Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βρετανικό Μουσείο: Δεν έχουμε καμία πρόθεση επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα

Βρετανικό Μουσείο: Δεν έχουμε καμία πρόθεση επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα
Γλυπτά Παρθενώνα: «Δεν έχουμε καμία πρόθεση επιστροφής» ξεκαθαρίζει το Βρετανικό Μουσείο
Αρνητικό στο ενδεχόμενο επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα εμφανίζεται για άλλη μια φορά το Βρετανικό Μουσείο.
Αυτό προκύπτει από την απάντηση που έστειλε στο υπουργείο Πολιτισμού μετά την επιστολή που έλαβε η διοίκησή του και στην οποία γινόταν η προειδοποίηση ότι Μουσεία και γκαλερί ενδεχομένως να χάσουν στήριξη από τα χρήματα των φορολογουμένων αν αφαιρέσουν αρχαιότητες από τις συλλογές τους.
«Το Βρετανικό Μουσείο δεν έχει καμία πρόθεση να αφαιρέσει από τις προθήκες αντικείμενα για τα οποία υπάρχει διαμάχη.
Αντίθετα, θα προσπαθήσει να τα βάλει σε καλύτερο πλαίσιο ή να τα ερμηνεύσει εκ νέου με τρόπο που θα επιτρέψει στο κοινό να ενημερωθεί για την ολότητά τους».
Στην επιστολή του ο Βρετανός υπουργός αρμόδιος για την Ψηφιακή Πολιτική, τον Πολιτισμό, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τον Αθλητισμό Όλιβερ Ντόουτεν γράφει χαρακτηριστικά ότι «ως οργανισμοί που λαμβάνετε κρατική χρηματοδότηση δεν θα πρέπει να προχωρείτε σε ενέργειες που προκαλούνται από ακτιβιστές».
Ανάμεσα στους παραλήπτες ήταν το Βρετανικό Μουσείο, η Tate Gallery, τα πολεμικά Μουσεία, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και η Βρετανική Βιβλιοθήκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης