Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Τσίπρα – Στο επίκεντρο η πρόταση για το πειθαρχικό

tags :
Συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Τσίπρα – Στο επίκεντρο η πρόταση για το πειθαρχικό
Προσπάθεια να κλείσει ο κύκλος εσωστρέφειας στο κόμμα
Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία υπό τον Αλέξη Τσίπρα με κύριο αντικείμενο την πρόταση για τη συγκρότηση Επιτροπής Δεοντολογίας.
Η συνεδρίαση θα αποτελέσει ένα πρώτο crash test για το κατά πόσο μπορεί να μπει ένα τέλος στο κλίμα εσωστρέφειας που έχει δημιουργηθεί εδώ και καιρό στο εσωτερικό του κόμματος.
Πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα είναι να προχωρήσει παρά τις ενστάσεις στην Επιτροπή αυτή, η οποία όπως αναφέρεται θα αποτελείται από τη γραμματέα της ΚΟ Όλγα Γεροβασίλη, τον εκπρόσωπο Τύπου Νάσο Ηλιόπουλο, το γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Τζανακόπουλο και τον Θανάση Θεοχαρόπουλο.
Σκοπός της επιτροπής θα είναι να επιπλήττονται όσοι δημοσίως κινούνται εκτός γραμμής και αποτελούν παραφωνία στο κεντρικό στίγμα που θέλει να εκπέμψει η Κουμουνδούρου ενώ υπογραμμίζεται πως η εν λόγω επιτροπή θα μπορεί να έχει και τη δυνατότητα επιβολής «κυρώσεων».
Είναι χαρακτηριστικό πως η εξέλιξη αυτή έρχεται στον απόηχο της πρόσφατης διαφοροποίησης του Ευκλείδη Τσακακλώτου,  ο οποίος διαφώνησε με τη γραμμή Τσίπρα περί  «πολιτικών απατεώνων» της ΝΔ.
Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας άσκησε σκληρή κριτική στον κ. Τσακαλώτο και για την χρονική συγκυρία κατά την οποία εξέφρασε τις ενστάσεις του για την πολιτική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι «δεν μπορούμε να επιτρέψουμε λάθη επικοινωνίας αλλά και πολιτικής, τα οποία θολώνουν το στίγμα μας, τις συλλογικές μας αποφάσεις μας και δίνουν ευκαιρίες στην κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη να βγουν από τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν φέρει τους εαυτούς τους και τη χώρα» καθώς και ότι «για όποιον τους παραβαίνει θα υπάρχουν κυρώσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης