Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το μεγάλο σορτάρισμα: Σε υψηλά τετραετίας τα στοιχήματα κατά του δολαρίου

Το μεγάλο σορτάρισμα: Σε υψηλά τετραετίας τα στοιχήματα κατά του δολαρίου
Μεταξύ σφύρας και άκμονος η αγορά συναλλάγματος...
Τα hedge funds στοιχηματίζουν εναντίον του δολαρίου τώρα περισσότερο από ποτέ.
Οι κερδοσκοπικές θέσεις σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης που συνδέονται με τον Δείκτη Δολαρίου ΗΠΑ του ICE έως τις 22 Σεπτεμβρίου ήταν οι πιο αρνητικές από τον Νοέμβριο του 2017
Αυτό έρχεται σε αντίθεση με ό,τι συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα.
Παρότι οι αγορές να ακροβατούν λόγω κορωνοϊού και της αβεβαιότητας που προκαλεί το αποτέλεσμα των επικείμενων προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, οι προβλέψεις για κατάρρευση του νομίσματος των ΗΠΑ στον κόσμο φαίνεται ακόμη πρόωρες.
Ειδικότερα, την περασμένη εβδομάδα έγινε σαφές ότι το δολάριο απέχει πολύ από το να χάσει την ελκυστικότητά του ως «ασφαλές καταφύγιο».
Η γενική κατεύθυνση προς ασφαλή καταφύγια οδήγησε το δολάριο σε απότομο ράλι.
Αν και τα στοιχεία για την ανεργία ήταν ασθενέστερα από τα αναμενόμενα, αυτά δεν φάνηκε να επηρεάζουν το δολάριο.
Αυτά ισχύουν σε γενικές γραμμές.
Ωστόσο, βλέπουμε ότι υπάρχει κάποιος κίνδυνος για το νόμισμα, εφόσον υπάρξει κάποια αρνητική έκπληξη στην κρίσιμη μηνιαία έκθεση που θα κυκλοφορήσει το απόγευμα της Παρασκευής.
Σε αυτήν την περίπτωση, ενδέχεται να υπάρξουν επιπτώσεις.
Μέχρι τότε, οδηγό για τις αγορές θα αποτελέσουν τα πρωτοσέλιδα σχετικά με το ενδεχόμενο μείωσης των υφιστάμενων μέτρων αναφορικά με το εν ισχύ πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
Σε αυτό το πλαίσιο, οι κερδοσκοπικές θέσεις σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης που συνδέονται με τον Δείκτη Δολαρίου ΗΠΑ του ICE έως τις 22 Σεπτεμβρίου ήταν οι πιο αρνητικές από τον Νοέμβριο του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία της Commodity Futures Trading Commission.
Η Toronto Dominion Bank περιέγραψε τις διεθνείς αγορές συναλλάγματος μεταξύ σφύρας και άκμονος, ενώ η JPMorgan Chase & Co. είπε την περασμένη εβδομάδα ότι οι εποχές είναι δύσκολες για την αγορά συναλλάγματος.
Καθ 'όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, η συζήτηση για ανάκαμψη σε σχήμα V και για πακέτα στήριξης τρισεκατομμυρίων δολαρίων διέγερσης ενίσχυσαν τα περιουσιακά στοιχεία που ενέχουν ρίσκο.
Ως εκ τούτου, τα κεφάλαια απομακρύνθηκαν από ασφαλή καταφύγια όπως το δολάριο.
Όμως οι προσδοκίες μπορεί να διαψευσθούν... και σε αυτή την περίπτωση.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης