Διεθνή

«Φρένο» στις ευρωαγορές μετά το ράλι - Το ενδιαφέρον στις ΗΠΑ - Ο DAX στο -0,8%, τα futures της Wall -0,2%

«Φρένο» στις ευρωαγορές μετά το ράλι - Το ενδιαφέρον στις ΗΠΑ - Ο DAX στο -0,8%, τα futures της Wall -0,2%
Όλα τα βλέμματα στρέφονται στο πρώτο debate Trump - Biden
Υποχωρούν οι ευρωπαϊκές αγορές μετά το ισχυρό ριμπάουντ της Δευτέρας, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να στρέφεται στις ΗΠΑ. Το πρώτο debate μεταξύ του προέδρου Donald Trump και του υποψήφιου των Δημοκρατικών Joe Biden, στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, βρίσκεται στο επίκεντρο.
Οι επενδυτές εστιάζουν επίσης στην πρωτοβουλία των Δημοκρατικών για συμβιβασμό όσον αφορά το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, ύψους 2,2 τρισ. δολ.
Την ίδια ώρα επιμένει η ανησυχία για την πορεία της ανάκαμψης, καθώς επιστρέφουν τα περιοριστικά μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, με το δεύτερο κύμα της πανδημίας να σαρώνει τον πλανήτη.
Στο επίκεντρο βρίσκονται και οι διαπραγματεύσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης και Βρετανίας για το Brexit, με τη συμφωνία να βρίσκεται στον αέρα.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX καταγράφει πτώση 0,8% στις 12.764 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει απώλειες 0,7% στις 5.885 μονάδες.
Στις 4.817 μονάδες διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι με πτώση 0,5%.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί 0,5% στις 19.071 μονάδες.
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη καταγράφει απώλειες 0,6% τις 6.753 μονάδες.
Τα futures των δεικτών της Wall Street σημειώνουν απώλειες 0,2%, εν αναμονή των στοιχείων για την καταναλωτική εμπιστοσύνη και τις τιμές κατοικιών.
Στις 26,7 μονάδες ενισχύεται ο δείκτης μεταβλητότητας VIX, γνωστός και ως δείκτης φόβου.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωνε πτώση 0,7%, μετά τη χθεσινή μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο των τελευταίων τριών μηνών.
Κλάδοι που επηρεάζονται εύκολα από τους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας, όπως αυτοί των τραπεζών, των αυτοκινητοβιομηχανιών και των εταιριών ταξιδίων και αναψυχής, κατέγραψαν πτώση μεταξύ 1,0% και 1,4%.
Στο μέτωπο της πανδημίας, οι νεκροί παγκοσμίως ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο.
Το μέγεθος του αριθμού των νεκρών είναι εντυπωσιακό.
Είναι σαν να έχουν πέσει 10 ατομικές βόμβες όπως αυτή στην Χιροσίμα, είναι ο διπλάσιος αριθμός των ανθρώπων που πεθαίνουν σε ετήσια βάση από ελονοσία.
Περισσότεροι από 5.400 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε ημέρα από την επιδημία (βάσει των στοιχείων του Σεπτεμβρίου), κάτι που σημαίνει 226 θανάτους την ώρα και έναν θάνατο κάθε 16 δευτερόλεπτα.
Μάλιστα, οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι επίσημοι αυτοί αριθμοί – και κυρίως όσον αφορά τα κρούσματα - κάθε άλλο παρά αποτυπώνουν την πραγματικότητα και για αυτό το λόγο οι επιστήμονες δεν μπορούν να απαντήσουν με ασφάλεια στο ποια είναι η πραγματική θνητότητα του κορωνϊού.
Δεδομένου ότι κανείς δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των κρουσμάτων – λόγω της μη δυνατότητας να γίνονται τεστ σε όλους, λόγω των ασυμπτωματικών, κοκ, - μόνο εκτιμήσεις μπορούν να γίνουν, με τους ειδικούς να αναφέρουν ότι η πραγματική θνητότητα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ του 0,5% και του 1% στον συνολικό αριθμό των λοιμώξεων, ποσοστά που καθιστούν τον Covid-19 πολύ επικίνδυνο.
Οι ΗΠΑ, η Βραζιλία και η Ινδία αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 45% όλων των θανάτων παγκοσμίως, ενώ στις πλέον πληγείσες περιοχές είναι η Ευρώπη – μετρά περίπου το 25% των θανάτων - και η Λατινική Αμερική, η οποία μετρά τα περισσότερα θύματα και κρούσματα παγκοσμίως από κάθε άλλη περιοχή.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι νεκροί ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα τα 33 εκατομμύρια ενώ οι άνθρωποι που νόσησαν και θεραπεύτηκαν, είναι περισσότεροι από 23 εκατομμύρια.

ΗΠΑ: Συμβιβαστικό νομοσχέδιο για νέο πακέτο στήριξης 2,2 τρισ. δολ. προωθούν οι Δημοκρατικοί

Συμβιβαστικό νομοσχέδιο για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας προωθούν οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Nancy Pelosi δήλωσε χθες ότι τα μέλη της κοινοβουλευτικής της ομάδας δημοσιοποιούν ένα νέο πακέτο βοήθειας κατά των οικονομικών συνεπειών του κορονοϊού, οικονομικού ύψους 2,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.
Όπως είπε η ίδια, πρόκειται για ένα συμβιβαστικό νομοσχέδιο, το οποίο, μειώνει το κόστος της οικονομικής βοήθειας.
Σε μία επιστολή του γραφείου της Pelosi προς τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, η ίδια τόνισε ότι το νομοσχέδιο «περιλαμβάνει νέα χρηματοδότηση, η οποία είναι αναγκαία προκειμένου να αποτραπεί η καταστροφή για τα σχολεία, τις μικρές επιχειρήσεις, τα εστιατόρια, τα θέατρα, τους εργαζόμενους στις αεροπορικές εταιρίες, αλλά και άλλους εργαζόμενους».
«Οι Δημοκρατικοί υλοποιούμε την υπόσχεσή μας να συμβιβαστούμε με αυτό το αναθεωρημένο νομοσχέδιο» ανέφερε χαρακτηριστικά η Pelosi.
«Είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε σημαντικές προσθήκες και να μειώσουμε το οικονομικό κόστος του νομοσχεδίου, μέσω της μείωσης του χρόνου των καλύψεων, για την ώρα» τόνισε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Μεικτά πρόσημα στις αγορές της Ασίας με το βλέμμα στις ΗΠΑ - Στο -0,9% ο Hang Seng

Μεικτά πρόσημα καταγράφουν τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ασία, με το βλέμμα στις ΗΠΑ.
Ο Asia Dow υποχωρούσε 0,25% στις 3.263 μονάδες.
Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με άνοδο 0,12% στις 23.539 μονάδες.
Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημείωνε πτώση 0,88% στις 23.269 μονάδες.
Στην Κίνα ο Shanghai Composite ενισχυόταν 0,2% στις 3.224 μονάδες.
Ο Sensex υποχωρούσε 0,2% στις 37.916 μονάδες.
Στο Τόκιο, η μετοχή του του κολοσσού των τηλεπικοινωνιών NTT Corp. υποχωρούσε 2,7%, μετά από τις πληροφορίες που ανέφεραν ότι σκοπεύει να εξαγοράσει την NTT DoCOMo.
Πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, με το αμερικανικό αργό να υποχωρεί 0,7% στα 40,3 δολ. το βαρέλι και το πετρέλαιο τύπου brent να σημειώνει απώλειες 0,6% στα 42,63 δολ. το βαρέλι.
To δολάριο υποχωρούσε στα 105,47 γεν, ενώ το ευρώ ενισχυόταν στα 1,1677 δολ. από 1,1676 δολ.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης