Τελευταία Νέα
Διεθνή

Microsoft: Μπαίνει στην "αρένα" για το 5G με το Azure cloud

Microsoft: Μπαίνει στην
Ο αμερικανικός κολοσσός του Gates, έχει ως σκοπό να δώσει τη δυνατότητα στους τηλεπικοινωνιακούς φορείς να δημιουργήσουν δίκτυα 5G ταχύτερα, μειώνοντας το κόστος
Νέα κίνηση της Microsoft, η οποία μπαίνει στον αγώνα για τα ασύρματα συστήματα 5ης γενιάς (5G), με το Azure cloud για τους τηλεπικοινωνιακούς φορείς.
Συγκεκριμένα, ο αμερικανικός κολοσσός, παρουσίασε μια νέα πλατφόρμα cloud την Δευτέρα 28/09/2020 με σκοπό να δώσει τη δυνατότητα στους τηλεπικοινωνιακούς φορείς να δημιουργήσουν δίκτυα 5G ταχύτερα, μειώνοντας το κόστος ώστε να πουλήσουν προσαρμοσμένες υπηρεσίες σε πελάτες.
Μετά την απαγόρευση της κινεζικής Huawei από το δίκτυο τηλεπικοινωνιών της, η κυβέρνηση των ΗΠΑ πιέζει μεγάλες αμερικανικές εταιρείες, όπως η Microsoft, να εμπλακούν περισσότερο με το 5G - μια τεχνολογία που υπόσχεται να επιτρέψει σχεδόν … τα πάντα, από αυτοκινούμενα αυτοκίνητα έως απομακρυσμένη χειρουργική επέμβαση και πολλά άλλα.
Τα πλεονεκτήματα
Η νέα πλατφόρμα θα είναι στην Azure, την κορυφαία επιχείρηση cloud computing της Microsoft και η εταιρεία αναφέρει ότι θα μειώσει το κόστος υποδομής, θα δώσει ευελιξία στην προσθήκη υπηρεσιών κατά παραγγελία και θα χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη για αυτοματοποίηση των λειτουργιών.
Ο Yousef Khalidi, εταιρικός αντιπρόεδρος της Azure Networking, δήλωσε στο Reuters ότι θα μπορούσε να μειώσει το κόστος κατά 30% - 40% σε ορισμένες περιπτώσεις.
Η κίνηση της Microsoft θα αυξήσει τον ανταγωνισμό για υπάρχοντες προμηθευτές υπηρεσιών 5G όπως οι Nokia και Ericsson, δήλωσε ο αναλυτής του CCS Insight, Nicholas McQuire. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης