Γερμανία: Θα υποδεχτεί 150 ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες από την Ελλάδα στις 30 Σεπτεμβρίου

Γερμανία: Θα υποδεχτεί 150 ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες από την Ελλάδα στις 30 Σεπτεμβρίου
Το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαίωσε την υποδοχή 150 ασυνόδευτων προσφύγων στις 30 Σεπτεμβρίου 2020
Την υποδοχή 150 ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων και μελών των οικογενειών τους που φιλοξενούνται στην Ελλάδα επιβεβαίωσε πριν από λίγο το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας, την Τετάρτη 30/09/2020 αναμένονται στην Γερμανία 50 ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες, οι οποίοι, όπως διευκρίνισε ζούσαν στη Μόρια και είχαν μεταφερθεί από τις ελληνικές αρχές στην ηπειρωτική χώρα μετά την πυρκαγιά στον καταυλισμό.
Ομάδα ειδικών - μεταξύ των οποίων και Γερμανοί - βρίσκεται επιτόπου, προκειμένου να συμπληρωθούν οι φάκελοι με τα στοιχεία προέλευσης, ταυτότητας και ιατρικών εξετάσεων.
Την ίδια μέρα θα φθάσουν στη Γερμανία ακόμη 20 ανήλικοι πρόσφυγες και μέλη του στενού οικογενειακού περιβάλλοντός τους, συνολικά 100 άτομα, τα οποία περιλαμβάνονται σε απόφαση για την υποδοχή τους που είχε ληφθεί προγενέστερα και αφορούσε περίπου 250 πρόσφυγες σύμφωνα με το ΑΠΕ.
Μετά την άφιξή τους, θα κατανεμηθούν στα κρατίδια Βάδης- Βυρτεμβέργης, Βερολίνου, Αμβούργου, Έσσης, Κάτω Σαξονίας, Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας και Σλέσβιγκ-Χολστάιν.

www.bankingnews.grbankingnews.gr

BREAKING NEWS