρομίας.
Με τον Biden να προηγείται στις δημοσκοπήσεις, μια ισχυρή τηλεοπτική παρουσία του, θα μπορούσε να φέρει τον Trump σε ακόμη χειρότερη κατάσταση.
ή και το… αντίθετο!
Η ώρα της αλήθειας
Αντιμέτωπος με τις ανησυχητικές στατιστικές για την πανδημία και τις έντονες κοινωνικές διαμαρτυρίες και αναταραχές στις πολιτείες, ο Donald Trump κατηγορεί διαρκώς τους δημοκρατικούς αξιωματούχους, ακτιβιστές, επιστήμονες για τις εξελίξεις - οποιονδήποτε άλλον δηλαδή εκτός από τον εαυτό του, δίχως να αναλαμβάνει ευθύνες.
Ένας από τους στόχους του αντιπάλου του, θα είναι να υπογραμμίσει στο κοινό ότι ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ο βασικός υπεύθυνος για τις αρνητικές επιπτώσεις στην Αμερική από τον κορωνοϊό και την λαϊκή οργή που έχει ξεσπάσει.
Εκτόξευση λάσπης κατά Biden
Ο Biden ανησυχεί πάντως για τα έντονα ξεσπάσματα που είχε κατά του Trump για επιθέσεις ad hominem.
Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, ο πρώην αντιπρόεδρος έδειξε κάποιες στιγμές μεγάλης οξυθυμίας.
Μάλιστα ο Trump σε tweet του έφτασε στο σημείο να προτείνει στον Biden να πάρει ... φάρμακα που βελτιώνουν τις επιδόσεις κατά τη διάρκεια του debate.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η συχνή αμφισβήτηση του Τραμπ για την ψυχική ικανότητα του 77χρονου Biden έχει πείσει ορισμένους ψηφοφόρους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης